Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов

Провежда се спецоперация, проверяват се бензиностанции и нефтобази
Обновена: 15 авг 2015 13:54 | 15 авг 2015 13:38, Анисия Иванова
118
Заловихме над 100 т нелегално гориво за 2 дни, похвали се Борисов
Снимка БТА

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до момента са заловени над 100 тона горива без документи. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна.

В проверките участват ДАНС, "Митниците", БОП, полицията и други служби за манипулирани горива.Те са част от целия план в борбата срещу контрабандата.

Министър-председателят посочи, че 10 мобилни екипа извършват проверките за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. По думите му проверени са 38 обекта.

Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.

Той посочи, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но допълни, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин тя губи милион левове от данъци.  Премиерът каза, че в това отношение службите работят добре и вече данъчните постъпления са изпълнени с над 2 млрд. лв.

Борисов заяви още, че с новите навигационни съоръжения, които има в Бреговия център, се наблюдава всичко и вече не може да се прекара кораб или баржа, без да бъдат забелязани. С двата Брегови центъра във Варна и в Бургас има възможност да се окаже помощ при всякакви бедствия, както и да се противодейства на трафика на хора и на контрабандата.

До месец ще започне да функционира и бреговият център за управление на корабния трафик по река Дунав, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който също присъства на церемонията по откриването на центъра за управление на корабоплаването във Варна.

Така всички водни граници на България от поречието на българския участък на река Дунав и цялото Черноморско крайбрежие от Дуранкулак до Резово ще могат да се наблюдават от компетентните институции - Брегова охрана, БОП, МВР и други, за предотвратяване на контрабандата по вода. Българската акватория на Черно море е изцяло обхваната от бреговите центрове и контрабандата на горива ще бъде прекратена, каза още Московски.

Новата сграда на Бреговия център е построена в рамките на проекта "Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове", съфинансиран от ЕФФР чрез Оперативна програма "Транспорт". Тя е разположена в Аспаруховия парк. В Бреговия център се намира и българският оперативен център на Световната морска система за бедствия и безопасност GMDSS Operating Center.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ Е ИЗБРАН С 1 МИЛИОН ГЛАСА И ТО ОСНОВНО В БЪЛГАРИЯ НЕ ОТ ЧУЖБИНА!!!!САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КОЛКО *** И *** ИМА В ДЪРЖАВАТА НИ ЩОТО ВЕЧЕ ДОРИ ПРОФАНИТЕ ГО РАЗБРАХА ЩО ЗА ЛЪЖЕЦ, ИЗМАМНИК И ИЗТОЧВАЧ Е!
24
7
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
До АтакистКакъв Волен, каква Атака? Ти нещо не си в ред, *** на психиатър. Атака влезе в парламента не заради волята на избирателите, а заради волята на Доган и Местан. Ако го нямаше ДПС, нямаше да се роди Атака, нито пък Патриотичен фронт. Тези 2 партии са плод на ДПС. Щом има ДПС, трябва да се поддържат и такива псевдо патриотични партийки, които уж да са против ДПС, а в същото време да управляват с тях.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANO BOG GO NAKAGE TOZI LAGEZ.
22
3
 
15
 
! Отговори
ПОП преди 8 години
ЩЕ ИЗЛЕЗЕ КАКТО ПРЕСТЪПНОСТА - ПОД ....... 0% !! ТАКА БЕШЕ И МИНАЛИЯ МАНДАТ , ХВАЛБИ , БЛАГОДАРНОСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ , А НАРОДА ГЛАДЕН И МИЗЕРСТВАЩ
21
0
 
10
 
! Отговори
ГЕЙРбищина преди 8 години
Да не би градски транспорт еад да има лиценз да продава гориво?
20
6
 
15
 
! Отговори
БОКУ преди 8 години
БОЛУК , ДАЛИ СИ ВЯРВАШ
19
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мачкай боко червените *** да стоят гладни
18
12
 
15
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Само Волен, само Атака, всички други на ***.
17
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадат само комунистите. Неолибералите са чесни, не крадат, само комунистите крадат.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще е ГЕРБ или някой друг - все тая. Капитализма не работи - по-цял свят пазарния капитализъм носи само мизерия, навсякъде е мизерия с изключение на САЩ и шепа страни от западна европа които се броят на пръсти, но те са богати по други причини. Някои обещават десен капитализъм, някои ляв - по софт, по мазно да му влиза на народа, те са по добри - ще осигуряват лубриканти. Но като цяло системата си е мизерия и България ще си остане завинаги в Третия свят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Hvalbi sanischta koga schte se pohvalisch sa mutrite Agentite donosnozote koito sa na Svoboda i ot zarvuli stanaha milioneri ta i miliarderi. Priatela ti. Zwaka zz koga schte Varne imotite s kakvo gi e plstil s schifiorskata saplata na baschta si li ili s dans saplatata na Jena si koga sche e v Satvora zvetanov kato Agenta Goze Kupil imoti na dezata si ne vi li e stam. BB kasvat snajat li maikite kade sa im dezata Ami Jena Ti v USA snae li sa deteto si vaschte deza gi padat Karat skapi koli p
14
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.-mi kakvo moje da ni u4udi ve4e,xranite fal6icvi ,,gorivata fal6ivi abe jivota izob6to e faljiv
13
0
 
7
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Казал секретаря на МВР ........
12
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Как се узаконява незаконно гориво у нас?
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да де, те нали парите се дават Аз тука ви давам едни пари от първо лице единствено число. Мисля, че западните държави никога не са имали такъв период в развитието си. Толкова *** човек да ги е ръководил.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора,нима сме толкова ***,че да търпим,това което правят с нас разни дебилоиди ???
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрата си има държава,щото държавата е населена от мекотели и роби !
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 тона са нищо.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според западните медии в момента на Балканите има двама (бивши и настоящи) премиери, които са обвинявани в участие в наркотрафика. Първият е в Косово Хашим Тачи, а вторият Б. Борисов. В България обвиненията засягат и членовете на актуалното ръководство на ДАНС, някои близки с Борисов "охранителни фирми" и поне една дузина мутри от подземния свят.
6
1
 
10
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
Баце, а вие нямате ли, а ако имате за вашите ще изключвате кулите ли ? Внимавайте да не стане сакатлък че ония еврозелки пак ще ви набиват манерките, хайде хаирлия да е , и умната...