Борисов зад Москов за лечение от А до Я в болниците

Зарече се, че депутатите му ще подкрепят здравния министър
Обновена: 7 сеп 2015 15:07 | 7 сеп 2015 15:06, Камелия Цветанова
64
Борисов зад Москов за лечение от А до Я в болниците
Снимка: БТА

Въпреки че ресорната парламентарна комисия не прие искането на здравния министър в промените в Закона за лечебните заведения НЗОК да финансира само болници, които осигуряват комплексно лечение, премиерът Бойко Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят в пленарна зала идеята на Петър Москов.

Още по темата
"Когато дойде човек с едно заболяване, да може каквото е необходимо да бъде извършено на едно място, за да не се натоварва и психически, и финансово. Предложенията на Петър Москов, на когото аз много вярвам, ще получи пълната подкрепа и в парламента. Поел съм личен ангажимент към него в тази програма. Свел съм на парламентарната ни група и се надявам в най-кратки срокове законът да бъде приет", отсече той.

Според Москов текстовете за комплексното лечение трябва да останат прецизни и системата да се обърне с лице към пациентите.

Той посочи, че всяко едно прецизиране, предложено от депутатите, ще бъде направено.

Москов се надява това да се случи в пленарна зала.

Той, премиерът и столичният кмет Йорданак Фандъкова направиха инспекция на разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология.

Бойко Борисов пък обвини правителството „Орешарски”, че почти е провалило проекта.

"Разбрах, че вчера Пламен Орешарски пак ни е давал съвети, а беше абсолютно провален проект. Не само, че го провалиха, но ако не се бяхме захванали, цялата програма от 300 млн. лева заминаваше и трябваше от бюджета да я доплатим", коментира премиерът.

"Първо се разстроих от това, което докторите разказаха вътре, защото това са години наред страдание на много български граждани. Понеже Йорданка Фандъкова е с нас и ми е разказвала какви мъки са и какъв е проблемът като например се развали на 15-тия ден ускорителят. След това, докато го поправят, процедурата трябва на ново да се започне. Представете си, пази Боже, ако получиш такава диагноза и дойдеш тук и ти кажат, че не става и трябва да се чака два месеца. Представяте ли си какво е за душите на тези хора и семействата им?”, каза още Борисов.

Той увери, че до края на годината много болници в страната вече ще разполагат с най-модерното, най-доброто и най-скъпото оборудване.

Москов отчете, че от март следващата година листата на чакащи в онкологията ще бъде ликвидирана.

"Това е добре свършена работа. Мина се през много трудности и чисто бандитски схеми, които да бъдат потушени и този проект да бъде практически реализиран. В началото на декември ще може първият пациент да влезе тук и да получи своето лечение. Досега годишно на лъчетерапия през тази болница капацитетът на старите апарати беше за около 3000 души годишно. С тези два нови апарата, тези 3000 души годишно ще могат да бъдат лекувани в рамките на около 2 месеца", обясни Москов.

Инвестицията е за 24 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бараво,г-н Москов само на г-н Борисов намерихте одобрението,а на лекарите и хората
11
6
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Доколкото си спомням, през предишния му мандат сестрата на ББ се лекува от рак в Бг, а не в чужбина. С това ти отговарям и къде би се лекувал ББ в бъдеще
10
4
 
5
 
! Отговори
информация преди 8 години
От цялата информация която ни е дал премиерът в тази статия само му вярвам че се е минало наистина през много бандитски схеми.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойка къде ше се лекува? Няма да е в някоя простосмъртна дупка! А Моската да не приказва фантастични съчинения. Българската Здравна система съществува за да се краде, точка!
8
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Аз съм с много възрастни родители, пенсионирани лекари. Единият почина.Такова чудо не знам има ли другаде по света - да ме карат да обикалям с лежащ болен и едвам движещ се друг човек по диагоналите на града /голям/ за да събера на джипито необходимите хартии. Не знам колко лечебни заведения се обиколиха - държавни и частни, както и платени посещения. Тази система не е в услуга на хората в никакъв случай сега.
7
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
nedai boje da se razbolee6 zdravnata piramida pla6ta samo aparaturata ot komunizma a za po novata si pla6ta6 ako nqma6 pari kazvat ti mi 6te pie6 ei tiq xap4eta pak ako ne se opravi6 6te gi smenim sei tiq dokato umre6
6
3
 
11
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Едно време, в казармата, който си държеше ръцете в джобовете, *** го караше да си ги зашие.
5
4
 
8
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ОБЕЩАНИЕТО ЗА ЛЕЧЕНИЕ ОТ А ДО Я МИ НАПОМНИ ЗА ПРЕСТОЯ МИ ПРЕЗ 1980 Г. В ИСУЛ. ДИАГНОЗАТА МИ НЕ БЕШЕ ЯСНА И ЕКИП ОТ ПРЕКРАСНИ ЛЕКАРИ, НАЧЕЛО С ДОЦ.БОНЕВА И Д-Р ВЕЛИКОВА СЕ ГРИЖЕХА ЗА МЕН И ДРУГИТЕ БОЛНИ!НПРАВИХА МИ КУП ИЗСЛЕДВАНИЯ И ВЪПРЕКИ, ЧЕ ПОЧТИ БЯХА УТОЧНИЛИ ДИАГНОЗАТА МИ, НАПРАВИХА И ДРУГИ-СКЪПИ, ЗА ДА ЕЛИМИНИРАТ ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ГРЕШНА ТАКАВА!УСЛОВИЯТА В КЛИНИКАТА НЕ БЯХА ЛУКСОЗНИ, ХРАНАТА СЪЩО, НО БЕ СЪОБРАЗЕНА СЪС ЗАБОЛЯВАНИЯТА!ЛЕКАРИТЕ И ПЕРСОНАЛА БЯХА КОМПЕТЕНТНИ И ПРИЯТНИ!
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българският народ е толкова ***, че Борисов ще го управлява вечно.Сърдете се на себе си.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиква & Шмръкльо - заедно в краденето !
2
5
 
16
 
! Отговори
д-р Хаус преди 8 години
Надяваме се простата Тиква, другия път като вдигне кръвно да извика бързата помощ, да чака 1-2 часа тя да дойде от Пловдив /след риформата може и така да стане/ до Банкя и после да влезе да се лекува по метода на москов - ол инклузив, само в една болница, за да може да изпита на гърба си всички прелести на родното здравеопазване
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите се купуват за гласове за кметските избори с безплатно лечение, а българите ще трябва да плащат допълнителна такса освен осигуровката и после ще доплащат.