Съседски пенсии по ?1800! Какви пари ни искат?

Няма логика да носим риск за Гърция, смята Ангел Джамбазки
Обновена: 17 юли 2015 14:06 | 17 юли 2015 10:11,
42
Съседски пенсии по ?1800! Какви пари ни искат?
Снимка: архив, Булфото

"Няма никаква логика ние да носим риск за нещо, което вече така или иначе е обречено. Парите за Гърция пак ще бъдат излети в бездънна каца и пак ще има следващи преговори", каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на възможността страната ни да стане гарант на мостовия заем за южната ни съседка.

Евродепутатът поясни, че хипотетично "ако Атина не си върне тези 7 милиарда евро и не се постигне ново споразумение, България ще трябва солидарно с другите държави от ЕС да си увеличи вноската за следващата година".

Още по темата

Според него най-добрият вариант е бил гърците да излязат от Еврозоната и да си оправят икономиката.

"Но те не го правят, а искат да продължи да се върти тази печатница, при която имат едни пенсии от 1800 евро. Абсолютно несправедливо е да се проявява солидарност с някой, който не се простира според чергата си", изтъкна Джамбазки.

На различно мнение бе председателят на Единната народна партия Мария Капон. 

"Говорим за един мостов заем, който е само 7 милиарда. До снощи изглеждаше, че мнението на България е много важно. Днес вече е ясно, че вето няма да има. Солидарността ни ще означава само да сме част от общата система", изтъкна тя, като добави, че страната ни не носи абсолютно никакъв риск.

Финансистът Кольо Парамов също бе категоричен, че България не бива да взима участие в гръцкия дълг.

"В момента ние нямаме възможност да оказваме тази помощ. Според мен в ранната есен ще има неизпълнение на бюджета, което ще съвпадне с провеждането на местните избори", аргументира се той.

Същевременно, финансистът уточни, че мостовият заем за Гърция е на стойност 13 милиарда, а първите 7 милиарда са отпуснати тази сутрин.

"МВФ ще направи всичко възможно да иска отписване на дълга на Гърция и това ще я стабилизира. Сега се готвят за опрощаване на още 80 милиарда. Никой в България не иска да проумее, че това ги поставя в уникална преимуществена ситуация", изтъкна Парамов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
17
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Защо народните избраници се напъват да помагаме на Гърция. Ние 25 години тънем в мизерия а те си живуркат на кредит. Случайно да са проявили съчувствие към българина и да са помогнали??? ЕС да си оправя кашите които бърка сам. Една Англия която е далеч напред не е съгласна да им помага а ние на последно място в ЕС ще помагаме. Ами тогава народните избраници да си отворят банковите сметки и да им помагат щом толкова мислят за тях. Умници.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюксел уреди поредната гавра с България, защото знаят много добре, че Гърция не може и няма да плати нищо! Ще плащаме ние! Позор!
25
5
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ангел Джамбазки е ударил пирона по главата.
24
2
 
10
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Гърците имат самочувствие, сплотени са, единни са, знаят какво искат и се борят със зъби и нокти да го постигнат - затова независимо от кризата средната пенсия в Гърция е 3 пъти по-висока от средната заплата в България.А ние дори и в добре, и в лошо, все гледаме да прецакаме човека до нас - затова няма да се оправилм
23
0
 
22
 
! Отговори
нееееееееее преди 8 години
Не трябва да даваме пари за Гърция. При нас положението е по-трагично, българина изнемогва и какво като сме в европейския съюз? Сега е момента нашите държавни мъже да защитят държавата ни и да покажат на Брюксел, че и ние имаме нужда от помощ.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците хвърлиха няколко запалени бутилки пред парламента си и Европа клекна. Тук отново щяха да оградят парламента и да бият протестиращите. Разделяй и владей ,старият изпитан начин да се управлява империя..
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нас питаха лини като даваха кредититеполучавахме ли лихви от тия кредитикойто ги е давал да се оправягърците не са виновни-сега искат да ги изкрат виновни и да сплашат всички които въстават срещу лихварската политика на свръхбогатите държави
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига сте се плюнчилигърците не са виновни нито тях нито нас питаха като даваха средититеа кредит се дава за да кяриш от лихвии ги гушнаха фирми от европата като октавиха парса и за политиците - като у нассъщото е със заема от 16 милиардаи така ставаш роб до гроб - това е лихварската политика на еврогейците и краварчетата от крафваршингтони не бачкат и взимат големи заплати щото им била висока производителностакато многоръкия шива работят на 4 места с 8 ръцеприказки за тъпите българи
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 221-во, не съм г-н. 2-ро, сблъсквала съм се с достатъчно на брой гърци и знам много добре какъв им е манталитета и мнението за нас. 3-то, къде казах, че те са ни виновни?Това, което казах е, че не заслужават помощ. Молба: отхвърлена.
18
0
 
4
 
! Отговори
b33 преди 8 години
Greshi Djambaski,ne 1800euro,a 2500-3000 sa im pensii te
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами прав е! Нашите баби кога са виждали толкова пари на куп? 1800Евро... ехе! Че те за цяла година получават толкова!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тиквата каквото му кажат началниците, това ще прави. Не само пари ще дава, а и нови заеми ще тегли само и само да се докара на шефовете си.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешно човече!!! само такива теми чака
14
0
 
8
 
! Отговори
Хайгашот Гъзарян преди 8 години
Ти кажи ,Ангеле ! Ти ручаш брюкселско зелье...
13
5
 
11
 
! Отговори
[[ преди 8 години
Нали тиквун само преди няколко седмици даде 100 млн. евро на еврогейския съюз. Изтегли си за кеф 16 млр. и дума не обелва за тези пари.
12
1
 
6
 
! Отговори
Год преди 8 години
До Анонимен 13Ти явно си забравил протестите срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, срещу Орешарски след това, срещу Борисов, а в близкото минало - студентските протести срещу Виденов, а по-рано и срещу Луканов. Когато е имало национална кауза, българите се мобилизират. Не може да ти е национална кауза да крадеш от европейските данъкоплатци, за да живееш охолно, без да работиш (тук визирам основно гръцките държавни служители, които са чудовищно много дори и за нашите стандарти).
11
0
 
3
 
! Отговори
Опортюнист преди 8 години
ТРЯБВАШЕ да участваме във финансирането при следните УСЛОВИЯ: (1) Гърция да отмени въведения едностранно предварителен данък за внос на български стоки; (2) Гърция да осигурява при необходимост air policing, като започне преговори с България за това.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10: "....ще има работещи бедни...". Ти май си от неработещите богати, щом си рано-рано на компа така !
9
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Щом твърди, че няма риск, българката Капон да ги гарантира с нейните пари - а не после само да каже "Извинявай, аз бях"
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ТОВА СТАНЕ , НАРОДЕ ВДИГАЙСЕ ИНАЧЕ ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА , СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА, НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ МИСЛЯТ ЗА НАС