Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов

Провежда се спецоперация, проверяват се бензиностанции и нефтобази
Обновена: 15 авг 2015 13:54 | 15 авг 2015 13:38, Анисия Иванова
118
Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов
Снимка БТА

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до момента са заловени над 100 тона горива без документи. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна.

В проверките участват ДАНС, "Митниците", БОП, полицията и други служби за манипулирани горива.Те са част от целия план в борбата срещу контрабандата.

Министър-председателят посочи, че 10 мобилни екипа извършват проверките за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. По думите му проверени са 38 обекта.

Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.

Той посочи, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но допълни, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин тя губи милион левове от данъци.  Премиерът каза, че в това отношение службите работят добре и вече данъчните постъпления са изпълнени с над 2 млрд. лв.

Борисов заяви още, че с новите навигационни съоръжения, които има в Бреговия център, се наблюдава всичко и вече не може да се прекара кораб или баржа, без да бъдат забелязани. С двата Брегови центъра във Варна и в Бургас има възможност да се окаже помощ при всякакви бедствия, както и да се противодейства на трафика на хора и на контрабандата.

До месец ще започне да функционира и бреговият център за управление на корабния трафик по река Дунав, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който също присъства на церемонията по откриването на центъра за управление на корабоплаването във Варна.

Така всички водни граници на България от поречието на българския участък на река Дунав и цялото Черноморско крайбрежие от Дуранкулак до Резово ще могат да се наблюдават от компетентните институции - Брегова охрана, БОП, МВР и други, за предотвратяване на контрабандата по вода. Българската акватория на Черно море е изцяло обхваната от бреговите центрове и контрабандата на горива ще бъде прекратена, каза още Московски.

Новата сграда на Бреговия център е построена в рамките на проекта "Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове", съфинансиран от ЕФФР чрез Оперативна програма "Транспорт". Тя е разположена в Аспаруховия парк. В Бреговия център се намира и българският оперативен център на Световната морска система за бедствия и безопасност GMDSS Operating Center.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега на сцената излиза "кака Меркел" и заявява, че доблестната немска пожарна, пардон, полиция е заловила 100тона дизел на границата с Австрия..... Човекът-държава - бат'Сали, пардон, Бойко. Системата не работи.
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто и да е, Бойко явно настъпва комунистите по мазола
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, браво. 100 тона е огромно количество. Вярно, остават нехванати цели танкери, но това са несъществени подробности. Скоро няма да има контрабандно гориво, точно каквато е ситуацията по пазарите с плодове и зеленчуци, с цигарите, с месата, с контейнерите китайска стока ... Изобщо всичко е наред. Едно само не мога да си обясня. С какво се занимава Борисов в министерския съвет? Всъщност и това са несъществени подробности.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо не се казва чии са били тия сто тона? Макар че това количество е незначително спрямо злоупотребите на Лукойл, за които ние чакаме да се разкаже по-подробно и да се предприемат мерки, ама истински мерки.
41
1
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Прав си.. Но на аудиторията 100 тона им звучи като огромно количество... А някъде и като напишат СТО ХИЛЯДИ ЛИТРА гориво хептен... На МАТРЯЛА ще му се стори, че е заловена цялата контрабанда в света... Барабар с резервите на ОПЕК... :Д
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 тона гориво без документи още не означава контрабанда. Във всеки случай от това количество щетата за бюджета е в рамките 100 хиляди лева, което не е толкова за хвалба. Вальо Златев не е платил нито лев данък печалба за нефтохим, но ББ няма да го пипне.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Заловени са 100 тона контрабандно гориво в нова операция" Еми, заловени са. Както не са на наш човек дет си е платил, ще ги заловят.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей много бе.
37
1
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТОЯ ОСВЕН ДА СЕ ХВАЛИ САМ НИКОИ ДРУГ НЕ ГО ПОХВАЛИ ОСВЕН РАБОТОДАТЕЛИТЕ МУ ОТ С.А.Щ. ПОХВАЛИ СЕ МУТРО ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е НАПРАВИЛА ГОЛЯМ КОМБИНАТ ИЛИ ЗАВОД И СА УСИГУРЕНИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА,НО НЯМА КАК ДА СТАНЕ С ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ВЪВ ВЛАСТА.
36
2
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Конкуренцията не търпи.."конкуренция'
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е и ще си остане полицай. Той няма качества на премиер . Да не давам друга оценка,която заслужава.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С *** милиционерски ПР ГЕРБ се готвят за избори!Това е целта на този ***
33
3
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ГОЛЯМА РАДОСТ! ОЩЕ ЕДНА СЕРИОЗНА СУМА ЗА ЧЕРНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КАСА.
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОРИ НАСЕЛЕНИЕТО НА КОНГО НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВО, ЧЕ ДА ГЛАСУВА ЗА СУБЕКТ ЗАМРАЗИЛ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, СЪСИПАЛ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗАКРИЛ 16 БОЛНИЦИ ИЗХАРЧИЛ РЕЗЕРВА ОТ НАД 2 МИЛИАРДА ЛЕВА НА ЗДРАВНАТА КАСА КАТО ГО ВКАРАЛ В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ! ИЗХАРЧИЛ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ЦЕЛИЯ ОТ 7.7 МИЛИАРДА ЛЕВА И ВЗЕЛ НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ 4 МИЛИАРДА ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!!НАПРАВИЛ НЕКОЛКО МАГИСТРАЛИ, СОФИЯ МЕТРО, РЕМОНТИРАЛ НЯКОЙ ТЕАТЪР И НАПРАВИЛ НЯКОЯ ДЕТСКА ГРАДИНА! КЪДЕ Е КИРО НА КИРИЯ!!НАРОДА ИЗМРЯ ОТ БУДАЛИСОВ!
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще сложат измервателни уреди на нефтената база на Лукойл край Бургас ?!? Там никой не знае какво се случва - колко петрол влиза, колко излиза.....И никой от държавните чиновници, включително и Бойко Борисов, не искат да знаят? Защо Лукойл почти не плаща данъците вече толкова години ?!?
30
6
 
20
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
100 тона гориво е като да заловиш бус с цигари...Пълен *** е този,а държавата цирк...SOS-112-911,ЕВАКУАЦИЯ!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба....а,що то са изнесли за 45 год. по 60 т/на ден,ба...а като Саудитска Арабия за износ,ба...а,каква е тая тръба за изчисления на дебит-кредит,ба..а,накъде отиде,ба..а сега откъде за къде отива.
28
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво са 100 тона бе Мутрон,капка в морето,пак сте тормозили дребните риби и заблуждавате зомбирания си електорат. До кога ще играеш табла с В.Златев и бедния българин ще плаща най скъпата нафта в Европа и контрабандно в Лукоил ще се вкарва и искарват милиони тона горива и българина ще им връща ДДС. Кога Лукоил ще бъдат съдени и осъдени за картел и контрабанда както в Румъния та
27
3
 
5
 
! Отговори
гробар преди 8 години
за кво са ви пенсии всичко на едно място отива в крайна сметка- тоалетната, айде стига глезотии, ние сме спиритуален народ като рашките- бедни, ама православници
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПенсиите ги окраде,бате ти боко