ДБГ започва подписка в подкрепа на антикорупционния закон

Кунева е уверена: Коалицията между ГЕРБ и РБ е стабилна
Обновена: 6 сеп 2015 17:04 | 6 сеп 2015 17:02,
77
ДБГ започва подписка в подкрепа на антикорупционния закон
Снимка: Dnes.bg

Управляващата коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок е стабилна, увери в Пловдив вицепремиерът Меглена Кунева.

Коментарът тя направи по повод отхвърления от депутатите законопроект с мерки срещу корупцията по високите етажи на властта. От Движение България на гражданите започват да събират подписи в подкрепа на законопроекта, който ще бъде внесен в парламента отново през декември.

Още по темата

"Искаме да съберем гражданска подкрепа от 108 хиляди подписа в подкрепа на строго антикорупционно законодателство, а целта е срещу всеки от 108-те депутатски гласа, които в четвъртък отхвърлиха антикорупционния закон, да се съберат по 1000 граждански подписа.”, обясни зам.-председателят на движението Димитър Танев.

Кунева изрази задоволство, че ГЕРБ и РБ застанаха единни зад този законопроект, което по думите й е знак за стабилност в отношенията между двете сили в управлението.

„Разговарях с премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от които получих решимост законът да бъде гласуван отново през декември.”, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева.

Тя коментира и частта с анонимните сигнали, заради които част от депутатите не подкрепиха закона.

„Странно е положението, че прокуратурата, която е по-тежкият наказателен орган, да може да се самосезира по анонимни публикации, а бюрото, което е административен орган, да не може да приема анонимни сигнали.”, каза още Кунева.

Антикорупционният закон ще бъде внесен отново в парламента на 3 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази продажница долна с какви очи се показва пред хората и колко гласове взе на изборите, че демонстрира такова самочувствие !?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Атака може да ги измете всичките и да им потърси отговорност за разсипията и бандитизма. Другото е кьорфишеци и се видяха *** какво могат и сини и червени.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая няма ли срам да се показва. Тия, които унищожиха всичко останало от Тато и не сътвориха нищо след него за 25 години. Народен съд трябва за продажниците, а не антикорупционни промени.
5
1
 
8
 
! Отговори
Още месец-два преди 8 години
и после БОСТАН ще изпрати и теб, и другите "реформаторски" *** на бунището, където ви е мястото без съмнение. Раята си обича да я мачкат и някой друг да мисли вместо нея, с тия изродски приказки за мислене, работа и никакъв купон, просто нямате шанс, още повече, че сте си и вие едни празнодумци, действието и при вас е невидимо.
4
0
 
8
 
! Отговори
намигване преди 8 години
До Анонимен 3Каква Меглена бе,чиста Миглена е рожденното и име.Айде разбирам защо се срамува от фамилията на мъжа си,но името и е дадено от родителите.Суета или нещо друго?
3
1
 
15
 
! Отговори
Габонската афера преди 8 години
Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева? Специалистке по дървесината? Защо не ги върнеш в хазната, че да има и за майките, и за онкоболните и за пенсионерите!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая червена кукувица, реформи няма да прави,нейната роля р да мотае,съботира и да пази комунисти и олигарси, емснация на това е и съпартиеца и Д.Вълчев. ДСБ нямат работа в тази коалиция с ГЕРБ И ДБГ нищо не може да се промени, колкото повече стоят толкова повече ще изгубят.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие сте политически трупове, Пръмова, не се хабете. По- добре си вървете с мир, че ще ви стане тесен света.