Едва стотина скандират: Оставка на Мая!

"Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са"
Обновена: 30 юли 2015 20:42 | 30 юли 2015 20:13,
156

Снимка: Булфото

Едва около стотина души се събраха на протест пред Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

Протестиращите скандират: "Оставка на Мая" и "Мафия". Те носят и табели с надпис: "Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са!"

Още по темата

Според Найден Мирчев, лекар по професия и един от протестиращите пред Народното събрание, Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал.

"Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно", коментира той, цитиран от "Фокус".

На въпрос какво очакват протестиращите да постигне днешният протест той отговори: "Днешният протест може да не постигне нищо, но ние сега започваме. Ще направим всичко възможно тя да се откаже от обмудсманското място и да бъде избран един нормален омбудсман, какъвто беше Константин Пенчев".

Протестиращите застанаха на бул. "Цар Освободител", непосредствено пред Народното събрание, с което блокираха движението по булеварда.  Автомобилният трафик там се регулира от органите на реда.

Силният дъжд, който заваля привечер над София, разпръсна протестиращите пред парламента, но една част от тях остана и не спира да отстояват своите искания – оттеглянето на Манолова от поста.

По-рано днес, по време на тайно гласуване в парламента, тя получи подкрепата на 129 народни представители, с които изпревари опонента си досегашният омбудсман Константин Пенчев.

Изборът на Мая Манолова срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme.

Във Facebook даже бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник.

Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство – 19 часа, 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента, реалността обаче се оказа друга – стотина в жегата пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре, евтин протест. По 20 кинта на 100 души (***) е равно на две хил. лв.
41
5
 
6
 
! Отговори
фен на Мая преди 8 години
Мая ,ако знайш какво ша та правя на 0.500 мастика ,ша са оженож за меня
40
4
 
6
 
! Отговори
Мая Манолова преди 8 години
Пустиняци платени,какво сте се събрали да простетирате за 30лв.не ви ли е срам?Кой да ви защити по добре от мен?
39
2
 
6
 
! Отговори
.... преди 8 години
Не, че не са смешни, ама това на снимката 100 човека ли са? А и не се виждат всички. Все пак, нека да има някаква обективност.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СпонгиМафия са всички.За съжаление.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той досегашния омбудсман като беше с чисти ръце защото нищо не свърши
36
14
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Анонимен 47Ти май не разбра. Не е ляво, а МАФИЯ. А Сестра Галева е *** и няма да помогне на никого дори да иска.
35
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така не може да продължава,в тази държава.Щом се издигне от ляво ,започват да протестират,страна демокрация си изградихме.Това не е гражданско общество,това са платени клакьори.Жална ни майка.
34
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой представя ли си какво щеше да стане с тия ако правеха тези мурафети в САЩ:1. Полицията щеше да ги атакува с електрошокови палки, сълзотворен газ и водни струи.2. Всичките щяха да бъдат закарани в кауша и дежурния съдия щеше веднага да ги вкара взатвора за хулиганство и нарушаване на обществения ред.3. Данъчните щяха да проследят, че в бакновите им сметки има недекларирани доходи и щяха да им хакнат яки глоби.4. С тези досиета освен чистачи друга работа нямаше да могат да си намерят.
33
3
 
18
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Помня избори за парламент, но избори за протестъри не мо9га да си спомня кога са провеждани.И аз искам оставката на техните протежета, но има демократични правила, които спазвам.Долу протестърите!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От първата снимка:Овцете блеят,чакат 50 гр. зоб.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩУРМЪТ НА БАСТИЛИЯТА ПО CNNДесетки хиляди раноблудни красиви и умни граждани, протестираха срещу мракобесното избиране на Мая Манолова за омбудсман! Запъртък да хвърлиш на площада пред Парламента няма как да зарадва жълтите павета,също и домат на бачо Кольо Босия,толкова гъсти са редиците на протестърите.В следващите дни протестите ,ще обхванат цяла София барабар с Банкя, след това и страната.
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия протестиращи къде бяха като се изтегли безумния заем или като се вдигна пенсионната възраст, седнали сега да крякат. Има далеч по важни за всеки един човек живеещ в тази страна от омбудсмана. Зелената енергия на частиците близки до властта,която бърка в джоба на всеки един си заслужава едно доста здраво протестиране както и американските Марици. Защо никой не се вълнува от важното и страшното, май наистина протестират само тези на които им плащат.
29
9
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Какво ви е виновна Мая Манолова, БСП, ДПС и ГЕРБ, сами сте си ги избрали. Не е виновен този, който краде, а този, който ги пуска да краде.
28
19
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
Това е омбудсманът само на БСП.Не на република България.
27
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** отново са на крак и подават ръка за плата.
26
10
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Явно на Мая по вода ще й върви, въпреки крясъците на *** !
25
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Българинът се събуди! Имаме гражданско общество. Протест до дупка но и пари да има. 50 лева на вечер.
24
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toзи "протест" е организиран от Мафията ГЕРБ.Недвусмислено показват на БСП и другите политически сили да си затварят очите пред бъдещите манипулации на изборите.Иначе ББ и ЦЦ отново ще плащат на протестъри.Това е - *** народ, слаба държава.
23
22
 
8
 
! Отговори
тая преди 8 години
ни докара Ореха след като тя и Бюрека спретнаха измамата с Костинброд. Майчиното трябва да е затвора заради тая измама.