Втори опит: 180 внесоха нов ремонт на Конституцията

Всички депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ и ДПС се подписаха, от АБВ - трима
24 юли 2015 15:18,
91
Втори опит: 180 внесоха нов ремонт на Конституцията
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ, РБ, ДПС, ПФ, АБВ и БДЦ внесоха нов проект за промени в Конституцията. Това стана ден след като мнозинството се разбра да изтегли първия вариант и да се обедини върху друг.

Още по темата

Макар за внасянето да са нужни 60 депутатски подписа, управляващите държаха да съберат минимум 180.

Това всъщност е конституционната подкрепа, с която измененията в Конституцията може да бъдат приети на първо четене.

Под новите промени са се подписали всички депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ и ДПС. От АБВ са се подписали трима, а от БДЦ един не е сложл подпис, защото е в чужбина. Това съобщи шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Събирането на заветните 180 подписа до последно бе под въпрос заради отказа на реформатора Димитър Делчев да сложи своя. Наложи се лично лидерката му Меглена Кунева да му се обади, за да направи той компромис.  

"По настояване на госпожа Кунева, която е поела ангажимент към премиера Борисов съдебната реформа да тръгне, се съгласих да положа 180-ния подпис. Но това не означава, че ще гласувам охтно", каза Делчев.

Той обясни, че заедно с колегите си от РБ ще внесат промени между първо и второ четене, които ще са сходни с оттегления първи проект. Става дума за явното гласуване във ВСС и възможността съдилищата да могат да сезират КС. 

Шефката на парламента Цецка Цачева потвърди, че гласуването на новия проект ще бъде в началото на септември.

Предстои да се променят решенията, с които бе избранна временната комисия за промени в Конституцията и процедурните правила за измененията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без ДПС пак не стана
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** ли избрахте да е лицето на статията ви?!?Който го осъдиха и не си лежа присъдата.За каква конституция ще ми говори тоя бе???Сами си правете изводи,какъв "ремонт" ще е на конституцията .Аман от ***
55
2
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
С възмущение наблюдаваш по време на парламентарния контрол как каторазсилен Красимир Велчев сновеше между депутатите и настоятелно ги молеше да се подпишат.До кога Цветанов ще го държат отвън да не са го прибрали в Централния.За решаващия подпис на депутата Делчев навярноКунева добра сделка е сторила.Все си мислех чежсе срещат не подкупни хора но и 180 решаващия се продаде.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу евроатлантическото ционистко робство е неизбежна.
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конституцията може да промени САМО Великонародно събрание!Това,което се прави в моментае ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!И разберете:НЕ СЕ ПРАВИ СЛУЧАЙНО,утре,когато се установипарламентарно мнозинство от някоя партийка/която ще евсъщност Организирана престъпнагрупа,каквато е ГерП/ ще се промениКонституцията,за да се установиДИКТАТУРА!
52
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GERB E NEPOKLATIMA VYV. NAPREDVANETO ZA STABILIZIRANE NA DYRJAVATA.BOIKO I CVETAN CVETANOV SA NOMER 1.
51
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Защо изобщо гласувате за турска партия, каквато е Реформаторския блок! Рамадан ви го доказа още преди изборите, с плакати на турски език!
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласуваш за Кънев получаваш ПеевскиГласуваш за Бойко получаваш КостовГласуваш за патриотите получаваш МестанГласуваш за АБВ получаваш БорисовЕееееее нема такава държава
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Кънев, вкусен ли е Пеевския ... сладолед?
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредното театро
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никаква реформа, напротив само се назначават още по-корумпирани политици и съдии и прокурори във ВСС и им се дава още по-голяма независимост от МВР вместо да ги вкарат в затвора.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на реформаторите,на Радан Кънев и Атанас Атанасов за подкрепата,която получиха то Делян Пеевски.Горчиво!
45
8
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Коалиция БОСТАН лъсна отново !Знаете ли защо ГЕРБ е по-противна партия от БСП ?Защото БСП, когато управляваха с турците поне не се криеха, че го правят.ГЕРБ го правят зад гърба на народа. Факт !
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата прокламирана реформа се исчерпа с дълбокия поклон на Борисов пред Местан
43
0
 
19
 
! Отговори
.... преди 8 години
Ако ще 500 пъти да променят конституцията, докато няма кой да я спазва вся ***' .
42
0
 
12
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Горчиво
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ВЪВ ДЪРЖАВАТА ПРОИЗТИЧАТ ОТ НАРОДА НИ!!!!!1 МИЛИОН ДУШИ ПО МАЛКО ГЛАСУВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ 2014-ТА СПРЯМО ИЗБОРИТЕ 2009-ТА ГОДИНА!! И ТО ТОЧНО ОТВРАТЕНИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕДИМНО!!!!НАРОДА СЕ ОТВРЪЩАВА И ВМЕСТО ДА СИ ОТМЪСТИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТОЙ РЕШАВА ДА НЕ ГЛАСУВА ИЗОБЩО И ТАКА МЪЛЧАЛИВО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ПОДКРЕПЯ ИЗЕДНИЦИТЕ МУ!!!НАРОДА НАРОДА Е ПРОБЛЕМА СЕГА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЕ ВИДИ ПОУМНЯВА ЛИ НАРОДА ИЛИ Е ОЩЕ ПО ЗАТЪПЯЛ!!!
40
4
 
12
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Промяна в Конституцията за пред ЕС, за да ни приемат в Шенген. Преди, за да влезем в ЕС трябваше да закрием 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй, а сега ще трябва да променяме Конституцията по европейски модел, за да се хареса на западните страни. И от САЩ също ни натискат да променяме Конституцията, затова Бойко се повлия от този световен натиск.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС стои в основата на промяната на конституцията.
38
1
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Един въпрос: защо РБ, след като са "големи демократи" и "радетели за реформи", предлагат законопроект, предвиждащ запазването на политическите квоти? ЗАЩО ВИЕ ОТ РБ, АКО ТВЪРДИТЕ, ЧЕ СТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ, ИСКАТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ЗАВИСИМОСТТА НА СЪДЕБНИТЕ ОРГАНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ??? ЗАЩО?Прочети повече на: ***.bg/news/295938-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8-%D1%81-%D0%B4%D0%BF%D1%81.html