ОХI за Конституцията ще ни върне в I клас, убеден е Кънев

"Отхвърлянето на поправките ще разклати стабилността"
19 юли 2015 16:45,
21
ОХI за Конституцията ще ни върне в I клас, убеден е Кънев
Снимка: архив Булфото

Гласуването на предлаганите промени в конституцията през следващата седмица ще има характера на референдума за спасителната програма за Гърция. Това каза днес в Разград съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Още по темата
Според него едно "не" на предлаганите от правителството промени "ще върне България в първи клас" и ще разклати стабилността, постигната от настоящото правителство. По всяка вероятност това ще доведе и до вътрешнополитическа криза, коментира лидерът на ДСБ. Той отбеляза, че нито една политическа сила не иска такова развитие, и че вярва, че всички партии ще проявят отговорност и ще подкрепят промените, което пък ще има стабилизиращ ефект.

Радан Кънев каза още, че политическите сили трябва да разглеждат съдебната реформа като национален приоритет, а не през призмата на партийния интерес. Това не е реформа на Христо Иванов, на Радан Кънев, на Бойко Борисов, на ГЕРБ или на Реформаторския блок, а е консенсусно изработена промяна, върху която могат да стъпят всички политически сили, ако не проявят тяснопартийна безотговорност, коментира председателят на ДСБ.

Той посети днес Разград, за да обяви подкрепата на Реформаторския блок за кандидатурата на общинския председател на ДСБ Теодор Ролев за кмет на Разград, който беше издигнат от инициативен комитет като независим кандидат. Кънев отбеляза, че с подкрепата си Реформаторският блок и ДСБ не преследват партийните си интереси, а застават зад стремежа на Ролев да се бори за промяна в Разград.

Радан Кънев заяви още, че по време на кампанията Теодор Ролев ще бъде освободен от партийни ангажименти, като временно, до местните избори, функциите на председател на общинското ръководство на ДСБ в лудогорския град ще изпълнява друг човек.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Нашите пишман-реформатори са второ издание на провалилите се СДС-ДСБ. За тях думата реформа винаги е означавала съкращения, уволнения и назначаване на наши хора. В историята на прехода такава "реформа" на Висшия съдебен съвет вече е правена, и резултатите са известни. А освен това бат' им Бойко беше казал, че сме надминали Румъния по борба с корупцията, та няма нужда от подобни напъни.
10
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 8 години
Незнам какви промени предлагат, като реформи. При всички положения независимостта на съдебната власт трябва да е действителна.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 Я Одисей 1 бил пенкелер . Разбира от икономика , финанси , промишленост , а ето че бил и специалист по конституционно право . Та да се кажи направо че *** от РБ.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7Че точно с промените в конституцията съдебната система ще е зависима от правителството.
7
6
 
3
 
! Отговори
7 преди 8 години
Разбира се че трябва да има реформи. Без тях на къде? Съдебната власт трябва да е независима. А сега тя не е...
6
1
 
12
 
! Отговори
Одикопай 2 преди 8 години
Тоа е пълен смотльо
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Превод в ефир. Нужно е да направим промените защото ние сме силните на деня а без контрол в съдебната система сме безсилни в опитите да задържим властта в нашите ръце. Журналистите па пишат глупости. Какви промени се очакват. Точно кои текстове от Конституция ще се променят. Какви последствия ще има това в обществото
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя навсякъде-енергетик,конституционалист,спортист и еколог.Ами омръзна ми
3
5
 
0
 
! Отговори
Костов преди 8 години
Пенев, толкова си гламав, а не спираш да го показваш...
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ще ми каже ли какви промени в конституцията готвят.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кънчо марш при Костов бе толкова си ми противен че сменямканала като те видя по тв !!!!!! Ужасен си мазен и противен си ми и твйта свита от реформатори !!!!! Гълтачи на ножове! Гладни службарчета