Горещата точка - хипотеза, ако ни залеят бежанци

Имигрантите се опитват да избегнат горещата точка, поясни Борис Станимиров
24 сеп 2015 13:55,
15
Горещата точка - хипотеза, ако ни залеят бежанци
Борис Станимиров. Снимка: Facebook

Горещата точка е само хипотеза в случай, че България бъде залята от сериозна бежанска вълна. Това обясни депутатът от Реформаторския блок Борис Станимиров.

Вчера канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че България сама е предложила да се превърне в "гореща точка" за бежанци.

Още по темата

Станимиров обясни, че това означава, че ако ни залеят нелегали емигранти, ще се превърнем в гореща точка, от която ще ги разслеваме към другите страни в ЕС. Подобни точки ще има и в Гърция и Италия.

"Предложението на България допускам, че е такава хипотеза - в случай, че към страната има подобен тежък миграционен поток, да можем по същия начин да се ползваме от закрилата и солидарното действие на ЕС", каза депутатът.

Той отхвърли опасенията, че това може да привлече към България бежанците, които сега я избягват.

"Голяма част от тези хора се опитват да избегнат горещата точка, защото точката на регистрация ги поставя в позиция някой друг да решава къде да бъдат заселени. Те искат да стигнат до Германия без да минават през горещата точка", каза още Станимиров.

Той отново припомни, че горещата точка у нас е хипотеза в случай, че тя бъде подложена на този натиск като Гърция и Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този дали си вярва? По същия начин преди години и Световната финансова криза ни "заобиколи" в което да припомним Станишев се кълнеше!
8
0
 
1
 
! Отговори
flexy преди 8 години
Sega v rbg jiveiat 6000bejanci v koncentracionni lageri - kak te tam jiveiat i kak gi integrira bg darjavata - nikakva info v bg medii - zasto?
7
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Като ги гледам тия "хубавци",ама спретнати с костюмчета,вратовръзчици,едни такива зализанки,сресанки,изправили се пред камера да ги гледаме какви са ни такива мамини златни.Ама от устата им бликат само лайненца и след лайненцата пак лайненца.И като се оакат много пак излизат такива едни лъснати и почват да замазват лайненцата,и накрая започна така да вониииииииии от вас,че....много голяма баня трябва да ги оправ
6
0
 
14
 
! Отговори
Пак ще ни цакат преди 8 години
Това нещо като G-точка ли се явява?!Като нахлуят веднъж тук, а от Запад започнат да намират извинителни причини, че не могат да ги приемат, ще ви питам как ще се оправяме! ЕС може и да отпусне някакви пари за подпомагане на бежанците, но да не се забравя какъв "челен" опит е изграден у нас,когато става въпрос за крадене на пари за помощи -има си отработени схеми.И като плъпнат из страната ни гладни, озверели орди, които са разбрали, че са прецакани и че остават в бедна и неуредена държава ...
5
0
 
19
 
! Отговори
11 преди 8 години
А според мойта хипотеза - всички сте АУТ! Сега 240 хипотези ли ще извадите, за да оправдаете глупостите, които натворихте?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един деформатор се опитва да успива народа.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да сваляме националния флаг и да слагаме афганистано-сирииския и алах да ни пази
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При гадния комунизъм границата беше минирана и който се опиташе нелегално да я пресече се стреляше на месо!
1
0
 
10
 
! Отговори
Предполагам преди 8 години
ами ако не предполагаш верно?