Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!

Турските власти спряха стотици на границата ни, отбеляза премиерът
19 сеп 2015 16:36,
136
Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!
Снимка: Булфото

Полагаме огромни усилия и с гранична полиция, но на първо място с дипломацията и приятелските отношения, които имаме с Турция. И вчера им благодарих и днес в Созопол. Валията на Одрин, а и турското правителство разбира какво би ни причинила една такава вълна на нас. Благодаря й на президента Ердоган, вчера имаше среща с главния прокурор и съм му предал поздрави. Това заяви при посещението си в Ямбол министър–председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична. Тази нощ имате на 30 – 40 километра от границата стотици хора и турските власти с жандармерия и полиция ги спряха. Главният секретар беше цяла нощ на границата, имаме непрекъсната връзка с валията и между службите. И не на последно място външните ни министерства“, каза Борисов и допълни, че ситуацията в Европа е тежка. "Виждате в другите държави какви конфликти се случват, вече толкова ранени и то невинни хора", заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни, че именно защото страната ни е дисциплинирана по отношение на бежанците, спрените еврофондове са пуснати по-рано. 

"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други“, каза Борисов, като посочи, че страната ни се намира в първата осмица по усвояването на средства от еврофондове. По думите му страната ни е била винаги дисциплинирана, включително и по отношение на бежанците.

"Затова и пуснаха веднага европейските фондове. Вие знаете, че след две спирания трябваше по някои програми да се чака плащанията да започнат от първи юли тази година. Сметнете, ако от първи юли бяхме започнали да работим, дали щяха да стават тези пречиствателни станции или тук, където сме днес. Как щяха да се справят за няколко месеца. Така че хората от Брюксел проявиха не разбиране, а огромна обич към България. Благодарие на това стана и Софийският завод за битови отпадъци – над 300 млн.лв , днес в Созопол – 75 млн. лева, утре в Стара Загора – прекрасен парк и градска среда. И всичко това с европейски пари", посочи Борисов, като бе категоричен, че кабинетът, кметовете и администрации полагат всички усилия.

"Усилия полагат, ако щете и строителните компании“, каза Борисов. "А ако например в Ямбол не се справят с депото - просто да не ми се мяркат пред очите. Имат всичко. Защото като дръпна мандалото на 30 декември, това което не е довършено ще трябват бюджетни пари. Нека дойдат при мен с Горанов да ми искат пари тогава, защото са се размотали, за който и град да става въпрос. Така, че денонощна работа и да приключат в срок депото, клетката, всичко“ каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Скромничиш! Сливенската танкова бригада и бежанците в Харманли дори знаят от собствен опит, че по-добра в пеенето от *** няма. Шапка ви свалям, ти си голям певец също. Професионален. Това гърлови баси, обратни трели, вокални вибрати - всичко ви се отдава. Талантливо семейство сте!
22
1
 
10
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До 11Ердоган е патриот и националист, а в България има около 1 милион турци,почти във всяка своя по значима реч, споменава и поздравява и турците в България :)))Това е :)))
21
9
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов 2 преди 8 години
Убавия матрял, си е сега на почивка и си гледа кефа. А кофти матряла дето злобее и зиме и лете е окупирал форумите да плюе злоба и да се бара за орехите. Е точно от тоя кофти матрял никой няма нужда...да ***, едва ли ще липсват на някого!
20
14
 
2
 
! Отговори
Бежанец преди 8 години
Злобеете яко, а?! Да ви дам микрофона да попеете?! ;)
19
3
 
3
 
! Отговори
Аха преди 8 години
от НОВИЯ НЕСЕБЪР. Все ми е тая....;)
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така си е - БОСТАНджиите трябва да се уважават. Нали Цар Тиква получава инструкции лично от Сараите и създателя си Доган.А пък кедот ДОГАН, там и ЕрДОГАН.
17
2
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Като вземат да идват със стогодишни корита през морето, тогава ще го видя Тиквун що ще чини!
16
4
 
26
 
! Отговори
:( преди 8 години
Този наистина си проси да падне на изборите. Благодари на Ердоган :) В джамия няма ли да се помоли?
15
10
 
4
 
! Отговори
Нисша форма... преди 8 години
...на живот, що е то?Платен форумен русофилистичен ***!
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко не е ***, Боко е Ганди!ГЕРП!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Бойко само едно му не достига за да е съвсем по закона на Шериата. Трябва да клъцне масура и по пет пъти на ден да се моли на Шефа. Тогава България ще стане земен рай, а всички ние ще благуваме и добруваме.ГЕРП!
12
4
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Баш певец със задни мисли ми се чиниш. ;) То лошо нема, щом те влече аромата...
11
2
 
20
 
! Отговори
Ердоган преди 8 години
Ердоган спря стотици у пропусна хиляди.
10
8
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
А на микрофона няма ли да попееш префи това? Айде не се прай, знам че те влече...пеенето! Те сички атакисЧета пеятза кинти. ;))))
9
0
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други, цитат ББ. Тоя фалипръцко пак ни омайва, ама румънския ти колегата е с обвинение. И него си изпреварил, гледай да не се сгромолясаш с тия "хвалби"
8
4
 
9
 
! Отговори
Ганьо... преди 8 години
...***,***, Ганчелеее...*** си беше и *** си остана. Се мислиш, че светот се връти около теб и за теб, ама на никой не му пука всъщност за теб Ганчелее...
7
2
 
12
 
! Отговори
О преди 8 години
*** *** ТОЙ ГИ ПУСНА ОТ ЛАГЕРИТЕ ДА ВЗЕМАТ ВЪЗДУХ, ДА СЕ РАЗХОДЯТ ПОКРАЙ ГРАНИЦАТА. ДА ТЕ ДЪРЖИ НА ТРЪНИ .И ПОСЛЕ КАТО СПАСИТЕЛ ГИ ПРИБРА ПО МЕСТАТА. ИГРА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.
6
2
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
***, бъди спокоен, преди бежанците, първо ще разчекна тебе.
5
1
 
31
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Телрвизия не гледате ли? Вестници не четете ли?Вижте унгарците как си решиха проблема с тези навлеци!Слепи ли сте, какви сте?Унгарците за една нощ разпънаха почти 50км бодлива тел на 3 ката, а ние една ограда вече трета година я строим и тя от време на време пада сама.Ама е нормално, де... Щом ката търговете се печелят не от заслужилите фирми, а от правилните...
4
3
 
14
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Колко ти платиха