Поправка: Караш в насрещното – оставаш без книжка

Шофьорите ще бъдат глобявани и с 3 бона за нарушението
Обновена: 18 сеп 2015 13:44 | 18 сеп 2015 11:00,
46
Поправка: Караш в насрещното – оставаш без книжка
Снимка: Facebook

Шофирането в насрещното движение ще се наказва вече специално, а и със солени санкции.

Това предвиждат промени, внесени в Закона за движение по пътищата от депутати от Реформаторския блок.

Още по темата

Настимир Ананиев и Антони Тренев предлагат шофьорите, управляващи автомобилите си в скоростните ленти в насрещното движение по автомагистрали и скоростните пътища, да остават без книжки за шест месеца. Те ще бъдат глобявани и с 3000 лева за това нарушение.

Измененията идват след серия инциденти, най-вече по магистралите, при които бяха засечени автомобили, движещи си с над 100 км в насрещното движение.

През последните седмици любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала "Тракия", а други – от центъра на София. Преди дни автобус от градския транспорт навлезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Сега, в мотивите си за по-строгите санкции, Реформаторите пишат, че наказанията за шофиране в насрещното сега са между 20 и 150 лева.

"Санкцията не отговаря на степента на опасност, която се създава", смятат Ананиев и Тренев. Според тях подобно шофиране би довело до тежки последици и смърт на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не дава господ да срещам такива...
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12 - голяма работа - един автобил на старо е 5000 лева, за една година се изкарват тези пари. Ще си купи нов. а много хора карат и без книжка. ЗАТВОР трябва. Вижте колок са убийствата от ПТП! по 600-800 на година.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е показателно колко силно промива и объркват медийте! Те си запълват новините с клипчета,които може и нарочно да са направени и на говорени!От 21 години всеки ден съм по магистралите в почти цяла България и съм виждал 2-3 пъти объркани хора от което не съм чул за възникнало ПТП.На всеки може да се случи да се обърка, а оня адвокат Марковски дебелия предлага 3 години затвор и глоба от 3000лева! Не си промиване мозъците толко лесно ! Проблема е в продадените над сто хиляди книжки ! ! ! ! !
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за автобусите и камионите който карат в аварийната лента няма ли да има някакви глоби. Та те са чисти камикадзета като карат там.
12
1
 
12
 
! Отговори
Значи... преди 8 години
Значи ако пратя снимка на *** с мощна кола да влиза в насрещното пред блока ни и да кара без видима причина там продължително (или в път -еднопосочен в града). От КАТ ще го накажат за 24 часа? Или трябва специално катаджия да викам за свидетел че моята дума + снимков материал не е достатъчен?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конфискуваш му бракмата, и го караш да плати глоба колкото още една такава. Да ги видим тогава *** с Кайените...
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Ми вземаме им фтомобила, к'во има за чудене.
9
2
 
18
 
! Отговори
t-t преди 8 години
конфискуване на колата, и без книжка за 10 години, и глоба 10 000 да видим кой ще кара, при второ провинение затвор или общестевно полезен труд в някоя мина примерно... за 5 години.. нали разбирам че може да се случи някой път без да искаш., но тогава няма да си в бързата лента със 100..
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, кой ти кара с книжка?Той щом е решил ,че може така, или я е купил или въобще няма книжка! Неразбрахте ли, че бг се плаши само, от голяма, но събрана парична глоба!
7
1
 
16
 
! Отговори
Все още българин преди 8 години
Някой може ли да каже каква е разликата между човек, убиващ с оръжие в ръце и човек убиващ с автомобил или създаващ предпоставки за убийство? Какво значи поправки в закона? Та това няма нищо общо със закона за движение по пътищата!!!
6
12
 
7
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Мисля, че няма много случаи на каране в насрещното на магистрали и скоростни пътища. Лъжа е твърдението в статията. Предполагам че малкото зафиксирани случаи са станали с помощта на пътните служби, които не си правят труда да маркират човешки ремонтите.Няма нужда да се ужесточава наказанието, което само ще доведе до рекет и тормоз на обикновените шофьори.По-добре депутатите да внесат законопроект за глоби срещу народни представители, които не се явяват на работа.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако нямат книжка или е била отнета за 10 път ко прайм тогава?
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ КАКВИТО И ДА Е МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ СРЕЩУ ТЕЗИ КОИТО КАРАТ В НАСРЕЩНОТО ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАТЯТ НА ПСИХИАТЪР. МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ТАКОВА ДЕЙСТВИЕ С КОЕТО ДА ЗАСТРАШАВА НЕ САМО СВОЯТ НО И НА ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ЖИВОТ? НЕ! НЯМА КАК ДА СИ НОРМАЛЕН ЗА ДА КАРАШ С 120 КМ СРЕЩУ ДВИЖЕЩИТЕ СЕ В НОРМАЛНАТА ПОСОКА. НОРМАЛНИЯТ АКО ОБЪРКА ПОСОКАТА ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОБЪРНЕ И ДА СЕ ВЪРНЕ ЗА ДА ВЛЕЗНЕ В НОРМАЛНОТО ПЛАТНО ЗА ДВИЖЕНИЕ.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам, че има такива ***, които нарочно карат в насрещното! Наистина трябва да бъдат лишавани завинаги от шоф. книжка!
2
4
 
26
 
! Отговори
dexter преди 8 години
как само 6 месеца бе до живот без книжка, не че ще ги спре пак да си карат, но това е най-малкото което може да се направи
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
trqbva bez kola da ostavash ne bez knijka, te polovinata nqmat knijki