Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов

Провежда се спецоперация, проверяват се бензиностанции и нефтобази
Обновена: 15 авг 2015 13:54 | 15 авг 2015 13:38, Анисия Иванова
118
Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов
Снимка БТА

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до момента са заловени над 100 тона горива без документи. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна.

В проверките участват ДАНС, "Митниците", БОП, полицията и други служби за манипулирани горива.Те са част от целия план в борбата срещу контрабандата.

Министър-председателят посочи, че 10 мобилни екипа извършват проверките за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. По думите му проверени са 38 обекта.

Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.

Той посочи, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но допълни, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин тя губи милион левове от данъци.  Премиерът каза, че в това отношение службите работят добре и вече данъчните постъпления са изпълнени с над 2 млрд. лв.

Борисов заяви още, че с новите навигационни съоръжения, които има в Бреговия център, се наблюдава всичко и вече не може да се прекара кораб или баржа, без да бъдат забелязани. С двата Брегови центъра във Варна и в Бургас има възможност да се окаже помощ при всякакви бедствия, както и да се противодейства на трафика на хора и на контрабандата.

До месец ще започне да функционира и бреговият център за управление на корабния трафик по река Дунав, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който също присъства на церемонията по откриването на центъра за управление на корабоплаването във Варна.

Така всички водни граници на България от поречието на българския участък на река Дунав и цялото Черноморско крайбрежие от Дуранкулак до Резово ще могат да се наблюдават от компетентните институции - Брегова охрана, БОП, МВР и други, за предотвратяване на контрабандата по вода. Българската акватория на Черно море е изцяло обхваната от бреговите центрове и контрабандата на горива ще бъде прекратена, каза още Московски.

Новата сграда на Бреговия център е построена в рамките на проекта "Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове", съфинансиран от ЕФФР чрез Оперативна програма "Транспорт". Тя е разположена в Аспаруховия парк. В Бреговия център се намира и българският оперативен център на Световната морска система за бедствия и безопасност GMDSS Operating Center.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По обективни причини политическата ***,управляваща БГ след 1989г, ще бъде свалена от власт,а и "семето й" ще бъде унищожено!Засега "Бог помага" и периодично си ги "прибира"- и те, и децата им са вече безнадеждни наркомани,алкохолици, *** и взаимно убиващи се ***-но "в кошарата не вкарва"!Вероятно "някой" вече организира,обучава и ще издигне във властта истински български "капиталисти"- знаещи,можещи и с натрупан опит отговорни специалисти в съответните области,които да възродят БГ!
64
0
 
1
 
! Отговори
Лукойл преди 8 години
Като си немат техна си митница ша ги ловат. И изобщо не са габаркайте, ами си плащайте. Иначе - като Мишо Бирата...
63
0
 
1
 
! Отговори
Аха... преди 8 години
Значи като се размърдате ... можело и да хващате контрабанда. А инак е лесно да наредиш на земеделски производители да хвърлят по 25 хиляди лева за нивомери.
62
0
 
2
 
! Отговори
88 преди 8 години
Това гориво е минало през държавните митници! И какво са 100тона пред 16 млд?
61
0
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 8 години
Есента Тиквата тъкмо "навлизаше" във властта, сега трябва да си плаща "лептата" за тва че го държат на власт "западните му приятели", за това и маржът от 50ст. на литър."над 100 т нелегално гориво за 2 дни" - това са 5 цистерни, такива нелегални излизат по 5 на час, а вие хващате само 5 за 2 дни, къде останаха другите и защо само 2 дни, защо точно сега, защо не хващате всичките 5 на час, защо не хващате цигарите, алкохола, захарта и много други продукти?
60
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Росенец, Росенец, Рапоне!(Я си го пипнал, я си си отишъл).
59
0
 
0
 
! Отговори
ЛЮБО преди 8 години
До Анонимен: Е,ЗАБРАВЯШ ЗА ПОТУЛЕНАТА ОТ ГЛ.ПРОКУРОР ДАЛАВЕРА ,НАРЕЧЕНА КОСТИНБРОДСКА ЧАСТНА ПЕЧАТНИЦА НА БЮЛЕТИНИ !
58
0
 
0
 
! Отговори
ЛЮБО преди 8 години
БРАВО,СЕГА ОСТАВА ДА СЕ ОПРАВИТЕ С ГЕНЕРАЛ-ТАНОВЦИТЕ , ГЕНЕРАЛ-АТАНАСОВЦИТЕ И ДРУГИ МИШОЦИ ОТ СДС И ГЕРБ !А ,ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ , ДА НЕ ПРОПУСНЕМ ПРИЯТЕЛЧЕТО ТИ ОТ ЛУКОЙЛ ,ДЕТО НАДЖИВЯ И СТОЛЕТНИЦИТЕ НА ТОЗИ ПОСТ !
57
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 8 години
Едва ли три цистерни контрабанда са проблем, проблема е контрабандата на Лукойл, укриването на печалба, което е незаконно, но Нефтохим Бургас официално счетоводно работи на загуба. Това изказване на Бойко звучи като от ПР на Вальо Златев. Ако трябва да се направи нещо, то е да намалят цените на горивата в съответствие с цената на петрола, интересно есента при по-висока цена на петрола - 52 долара бензина беше 1.85 лв, а сега при 42 долара е 2.30 лв.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хванали защото не са платили на когото трябва! Чува се че такива спечелени контрабандни пари се използват за купуване на *** избиратели! Пък и в морето се разхождат доста контрабандни танкерчета а те товарят хиляди тонове уж корабно гориво
55
1
 
2
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Но пък за сметка на това ортака златев не пипа цената на бензина. Нищо,че нефта е на 6 годишно дъно.Важното, че сме хванали три цистерни
54
0
 
6
 
! Отговори
НЕ СЕ МЪЧИ БОКОООО преди 8 години
ХОДИ ДА ЗАТВОРИШ ЛУКОЙЛ-а...И БЕЗ ТОВА РАБОТЯТ НА ЗАГУБА И НЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ!!КВА НИ Е ФАЙДАТА ОТ НЕГО...??!ТРЕБВА ЛИ ДА ПЪЛНИМЕ ГУШИТЕ НА УШАНКИТЕ ...??!ОТ КЪВ ЗОР...??!!!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле леле.За цели 100 тона горива / ТРИ ЦИСТЕРНИ / има съмнение че са нередовни. Накрая ще излезе че става въпрос за половин цистерна. Та проверяващите ще са изхарчели повече гориво. Контрабандата е за стотици цистерни те ни замазват очите как я борят. Същото е как с кула за ръководство на движението на корабите ще борят контрабандна .Смеех. Като се срещнат два кораба в международни води какво правим? НИЩО. Те това е и борбата с контрабандата - НИЩО.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце пак прави помен с чужда баница.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В проверките участват ДАНС, "Митниците", БОП, полицията и други служби за манипулирани горива.....пропустали са да напишат, че участва и авера Златев.....конкуренцията не трябва да се допуска, защо иначе все ще пада на белот от ШЕФА.
50
3
 
9
 
! Отговори
зузи преди 8 години
До Анонимен 79така е, когато боко се разхожда из страната, среща основно хора, неприемащи герб. 49% изборна активност, 33% от тях на боко - този човечец представлява 15% от имащите право на глас.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо при тези тотални изборни победи на ГЕРБ, не мога да срещна нито един, който да е гласувал за тях. Или поне не си признават. Чудя се защо, може би ги е срам.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако го показвате всеки ден, губите ме като клиент!Бокомедиите вече съвсем пресолиха манджата.То бива простотии и глупости, ама по няколко на ден ми идват в повече.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното ПР изказване на Борисов.100 тона са една незначителна част от контрабандата на горива за месец например.
46
0
 
13
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
Напротив, той комунсти не закача. Валентин Златев се ползва с личните му протекции и прави каквото си ще. И най-важното не плаща данъци.Така че тая плоча за комунистите много, ама много се изтърка вече.