Бъчварова обикаля и събира подписи за Конституцията

Промените в основния закон може да бъдат внесени още днес
24 юли 2015 11:30,
15
Бъчварова обикаля и събира подписи за Конституцията
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова започна да събира подписи за внасяне на нов проект за промени в Конституцията. Министърката пристигна лично в парламента и потърси подкрепа от парламентарните групи.

Още по темата

"Всички депутати на ГЕРБ са се разписали, в момента тече събирането на останалите подписи", каза Бъчварова.

Тя не можа да уточни колко подписа са събрани до момента, но обясни, че ако те станат повече от 160, днес ще бъде хубав ден за българската демокрация.

Вицепремиерът обясни, че ако подписите бъдат събрани днес, промените ще бъдат внесени още днес. При всички положения обаче проектът ще бъде подложен на гласуване септември месец.  

Бъчварова коментира решението на АБВ да даде знаково един глас за внасянето на измененията.

"Те имат своите съображения по някои от детайлите, това е политически знак, разчитам, че повече от тях ще се решат да подкрепят", каза тя.

Вицепремиерът обясни и че сред Реформаторите все още има колебание, но допълни, че това е тяхно право.

"Благодарих на ДПС, защото те наистина имат конструктивна позиция, показаха, че когато става дума за национално отговорно решение,  могат и като опозиция да подкрепят. Това е добре и за политическия климат и живот", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
88 преди 8 години
Работата мирише на избори!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази нещастна женица защо не си отиде да си гледа внуците? Толкова безпомощна и безлична. МВР то си живее и работи по свои правила а това, че хората страдат не им дреме!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такава ситуация,мъжете казват ИЗБОРИ
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен До 2 . Точно така е полицията хич я няма и май по добре е да я няма- станахме роби на политици, полиция, мутри, разни измамници, съдебни органи , раздута администрация.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taja grosotija nama li si Dr Rabota ubistva krajbi Polizai ne ja iskat tja kukumavja a tja sedi i smena rolliere si da si hodi ne stava sa minister
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая вместо да си гледа западналото министерство и че служителите и и искат оставката тя тръгнала да се занимава с партийна работа . Смях
1
1
 
14
 
! Отговори
ХА преди 8 години
ТЯ УПРАВИ МВР ...........ЗАЩО ВСЕКИ СЕ ЗАНИМАВА С ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И НА КОЕТО Е НАЗНАЧЕН А ДА ЗАПЛАТАТА НАЛИ СИ ВЪРВИ..