Едва стотина скандират: Оставка на Мая!

"Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са"
Обновена: 30 юли 2015 20:42 | 30 юли 2015 20:13,
156

Снимка: Булфото

Едва около стотина души се събраха на протест пред Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

Протестиращите скандират: "Оставка на Мая" и "Мафия". Те носят и табели с надпис: "Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са!"

Още по темата

Според Найден Мирчев, лекар по професия и един от протестиращите пред Народното събрание, Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал.

"Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно", коментира той, цитиран от "Фокус".

На въпрос какво очакват протестиращите да постигне днешният протест той отговори: "Днешният протест може да не постигне нищо, но ние сега започваме. Ще направим всичко възможно тя да се откаже от обмудсманското място и да бъде избран един нормален омбудсман, какъвто беше Константин Пенчев".

Протестиращите застанаха на бул. "Цар Освободител", непосредствено пред Народното събрание, с което блокираха движението по булеварда.  Автомобилният трафик там се регулира от органите на реда.

Силният дъжд, който заваля привечер над София, разпръсна протестиращите пред парламента, но една част от тях остана и не спира да отстояват своите искания – оттеглянето на Манолова от поста.

По-рано днес, по време на тайно гласуване в парламента, тя получи подкрепата на 129 народни представители, с които изпревари опонента си досегашният омбудсман Константин Пенчев.

Изборът на Мая Манолова срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme.

Във Facebook даже бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник.

Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство – 19 часа, 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента, реалността обаче се оказа друга – стотина в жегата пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
без морал преди 8 години
Пожарникарят носи отговорност и за това, което знае, и за това, което не знае! За това, което е направил, и за това, което не е направил! А когато някой нищо не знае и постоянно го подвеждат, той е инфатил и го категоризират като невменяем!
61
1
 
8
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там платените протестиращи срещу демократично избрания нов омбудсман.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборът беше между Пенчев и Мая.Никой не разбра за какво точно Пенчев получаваше заплата.Така че остава Мая.И най-важното тя има подкрепата на Пеевски,който пък движи нещата в Бостан.Дори 100 000 да излязат на протест няма да я бутнат.Толкова за Мая.В държава,където прокуратурата е на Доган,медиите на Пеевски,а "задкулисието"движи икономиката и контрабандата,оправдаха Таки,отвлякоха дъщерята на Брендо,за да не ги издаде,убиха важни свидетели,а Цецо е осъден ефективно действащ депутат.
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манолова ще подаде оставка наесен.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TEZI BOKLUZI I ZA PET LV. SHTE VIKAT,ZASHTOTO SA BEZRABOTNI,ALKOHOLIZI I DROGATI.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглост е да протестираш срещу Мая Манолова и да си затваряш очите за избора на заместник управителите на БНБ. На това му викат КРАДЕЦА ВУКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
56
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал."Само политически морал ли? Да разбиваш едно семейство какво е?
55
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ е най-голямата мафиотска и фашистка организация в България.Вувузелите са платени ***, наркомани и безделници, които за няколколева и дрога ще продадат и собствените си майки.България е под мафиотското тоталитарно управление на Тиквата.Има светъл лъч надежда, че Тиквата е тлъст алкохолик и наркоман, койтоскоро ще поеме пътя си на 2 метра под земята.Тогава всички мафиоти и ударните им отряди ще носят наказателна отговорност за пропилените милиарди.
54
2
 
13
 
! Отговори
Алеко преди 8 години
Не е важно, че 10-тина скандират оставка. Важното е какво правят останалите милиони. Кога има револщционна ситуация: " Когато управляващите не могат да управляват и когато управляваните не искат да ги управляват по този начин,"
53
1
 
23
 
! Отговори
Какво пропуснахте преди 8 години
С правителствено решение Трейс Рисорсиз ЕООД от София получи днес концесия за добив на подземни богатства - метални полезни изкопаеми - златно-сребърни руди, от находище Милин камък, разположено в землището на гр. Брезник, област Перник. Концесията се предоставя за срок от 20 години. Срещу 1.5%, липсва контролен орган.
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сороси, кога пихте кафе с Местан и с КОЙ# не ревахте!Кога ви надупиха за Конституцията не ревахте!Кога ви скопиха референдума не ревахте!Айде сега да отиате там откъдето сте излезли а?
51
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо гласуваме изобщо??Дайте на *** от улицата да управляват държавата и толкова.Събират се 20 *** на площата, извряват пет пъти "Венсеремос" и аре чао.
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да си говорим истината - Тиквата е болен и доста рано ще го думне я инфаркт,я инсулт (такива са гените му). След това България трябва да се сплоти и да има пълни разследавания - откъде са идвали тези пари за протестите, къде са отишлитези 16 милиарда и кой е точил европроектите, кой е намазвал от тези пътни строежи.Всички крали заедно с Тиквата трябва да ходят в затвора; те затова са се вкопчили втази власт защото знаят, че извън властта ги чака доживотен затвор.
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, Боко и креатурите на САЩ получиха финансиране и изкараха *** пак на площата...Тези идиотчета, които срещу подходящо стимулиране му помогнаха да дойде на враст и така докараха тайфа некадърници да управляват България, сега пак освиркват по команда...Ало, къде бяхте, когато Боко взе заеми за над 16 млрд?!? Що си траяхте?Нали махнахте Орешарски за 1 млрд заем?
48
4
 
20
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Начи тоз вкатилил се доктор под нормален омбудсман разбира някой, дето нищо не свърши за 5 години и няма изгледи да свърши за още толкова. Не понасям Манолова, ама поне пушилка вдига, а Пенчев не може да му разбереш какво приказва, камо ли да разчиташ на него.
47
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая е омбустман и точка по въпроса
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая спечели, а Борисов направо умря.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече Цецка няма да има конкуренция по красота в НС!
44
1
 
17
 
! Отговори
фен на Мая преди 8 години
Също така някой мой ли да ми обясни какво е "политик с чисти ръце" ?Примери ?
43
2
 
13
 
! Отговори
Мая Манолова преди 8 години
Еми евтин е,за цацаров даваха по 30лв.за мен са по 20