Съседски пенсии по ?1800! Какви пари ни искат?

Няма логика да носим риск за Гърция, смята Ангел Джамбазки
Обновена: 17 юли 2015 14:06 | 17 юли 2015 10:11,
42
Съседски пенсии по ?1800! Какви пари ни искат?
Снимка: архив, Булфото

"Няма никаква логика ние да носим риск за нещо, което вече така или иначе е обречено. Парите за Гърция пак ще бъдат излети в бездънна каца и пак ще има следващи преговори", каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на възможността страната ни да стане гарант на мостовия заем за южната ни съседка.

Евродепутатът поясни, че хипотетично "ако Атина не си върне тези 7 милиарда евро и не се постигне ново споразумение, България ще трябва солидарно с другите държави от ЕС да си увеличи вноската за следващата година".

Още по темата

Според него най-добрият вариант е бил гърците да излязат от Еврозоната и да си оправят икономиката.

"Но те не го правят, а искат да продължи да се върти тази печатница, при която имат едни пенсии от 1800 евро. Абсолютно несправедливо е да се проявява солидарност с някой, който не се простира според чергата си", изтъкна Джамбазки.

На различно мнение бе председателят на Единната народна партия Мария Капон. 

"Говорим за един мостов заем, който е само 7 милиарда. До снощи изглеждаше, че мнението на България е много важно. Днес вече е ясно, че вето няма да има. Солидарността ни ще означава само да сме част от общата система", изтъкна тя, като добави, че страната ни не носи абсолютно никакъв риск.

Финансистът Кольо Парамов също бе категоричен, че България не бива да взима участие в гръцкия дълг.

"В момента ние нямаме възможност да оказваме тази помощ. Според мен в ранната есен ще има неизпълнение на бюджета, което ще съвпадне с провеждането на местните избори", аргументира се той.

Същевременно, финансистът уточни, че мостовият заем за Гърция е на стойност 13 милиарда, а първите 7 милиарда са отпуснати тази сутрин.

"МВФ ще направи всичко възможно да иска отписване на дълга на Гърция и това ще я стабилизира. Сега се готвят за опрощаване на още 80 милиарда. Никой в България не иска да проумее, че това ги поставя в уникална преимуществена ситуация", изтъкна Парамов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хуманитарна помощ за гърците - ДА, "унизителни" заеми за Ципрас - НЕ !
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СУТРИНТА СЛУШАХ ГОСПОЖА КАПОН КАК ТРЯБВА ДА СМЕ СУЛИДАРНИ ЗА ГЪРЦИЯ И ДА ДАДЕМ ПАРИ ТЕ ДА ПАПКАТ , БЕШЕ МИ СРАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА , ЗАЩО ДА СМЕ СУЛИДАРНИ КАКВО СТАНА В ГЪРЦИЯ ЗЕМЕТРИСЕНИЕ , НАВОДНЕНИЕ ЦУНАМИ ЛИ МИНА , СРАМОТА ГОСПОЖО , НИКОЙ ОТ НАС НЕ МОЖЕ ДАСИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ ЗА НИЩО , И ТИ ДА СЕРВИРАШ ТАЗИ ГЛУПОСТ , НАЙ НАПРЕД СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТАЗИ РАБОТА , ЗАЩОТО ПАК ЩЕ НА ГЪРБИШ БЕДНЯКА , ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА ТОВА Е ЯСНО СРАМ БЕШЕ ДАВИ СЛУШАМ , КАЗВАГО ЕДНА РАБОТЕЩА ЖЕНА ,
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве ангеле, абе дйамбазки, какво са 1800 евро?! Те са гледали искров с 45000лева месечна заплата!
4
0
 
30
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ЗНАЧИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, КАТО ПЕНСИОНЕРИ ДА ВЗЕМАМЕ НАЙ НИСКИ ПЕНСИИ ОТ 120 ДО 300 ЛВ, А ГЪРЦИЯ МНОГО ПОВЕЧЕ, И ДА НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ИМ ДАВАМЕ ПАРИ.. УЖАС. АЗ КАТО ИНВАЛИД ВЗЕМАМ 125 ЛВ...........ТЯ БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТОВА Е ФАЛИРАЛА. И АКО ДАДЕМ ПАРИ НА ГЪРЦИЯ, ХЕПТЕН ЩЕ Я ВТАСАМЕ.
3
0
 
28
 
! Отговори
garo преди 8 години
Щепопагаме на ГЪРЦИЯ КОГАТО НАШИТЕ ПЕНСИИ СТОНАТ 1000 ЕВРО .Нос ни натискат не ни дават пенсии и заплати за да си плащаме вноските на богатите.Стига популизъм
2
0
 
31
 
! Отговори
teo преди 8 години
ТРУДНО СЕ СЛИЗА ОТ МЕРЦЕДЕС И СЕ КАЧВА НА ЗАПОРОЖЕЦ !!! ТАКА И ХИТРИТЕ ГЪРЦИ НЕ ИСКАТ ДА ИМ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ,ок???
1
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
българия да не дава пари на немските и френските банки ние 20 годиниподкрепяме гърция стуризъм с гледане на стари хора с пасене на овци и козис шивашки цехове в родопите които не плащат заплати и данъци с консумация набракувани плодове и зеленчуци сега и пари на ръка да им дадем имат 3500острова да ги продадат и да се оправят