Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб

НСО вече ще снима мероприятието на охранявания обект
Обновена: 1 авг 2015 10:57 | 1 авг 2015 07:30,
103
Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб
Снимка: архив Булфото

Плащаме част от почивката на офицерите от НСО според разпоредбите на Закона за службата.

Служителите се сдобиват с нови привилегии. Данъкоплатците ще плащат транспортните разходи на служителите на НСО и членовете на техните семейства от и до морето в България, пише в. ”168 часа”.

В текстовете не се споменава, че почивката е веднъж годишно, което значи, че колкото пъти се разходят из страната, пътят им ще се поеме от държавния бюджет. Офицерите може да се разходят със съпругите и децата си из цялото Черноморие и из цялата страна. А отпуските им са 30 дена основна и 10 допълнителни.

Още по темата
"На офицерите и сержантите от Националната служба за охрана се изплаща сума за пътни разходи за отиване и връщане от платен годишен отпуск на територията на страната – за офицерите и сержантите и за членовете на семействата им", пише в готовите за влизане в зала текстове от Закона за НСО. Освен това ще им се плащат пари за облекло, което се е случвало и досега.

Те ще получават двойни заплати - редовната, полагаща се според единния класификатор на длъжностите, умножена по 2,2 за офицери и по 1,75 за сержанти.

Освен това ще вземат до 40% отгоре за продължителна служба плюс бонус за специфични условия на труд, за работа при вредни за здравето условия, за високи резултати и за други случаи. Освен това имат право и на пари за храна. Някои имат бонуси - безплатна униформа, която се определя от началника.

Държавата им плаща здравните осигуровки.

Интересното е, че според новите разпоредби службата трябва да документира, заснеме и озвучи мероприятие, в което участва охраняваният субект. Този текст е влязъл според депутати след атентата срещу Ахмед Доган на националната конференция на ДПС през 2013 г.

"НСО извършва документиране, фотографиране и озвучаване, звукозапис и видеозаснемане по време на мероприятие с участие на охраняваното лице", пише в закона.

"За осъществяване на дейността по охрана офицерите и сержантите от Националната служба за охрана могат да изграждат и използват технически средства или системи, включително за наблюдение и заснемане", гласят текстовете. Заснетите материали се планира да се използват за изясняване на обстоятелства, свързани с посегателство срещу охранявано лице или охраняем обект, установяване на извършвано неправомерно наблюдение на охраняваното лице или охраняемия обект и за целите на професионалната подготовка в службата.

"Не може да снимаш в такава ситуация. Ако тръгнеш с камерата, няма как да си свършиш другата работа. Може би или ще има отделен човек, или ще монтират камери на колите. Или ще има минизаписвачки у всеки колега", коментират гардове от НСО. И досега е имало желание да се монтират джипиеси на автомобилите, но самите политици са се противопоставяли, за да не ги засичат в реално време къде са.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: НСОпочивкапътни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
31
 
! Отговори
ненаказуеми преди 8 години
Законът за НСО предвижда, служителите винаги да са арогантни, високомерни и агресивни към останалите българи. Да заплашват с оръжие жени, баби, дядовци и домашни животни. Да не спазват законите на България, защото са ненаказуеми. По външен вид да не се различават от тривиалните улични мутри.
20
0
 
18
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Както често сме гледали по кабеларките, пожарникарят дреме в работно време. Защо ни е някакво НСО, което да пази един дремещ пожарникар. А както е известно, когато пожарникарят дреме, всички от кабинета му изпадат в дрямка. Един будилник спокойно може да измести т.н. НСО!
19
1
 
32
 
! Отговори
репресивен инструмен преди 8 години
НСО не е създадено да отбранява управляващите. Защото управляващите никой не ги заплашва. НСО е създадено като репресивен инструмент, който да заобикаля законите, и произволно упражнява насилие срещу народа на България. Няма документиран случай, НСО да отстранява опасност. Има безчислени случаи, НСО безнаказано да се гаври с българските граждани. Това е част от политиката на пожарникаря, да всява страх и ужас в народа на България.
18
0
 
22
 
! Отговори
ами преди 8 години
Защо дразните хората?То е ясно,всяка власт осигурява добре финансово пазителите си,защото ако са недоволни......оръжието е в ръцете им....а овчия народ ще плаща....ще го стрижат...
17
0
 
34
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо кортежът на френския президент Оланд спира на светофарите в Париж на червено, и изчаква зеления цвят? И защо мутрите, шофиращи кортежите на пожарникаря, Цецо Лажецо и на плевела, минават с бясна скорост по софийските улици, без да се съобразяват със ЗДП, и карат като палачи?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любопитното е 4е то4но комунистите дето говоря уж за народа най ги пазят от него
15
1
 
30
 
! Отговори
без компромис преди 8 години
Законът за НСО е грубо нарушение на чл. 6-ти на конституцията на България, че всички граждани са равни. В закона за НСО, гражданите произволно се разделят на наши и на ваши. Като нашите винаги са прави и имат право да бият и да унижават, а вашите имат право да бъдат бити, унижавани и да са винаги виновни за всичко.
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и права да дават на от НСО, колкото и огромно да го направят, Рапоня знае. 100% сигурност няма! 100 милиона за една година!!! Защо е необходимо това? С тези пари знаете ли на колко болни деца може да се помогне? Пропастта между народ и управници е огромна. Фандъковица я вози огромен Мерцедес?!? Защо, коя в тя? А Цецка Цачева, защо такава охрана, кой ще я напада тази тлъста ***? Как едно време нямаше такива охрани, сега защо? Нещастни управници!!!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кочо и каква е разликата от комунист и мутра
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко е вече Тикваров Крали Марко на българите? Май 4.5 години. И какво усетихте от неговото "мъдро" управление, някакво поне малко усещане, че има държава и държавност, да заживяхме по-добре или по-богато, по-организирано или по-справедливо? Едно ми кажете да се съглася! Не може *** и живеещ в параноя човек да бъде премиер ако, че много му се иска. Не може да лъже и се заиграва с най-мразената партия ДПС, само да стяга коланите и нищо креативно. Кой гласува за този искам да знам и защо?
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11 когато още имаше държава само мандри обираха ако ги няма полския и горския де
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пазят *** от народната любов
9
1
 
21
 
! Отговори
голям преди 8 години
*** защо им са гавази, да ги пазят от народната любов ли ? Може и цар Борис да е имал гавази, но май се е разкарвал и без тях сред хората, и не го е било страх, може би защото е правил така, че те да живеят по добре, за разлика от сегашните, които мислят май по вече за джоба си....
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мина времето, дето мутрите рекетираха по улиците. Сега вече им е по-лесно - вземат властта и народа внася рекета под формата на данъци, а те вземат своето направо от бюджета.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрфона как да живее без НСО, просто с гнусотиите му правени вече 15 години се е докарал до там, че всеки ден му е подарен. НСО му дава известна сигурност но не абсолютна. Такава няма. И освен да трепери като трябва излезе и да очаква кога ще му пробият кратуната друго не му остава. Толкова е продал и предал, че едно огромно НСО му дава някаква сигурност. Да не говорим за предупреждението на Путин за откраднатите 500 милиона от Южен Поток заедно с Пеевски. И последният се тресе от страх.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите създадоха собствена гвардия, която да се грижи за задниците им. Това чудо го няма в цяла Европа - там когато политик има нужда от охрана, с това се заема полицията. А и често там може да се видят политици с велосипеди, пеша, с градски траснпорт или да пътуват със самолети по редовните линии. В Германия субсидиите са 50 пъти по-малки от тези на нашите. Тук депутатите си сменят луксозните возила всеки две години. Отврат, самозабравиха се - и при комунизма не е било така.
5
0
 
31
 
! Отговори
Б.Б преди 8 години
Плащайте си данъците ей, виждате пари ми трябват. Бачкайте денонощно, плащайте сметки, данъци и тока и гласувайте за ГЕРБ. Ако не гласувате пак ще бия на "изборите" и ще видите кон боб яде ли.
4
0
 
34
 
! Отговори
фгг преди 8 години
Алчни нагли лапачи ДЕПУТАТИ!При 200 лева пенсии, дават милиони за да ги опазят мутрите ОТ НАРОДНАТА *любов*.Не спряха да променят законите само в своя полза - искат да векуват на гърба на изстрадалия бълг. народ! АНАТЕМА !
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво се е променило от мутренските времена от 90-тте до днес? Абсолютно нищо. Групировките се облякоха в партийни одежди, а мутрите съблякоха анцузите и облякоха костюми, а гардовете на СИК и ВИС се преименуваха на НСО.
2
1
 
34
 
! Отговори
Кочо преди 8 години
Те това е комунизма на онова перде Бойко Борисов -Мутрата !Кажете сега, че България не се управлява от мутрите !