Борисов към РБ: Да си мериме приказките!

Резултатите от местния вот – мерило за стабилно управление
48
Борисов към РБ: Да си мериме приказките!
Снимка: архив, Булфото

На фона на взаимните обвинения през последните дни между ГЕРБ и РФ, че си "крадат" кандидати за кметове, премиерът Бойко Борисов обяви, че резултатите от изборите на двете формации ще се тълкуват като потвърждаване на стабилността на правителството.

"Местните избори, които са много важни не биха били важни, ако развалим стабилността в държавата и заради това резултатите от тях на ГЕРБ и РБ, броят на кметовете, на общинските съветници, ще ги тълкуваме като потвърждаване на стабилността на правителството и ако се представим слабо би било лош сигнал за работата на правителството. Така че общият резултат независимо коя партия печели в даден регион, трябва да е такъв, че да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление", отсече той след среща между ръководството на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

Според него няма малки и големи партии, защото никой в коалицията не си е самодостатъчен.

"И трябва да проявим максимално внимание и да си мериме приказките", призова той.

Борисов обеща, че ГЕРБ ще води толерантна кампания и "нека най-добрите спечелят".

"Имаме градове, където имаме общи кандидати или подкрепяме и такива, където битката ще е много интересна, но на ниво ръководство не бива да допуснем, че стабилността на държавата стои над това", призова премиерът.

Той призна, че се надява септември освен предизборен, да е и работен месец за парламента и пожела успех на депутатите.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обяви, че на срещата днес е постигнато съгласие по три важни точки.

"Първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети през този сезон", информира той и допълни, че това е приемането на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа, антикорупционното законодателство, приемането на промените в Закона за съдебната власт, за лечебните заведения, промените в пенсионното и трудовото законодателство, където социалният министър Ивайло Калфин подготвя проект на закон, свързан с преодоляване на измамите при пенсионното законодателство.

Втората договорена точка е стабилизация и по-добра работа на парламентарното мнозинство като акцентът е върху данъчните закони и кадровите промени в държавните регулатори.

Третата е модернизация и стабилизация на управлението без местните избори да пречат на този процес.

Радан Кънев обяви, че такива разговори ще има и с ПФ и АВБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
17
 
! Отговори
????? преди 8 години
Въпрос към Учителката на Премиера --- толкова ли трудно беше да го научи да говори правилен български език? И хайде всички "мечещи"- по радиа, телевизии и прочее да спрат да говорят, докато не се научат да се изразяват правилно.
10
7
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
Радан Кънев е много повече политик и много по-полезен за България от Бойко Борисов, но ме притеснява този проект за закон, дете щял да го внася Йвайло Калфин за преодоляване измамите в пенсионното осигуряване, защото Калфин и АБВ са точно червени измамници, воглаве с тартора им Гоце и точно такива фондове много хубаво източват.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
глаголите не завършващи на -м в първо лице, единствено число получават окончание М в първо лице множествено лице. Стига с това безграмотие, дараги писарушки
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gerb i ba4varova da si merat prikaslite ba4varova e nekadarnizi da se Maha ni bB e sad garba i. BB islagat te Ministerstvo ti ot gerb ne sa kompetenti smensi gi islagat te Tascheva ja savra baschvsriva v wc
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то на мерене се нагледахме. Работа никаква.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В очите на ББ на снимката се чете: Ако ти вкарам един в носа чак Гаргамел ще изкърви!
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква неистова, истерична борба за постове - т.е. за диво обогатяване чрез власт, на всички нива. Какви местни "ИЗБОРИ"ще правим, нещата са предварително решени. Пародия - избираме някакви си партии, а те НАЗНАЧАВАТ КМЕТОВЕТЕ НА РАЙОНИТЕ НА СОФИЯ - всеки от по 50,60, 70 хиляди население. А КМЕТЪТ ИМ СЕ НАЗНАЧАВА!! Срам! И очите не сме видели, нито на кметовете нито на съветниците. Анонимни избори. затова общината е пълен ФЕОДАЛ, а общинарите - надменни,полуграмотни, корумпирани шуробаджанаци!
4
5
 
14
 
! Отговори
гласоподавател преди 8 години
Затова ли шефа на на щаба Цветанов все още не е в панделат да кубува кандидат кметовр Това лие толерантна кампания.
3
5
 
27
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Герб + ДПС .......началото на края !
2
4
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Прав си ....и плъховете пропискаха от Герб !
1
31
 
9
 
! Отговори
Дракона преди 8 години
Само ГЕРБ, пискайте плъхове