Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар

Когато психодясното прави закон, не е ясно дали е за КС или Москов
Обновена: 18 сеп 2015 18:15 | 18 сеп 2015 18:00,
161
Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар
Лидерът на БСП Михаил Миков. Снимка: Булфото, архив

Промените в Наказателния кодекс, с които падна давността над престъпленията на комунистическите функционери, не е за съд, а за лекар. Подобна оценка дадоха от Лявото крило на БСП на приетите преди ден текстове по предложение на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

"Когато психодясното прави закон, не знам дали трябва да се дава на Конституционния съд или на здравния министър", каза журналистът и бивш кандидат за евродепутат от Лявото крило към БСП Александър Симов. 

Според съмишленика му Мариян Карагьозов пък промените в НК са политически и юридически неадекватни. Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон. 

Карагьозов се възмути и че законът вероятно е бил подкрепен от хора, които не са били активни в осъждането на политиките отпрени 10 ноември. 

Лявото крило в БСП излезе с обръщение към левите симпатизанти за местните избори. В него се критикуват твърденията на различни функционери в БСП, че левият курс е победил в БСП. Крилото се притеснява, че тази трактовка подготвя почвата лявото да обере негативите за евентуална загуба на местните избори. 

Лявото крило предупреди, че местните избори ще са своеобразен вътрешнопартиен референдум за автентичната лява политика. Левите в БСП предупредиха, че ако резултатите от изборите не са добри, ще поискат обновление на всички равнища в БСП. Крилото не отрече, че това може да означава и искане за оставка на ръководството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До по-голямата белятой не е дошъл, ти за отиване говориш..
13
6
 
8
 
! Отговори
по-голямата беля преди 8 години
Това, че социализмът си отиде е половината беля. По-голямата беля е, че капитализмът още не си е отишъл!
12
5
 
14
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Големите престъпления започнаха след 88-*** година, когато разглезените синчета на върхушката решиха да стават чорбаджии и капиталисти, а на подсъдимата скамейка трябва да бъдат изправени и така наречените "десни", седесари и прочие, които са част от същата клоака, да не кажа даже, че имат и по-голяма вина
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно бе другарю сМиков, за пиянство няма да ви търсят сметка, само за престъпления! ))))))
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** да се радват, че живеят в правова държава, иначе щяха да са под земята вече...
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите за пореден път показват, че са убийци рецидивисти. Поне едно извинявай да кажат на милионите почернени съграждани.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ДА СИ КАЖЕМ ПРАВО В ЛИЦЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ СТЕ ЗА СЪД ,ЗАЩОТО ЛЕКАР НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ВИ ИЗЛЕКУВА ВАС ОТ ВЕЧНИЯТ МЕРАК ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. НА ВАС ВИ ТРЯБВА СМЯНА НА ЧИПА И ТОВА СЕ ОКАЗА НЕПОСИЛНО ЗА КРОТКИЯ И ДОВЕРЧИВ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕЦ !
7
10
 
7
 
! Отговори
без скрупули преди 8 години
Честито! През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! Кого да съдят за това? Комунизма или капитализма?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диктатурата на пролетариата официално разрешава изтребването на класовите врагове до крак
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е вече да няма давност, но много от престъпниците са вече на Оня свят, а онези, които се облажиха вследствие на техните престъпления продължават да лапат благата, които са награбили!
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ще съдят комунизма, комуниста Боко защо си мълчи? Да си посипе главата с пепел пред минстерския съвет и да си подаде оставката. Така справедливо ли е?
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон." Фашистите също са избивали евреи и това е било допустимо според законите на Третия Райх. Руснаците също избиват украинци, грузинци, чеченци и кой ли още не; погазват международното право, преначертават картата на Европа и това е допустимо според законите на путинската псевдодържава.Има морални норми, които не могат да бъдат потъквани!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Официални лица от бсп ползват термини от опорните точки които се сеят из интъернет и по плакати "психодясни" това говори кой стои зад повечето пропаганди......
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левите се гордеят че са наследници на масови убийци