Терпентин и сяра в горивата – до 40%. Борисов бесен!

Премиерът нареди денонощна смяна на пломби за контрол по бензиностанциите
Обновена: 19 авг 2015 15:34 | 19 авг 2015 12:05, Веселина Йорданова
226
Терпентин и сяра в горивата – до 40%. Борисов бесен!
Снимка: БТА

Безконтролна продажба на горива е установила съвместна проверка по бензиностанции миналата седмица на МВР, НАП, митниците, Агенцията за метрологичен надзор, под ръководството на прокуратурата.

Още по темата

Заради констатациите премиерът Бойко Борисов нареди на днешното заседание на кабинета денонощна смяна на пломбите на колонките и работата да е свършена до събота.

"Там, където докопам някой, че е направил пак такава пломба, ще ви държа лично отговорни в икономиката", ядосва се той пред министрите.

На заседанието финансовият министър Владислав Горанов информира за проверката и обяснява, че основната констатация е, че пломбите, които са част от измервателните системи, се поставят по начин, по който има възможност да се извади сондата, без да се наруши целостта на знака. Така при продажбата на дребно се ощетява хазната.

Горанов съобщава още, че е запориран около 100 хил. литра дизел и 60 хил. литра бензин.

"Това е върхът на айсберга, тъй като проверките не са обхванали всички бензиностанции", коментира министърът.

По думите му редица нарушения се проявяват при по-голяма част от търговците на горива, включително в големите вериги.

Премиерът Бойко Борисов заявява, че това е обсъдено на съвещание с прокуратурата и контролът ще се разпростре "във всички посоки и навсякъде".

"Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, в които 40% от горивото е терпентин, за наличието на сяра да не говорим", допълва той.

Пред министрите премиерът показва как изглеждат пломбите, които се поставят.

"Така широко са закопчани, че все едно няма пломба", завява Борисов и допълва, че затова се получава така, че в пика на разход на горива продажбите падат.

Премиерът иска от КЗК да дадат становище дали има картелно споразумение между търговците и заявява, че не вярва, че "най-големите вериги са на 1-2 стотинки разлики". Вицепремиерът Томислав Дончев казва, че е препоръчал на комисията да бъде направен секторен анализ.

Освен него, Борисов иска и доклад за числеността и заплатите в Българския институт по метрология, които слагат пломбите и в Агенцията за метрологичен и технически надзор от министър Божидар Лукарски.

Вижте още във видеото на България Он Ер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да усетя, а не да ми го натикват по медиите,едно нещо направено от този Рапонкьо за което да кажа, този си свърши работата. Едно поне,а не слугинските трели на купените ***, колко бил нервенен,бесен и справедлив.Едно лекарство за което да се е преборил да не е оскъпено 5 пъти, ток,вода, парно да не се надписват, богатите да плащат процентно,а не 10%, едно дете с тежко заболяване да е изпратил на лечение и т.н.Популизъм на Нта степен е при него.Не му пука за българите, само за гъзеца му
53
6
 
31
 
! Отговори
да сме честни преди 8 години
Всички винят политиците, а всъщност народът е крадлив, мързелив и *** - най-големият проблем на България, но май тема табу.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% OT BENZINOSTANZIITE NE OTGOVARIAT NA NIKAKVI NORMATIVNI AKTOVE--V NORMALNITE DARGAVI SHTE BADAT KONFISKUVANI,REMONTIRAT SE OT NOVITE SOBSTVENIZI,KATO STARITE SOBSTVENIZI ZAPLASHTAT REMONTA.
51
2
 
7
 
! Отговори
Пердах преди 8 години
Абе всичко де мирише е терпентин, всичко дето цапа е блажна боя, няма сега да се затормозява с точни фрази тъй де разбрахте го.. Умника
50
0
 
19
 
! Отговори
. преди 8 години
Да се държат отговорни също конкретните хора поставили пломбите и преките им началници.При втора издънка, вън от държавната хранилка.
49
0
 
17
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Цв.Цв. не е осъден от съда за манипулации,нито е линчуван от народа. Значи не е правил манипулации
48
1
 
9
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Това за избора на народа е под въпрос.
47
1
 
20
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
"Горивата удариха рекорден спад от 6г. в световен мащаб, в САЩ паднаха почти с долар...тук не само не са поевтинели, ами ти ги мешат с какво ли не!"Ами как да поевтинеят в БГ бе хора, това което ни продават не е бензин/нафта, ами какви ли не мешилки, центата на тези мешилки не е паднала, така че как очаквате да падната цените на горивата, нали се сещате че това означава да продават на загуба. Когато за почнат да продават горива по стандарт спазван от другите, тогава и цените ще са подобни...
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво има в храните, в лекарствата, в дрехите, в играчките и т.н. Само говорите преди избори, а след това - далавера до далавера. От празни думи попара не става!
45
11
 
11
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
До 91 За президент или премиер се избира най-добрия сред най-добрите. Щом народа го е избрал, значи Борисов е най-годния да управлява държавата и по добър от него няма. Аз не съм гласувал за него и няма и да гласувам,но народа това реши. И не вади нож,само страхливците го правят
44
0
 
20
 
! Отговори
Химчо преди 8 години
Ако в нашата нафта която е с много ниско цетаново число имаше 40% терпентин,то същата тази нафта би била много добра за дизеловите двигатели.Само че терпентина е два пъти по скъп.Няма логика.Виж мазут,вода и други нещица си ги има.Заради тях двигателите чукат,тракат и греят като печки.Разхода се вдига а мотора си отива.И за финал:Терпентин се слага само в нафтата.Зимата е препоръчително в малки количества за да не се парафинира.Сложите ли терпентин в бензина мотора си отива на момента.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA VSICKO E VINOVEN GERB--VERIGITE,BENZINOSTANZIITE NA KOGO SA SPONSORI?
42
5
 
20
 
! Отговори
браво преди 8 години
БРАВО БОЙКО - ти си номер 1!!!!! Не само горивото е с отвратително качество ама самите колонки са настроени да сипват повече литри, отколкото РЕАЛНО ВЛИЗА в резервоара. И това е за 50 литра близо по 5-6 литра. Така че ОГЪН по бензиностанциите, там се въртят страшни далавери!
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми тя тиквата и преди 5 г. щеше да брои стълбовете на енергото и да сваля уж тока, ама става при герберастите винаги точно обратното. Та и сегашното репчене ще доведе до още вдигане на горивата, нищо че в Бантустан са най скъпи в момента от цяла Европа.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е, че в България НИКОГА не е имало качествено гориво! ИЗВОДЪТ: На политиците никога не им е пукало за това!
39
2
 
10
 
! Отговори
Aman преди 8 години
В тая държава въобще има ли и един коректен и изряден производител или търговец????????????
38
3
 
23
 
! Отговори
Нож за свинята преди 8 години
Борисов е най-НЕгодния да упрвлява държавата. Чистач на *** ще се справи по-добре. Такова упрвление може да се хареса само на попфолкаждий и.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До свинаря За голямо съжаление е така!
36
18
 
6
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Борисов е най годния да управлява държавата.
35
3
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Абсолютна симулация на активност и промивка на мозъци в медиите. Много приказки лъжи, а ефекта нулев. Вервайте ми сънародници ще се оправим никога...