Над 400 хил. лв. глоби отнесли некоректните концесионери

Предимство догодина ще имат тези, които свалят цените
19 сеп 2015 15:26,
3
Над 400 хил. лв. глоби отнесли некоректните концесионери
Снимка: Булфото

Договорите за концесия за минимум три плажа по Южното Черноморие ще бъдат прекратени. До момента Министерството на регионалното развитие е наложило глоби от над 400 000 лева на концесионери и наематели. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от Нова телевизия.

Санкциите са наложени заради нарушения и неспазване на договорите. Част от нарушенията са свързани с водната спасителна дейност и медицинските пунктове. Направени са над 220 проверки.

"На 1 октомври закриваме сезона и ще направим равносметка на това каква е ситуацията. При проверките са установени редица нарушения и за тях бяха уведомени концесионерите и наемателите. Една част от тях се поправиха и направиха необходимото, за да приведат плажовете в съответствие с изискванията, но други не го сториха, така че вече налагаме глоби”, обясни Павлова.

Още по темата

През следващия сезон предимство ще имат тези концесионери, които предлагат ниски такси за ползване на шезлонг и чадър или пък изобщо не събират пари от туристите за това удобство.

Регионалният министър каза, че от Министерството на туризма все още нямат готовност да поемат плажовете в свои ръце, така че и следващият туристически сезон ще се подсигурява от МРРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Хитрооооо, мноооо хитро.Първо се продават концесии, а после се налагат глоби.Двойна печалба. Само заблудените туристи са губещите от играта. Хем плащат солените сенки, хем не е у ред, хем всички останали събират каймака. Нъл така?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така свободен и предоставен на пълно разположение на народа беше плажа по Татово време.