Едва стотина скандират: Оставка на Мая!

"Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са"
Обновена: 30 юли 2015 20:42 | 30 юли 2015 20:13,
156

Снимка: Булфото

Едва около стотина души се събраха на протест пред Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

Протестиращите скандират: "Оставка на Мая" и "Мафия". Те носят и табели с надпис: "Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са!"

Още по темата

Според Найден Мирчев, лекар по професия и един от протестиращите пред Народното събрание, Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал.

"Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно", коментира той, цитиран от "Фокус".

На въпрос какво очакват протестиращите да постигне днешният протест той отговори: "Днешният протест може да не постигне нищо, но ние сега започваме. Ще направим всичко възможно тя да се откаже от обмудсманското място и да бъде избран един нормален омбудсман, какъвто беше Константин Пенчев".

Протестиращите застанаха на бул. "Цар Освободител", непосредствено пред Народното събрание, с което блокираха движението по булеварда.  Автомобилният трафик там се регулира от органите на реда.

Силният дъжд, който заваля привечер над София, разпръсна протестиращите пред парламента, но една част от тях остана и не спира да отстояват своите искания – оттеглянето на Манолова от поста.

По-рано днес, по време на тайно гласуване в парламента, тя получи подкрепата на 129 народни представители, с които изпревари опонента си досегашният омбудсман Константин Пенчев.

Изборът на Мая Манолова срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme.

Във Facebook даже бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник.

Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство – 19 часа, 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента, реалността обаче се оказа друга – стотина в жегата пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
21
 
! Отговори
Митю преди 8 години
А къде бяха тия "протестъри" като народното събрание реши оня ден пенсионната възраст да е 65 години с 40 години стаж. Мълчаха като риби, само част от полицаите имаха доблестта да си кажат..
21
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що се прибирам, колко жалки са *** - бяха 12 човека, после дойдоха 4 буса и докараха още около 35-40 човека. Имаше към 80 журналисти и около 12 полицаи. Жалък театър. Нямам думи.Иначе браво на фотографа, добре е клекнал, така че на снимката изглеждат наистина почти 100-ина.
20
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая Манолова омбудсман, все едно Делян Пеевски шеф на ДАНС.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какви чисти ръце става дума? С чии ръце прибирахте парите? Или пращахте бабите си?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са глупости - каква е ролята на тази девойка.да зяе ли, срещу какво да зяе.
17
9
 
36
 
! Отговори
Асан Генов преди 8 години
Моля всички участвали днес в мероприятието да се явят в офиса да си получат хонорара. Плащането е във ваучери на стойност равняваща се на 2 дюнера, 5 шкембе чорби или 1амфетка ,по избор
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво скандирате срещу Мая. Каква е тая длъжност. хаха.Държавата няма ли авторитет, че и трябва обществен защитник(омбудсман ли, уомън ли).Смешки, клоунади.Има президент, премиер, прокуратура, съд, полиция, армия и т.н. Това е тъпо. То ако институциите са си справедливи, за какво ми е тая Мая.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца"
14
10
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Рали1Според мен се е издигнала не точно по партийна, а по сексуална линия.
13
17
 
22
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Мая е първосигнална и с IQ като на малаче. Не става за нищо. Защо не преизбраха Пенчев. Сигурно защото е умен и честен. Не си струва да се протестира, няма да се промени нищо. ГЕРБ са се прегърнали с ДПС.
12
11
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Чл. 14. Длъжността на омбудсмана и на заместник-омбудсмана е несъвместима с друга държавна длъжност, длъжност по управление в търговско дружество или юридическо лице с нестопанска цел, както и с членство в политическа партия или синдикална организация.Омбудсманът и заместник-омбудсманът не могат да извършват търговска дейност."Членство в политическа партия!Толкова ли няма чист юрист в нашата държавица! Че точно тази-без ден юридически стаж,издигнала се по партийна линия.
11
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно"========Kakво значи, че Мая Манолова участвала в аферата? Тоя човек е изкукал и жегите са му размекнали мозъка.Аферата Костинброд е организирана от Цветан Цветанов за заместване наистинските резултати от изборите с бюлетините на ГЕРБ.Какво общо има Манолова, че и алармирала обществото за това престъпление?По-долни хора от тези протестъри няма. ГЕРБ е Мафия.
10
29
 
15
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
Кви 100 човека ве, алоооо. Много повече са!!!
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кияците лъжат както винаги . Пазят кръвното на тиквата . А сестра галева да се омита ,Кюстендилска лъжлива крадла.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полит некоректните коментари ще бъдат трити, не се хабете излишно.
7
6
 
20
 
! Отговори
НЕЛКА преди 8 години
как не ги е срам ... Пенчев само дрънкаше и от думи го докарваше
6
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВИ СТОТИНА БРЕ?! В МОМЕНТА ВАЛИ ДЪЖД И ИМА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ПРОТЕСТИРАЩИ!
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно от как КТБ фалира намаляха паричките на ПМ и редичките са рехави.
4
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен са над хилядаi.cubeupload/E2DLJF.jpg
3
10
 
30
 
! Отговори
pet преди 8 години
Смешници, само Делян Пеевски да изкара своята охрана и ще са два пъти повече от тях!!!