Борисов зад Москов за лечение от А до Я в болниците

Зарече се, че депутатите му ще подкрепят здравния министър
Обновена: 7 сеп 2015 15:07 | 7 сеп 2015 15:06, Камелия Цветанова
64
Борисов зад Москов за лечение от А до Я в болниците
Снимка: БТА

Въпреки че ресорната парламентарна комисия не прие искането на здравния министър в промените в Закона за лечебните заведения НЗОК да финансира само болници, които осигуряват комплексно лечение, премиерът Бойко Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят в пленарна зала идеята на Петър Москов.

Още по темата
"Когато дойде човек с едно заболяване, да може каквото е необходимо да бъде извършено на едно място, за да не се натоварва и психически, и финансово. Предложенията на Петър Москов, на когото аз много вярвам, ще получи пълната подкрепа и в парламента. Поел съм личен ангажимент към него в тази програма. Свел съм на парламентарната ни група и се надявам в най-кратки срокове законът да бъде приет", отсече той.

Според Москов текстовете за комплексното лечение трябва да останат прецизни и системата да се обърне с лице към пациентите.

Той посочи, че всяко едно прецизиране, предложено от депутатите, ще бъде направено.

Москов се надява това да се случи в пленарна зала.

Той, премиерът и столичният кмет Йорданак Фандъкова направиха инспекция на разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология.

Бойко Борисов пък обвини правителството „Орешарски”, че почти е провалило проекта.

"Разбрах, че вчера Пламен Орешарски пак ни е давал съвети, а беше абсолютно провален проект. Не само, че го провалиха, но ако не се бяхме захванали, цялата програма от 300 млн. лева заминаваше и трябваше от бюджета да я доплатим", коментира премиерът.

"Първо се разстроих от това, което докторите разказаха вътре, защото това са години наред страдание на много български граждани. Понеже Йорданка Фандъкова е с нас и ми е разказвала какви мъки са и какъв е проблемът като например се развали на 15-тия ден ускорителят. След това, докато го поправят, процедурата трябва на ново да се започне. Представете си, пази Боже, ако получиш такава диагноза и дойдеш тук и ти кажат, че не става и трябва да се чака два месеца. Представяте ли си какво е за душите на тези хора и семействата им?”, каза още Борисов.

Той увери, че до края на годината много болници в страната вече ще разполагат с най-модерното, най-доброто и най-скъпото оборудване.

Москов отчете, че от март следващата година листата на чакащи в онкологията ще бъде ликвидирана.

"Това е добре свършена работа. Мина се през много трудности и чисто бандитски схеми, които да бъдат потушени и този проект да бъде практически реализиран. В началото на декември ще може първият пациент да влезе тук и да получи своето лечение. Досега годишно на лъчетерапия през тази болница капацитетът на старите апарати беше за около 3000 души годишно. С тези два нови апарата, тези 3000 души годишно ще могат да бъдат лекувани в рамките на около 2 месеца", обясни Москов.

Инвестицията е за 24 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
ъ преди 8 години
не е ли по добре Москов да е твърд зад Борисов !
31
0
 
5
 
! Отговори
даааа 51 преди 8 години
Едно време пациентите т е болните хора отиваха на Преглед!!!- оплаквания , преглед -,понякога най- необходимите изследвания И! назначенията започваха с режим , диета и лекарства при необходимост!!!Сега : отиват, за да искат направления?!? И то с някакви заключения от сорта" Сигурно ми е кръвното?!?!" " Или " "може ли да се изследвам ама за всичко"?!?!Старите носят и изрезки от в."Трета възраст " или "доктор" А младите направо са си поставили дигнозата по интернте???И всички -Недоволни!!!
30
1
 
2
 
! Отговори
морски преди 8 години
Оставка за некадърното правителство на ГЕРБ което окраде парите от Здравната каса - 1,6млрд. лева и зароби българския народ с 16 млрд.лева.Само Фандъкова е откраднала лично 60 млн. лева от Евро програмите Транспорт.ОСТАВКА!!!
29
2
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 8 години
Щом някой му е застанал ЗАД,нека си пази *** или да си носи вазелин.
28
1
 
9
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Проектът е по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Първата копка бе направена на 6 декември 2012 г. от Десислава Атанасова, но според запознати без осигурено финансиране. По-късно работата е преустановена заради проблеми с проектирането на сградата. Средствата за препроектирането са намерени с подкрепата на министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева в кабинета "Орешарски" и в началото на 2014 г. проектът е размразен...Ех, Борисов, кога ще престанеш да лъжеш?
27
1
 
12
 
! Отговори
без държава преди 8 години
България върви от опита за колективно самоубийство към национален делириум!
26
1
 
5
 
! Отговори
tasewski преди 8 години
борисов виж телекомите бе мили виж какво става от един оператор д обед в друг следобед нее ли срамно да попитам аз какво става тука в тая даржава и ако някои сее скарал с някои а познаите какво става за резил и искаме да има нет и само плащаме особенно в малките градове
25
5
 
12
 
! Отговори
Помнещ преди 8 години
Десебарите крадат като за последно .....След това правителство им се оформя 40 г извън властта.Всеки човек над 20 години няма да бъде заблуден от тия шмекери . Ще могат евентуално техните синове и дъщери пак да лъжат чак към 2060.Интересно тогава какви ще са :Може би ислямисти .....Нали за около 75 години те се пребоядисаха от Сталинисти и болшевики на сини неолиберали .
24
4
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 8 години
Десебарите крадат като за последно .....След това правителство им се оформя 40 г извън властта.Всеки човек над 20 години няма да бъде н от тия шмекери . Ще могат евентуално техните синове и дъщери пак да лъжат чак към 2060.Интересно тогава какви ще са :Може би ислямисти .....Нали за коло 75 години те се пребоядисаха от Сталинисти и болшевики на сини неолиберали .
23
5
 
13
 
! Отговори
аерогерб преди 8 години
трябват нови фалкони и нови летища ,мутробетон и магистрален асфалт и зали /може и съдебни/ до навсякъде където има нещо за крадене.
22
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Досега така се лекуваше в една болница-преглед,операция,химиотерапия или лъчетерапия -нищо ново под слънцето.И този линеен ускорител щял да почне работа през декември.И защо са тези речи и глупости точно днес.Значи още процедурато по включването му не е прислючила,пак шум на нищо.И гледах по Канал 3 тези изявления на Москов и сие.Борисов беше толкова смешен,така тъпо гледаше -ами предаваха на живо,нямаше кой да направи монтаж,че да изглежда по интелигетно генерала,доктора на науките и премиер .
21
3
 
8
 
! Отговори
вярвам преди 8 години
Много добре!но от тези 300 милиона,колко ще бъде истинската цена,кои ще бъдат достав чиците,колко ще бъдат комисионните?Колко ще струва подръжката на тази апаратура,която тези задлъжняли болници едва ли ще могат да платят?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До ХА-ХА-ХА Значи тези от Ислямска Държава са готините ? Браво . Щом ви го казаха американците значи е истина. Е не вервах че в България има толкова безмозъчни като теб.
19
3
 
11
 
! Отговори
само демагогия преди 8 години
Абе до изборите само яки обещания ниски цени на горивата,а след изборите старата песен на нов глас.По десет кожи от гърба на осиротелия народ!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27Като не си чувал за нещо това не означава че то не съществува. Ти си изкара най-големият чувач .
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонса преди 8 години
По пронцип не подкрепям Борисов, но съм за комплексното лекуване в една болница. Не може да обикаляш от болница в болница и от град в град за разни изследвания и лечения. Хубаво ще е да е всичко в една болница.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А да си чувал за отнемане на лекарски права и съдене на лекари на запад ?Щото в БГ не съм го чувал това.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не оставим болните да умрат без лекарска помощ.
14
4
 
8
 
! Отговори
Млад лекар преди 8 години
Браво, колега Москов!
13
6
 
15
 
! Отговори
зорко око преди 8 години
Мила гледка - пожарникар гледа втренчено ЯМР. За да не личи, че нищо не разбира - пъхнал ръце в джобове като селски бек.