Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС

Дебатът предизвика сблъсък между БСП и "Атака"
7 окт 2015 13:10,
180
Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.  

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.  

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения всектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.  

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
***...
40
5
 
7
 
! Отговори
избори преди 8 години
БСП е заплашена от разпад ,а долното куче Сидеров чака да отмъкне няколко процента бабички . Говори и се бори ,за пари естествено .Да не мислите,че за Исус.За Сидеров Исус е толкова далечен ,колкото девствеността за всичките му женици .
39
0
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
zashto ne iskachs da rabotichs, samo ikonomisti i pravisti. injeneri ne:)
38
5
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Путин, като цяло не почива и не спи. Също така, както другият полубог Ким Чен Ун и Путин не ходи до тоалетна - просто няма такива просточовешки нужди.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РЕСПЕКТЕ колко пъти ходи да спасява тигрите, лови риба, язди коне, опитомява динозаври и разгромява комети ?! Освен това, всеки ден не-работа е загуба на десетки милиони в сметките му.
36
4
 
8
 
! Отговори
РЕСПЕКТ преди 8 години
Когато говорите за дякона г-н Путин! Искам да Ви попитам кой от нашите политици за 12год. е почивал само един ден? ? г-н Путин си дава голяма част от живота в защита на руските интересе, за родината! Посочете един бълг. политик,подобен!?????????????
35
11
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Колко останахте феновете на атака? Сто човека имате ли?
34
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ИЗБОРИТЕ ДА КАЖЕМ МОЩНО А Т А К А!
33
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
българия винаги на грешната страна и затова си пати
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхливци.
31
7
 
9
 
! Отговори
Do 30 преди 8 години
Абе *** миризлив, зеленчуците тая година са български точно тия, които трябваше да бъдат изнесени в русия.
30
15
 
15
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
Е по мазен русофилистик от сидера няма. Тотален продажник
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33И двамата са за освидетелстване и надлржно прибиране в съответните места!
28
12
 
9
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Миков, Сидеров и всички останали - РАССТРЕЛЯТЬ!
27
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков или Сидеров ?Кой е по-най-русофилистичен кремълски ибpикчия ?+ Миков- Сидеров
26
15
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Няма смисъл от референдум. Щом герб са на власт, които са силно проевропейска партия, значи и болшинството българи са за ЕС, което е съвсем нормално. Ти към БРИКС ли искаш да се присъединим - с китайците, индийците, таджикистанците и не знам какви си ?
25
11
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Ядеш "хубави "зеленчуци ама турски ,гръцки ,полски македонски и за каквито се сетиш.Българските отдавна свършиха.Сигурно ядеш и истинско българско сирене от палмово масло.Скрий се бе еврогеец.Щетите за икономиката ни са стотици милиони ,а от ЕС ни подхвърлиха няколко милиона за компенсация
24
7
 
19
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Отменям санкциите срещу Россия! И налагам следното за ФАЩ:1. 48 часа срок да паднат визите. В противен случай - За нас визи и за хамериканците визи.2. У нас има хамерикански бази, значи правим наши във ФАЩ. При отказ - всички вън.3. Дънди Прешъс (нищо, че са канадци) - променям показателите за това 1,44% от златото ни да остава в България - 1,44% остават за Дънди, останалото в България.... и т.н.
23
0
 
2
 
! Отговори
театро преди 8 години
Абе някой дали ги е питал за санкциите? Те просто разиграват цирк. Всички до един са обслужваш персонал на старите служби, просто прах в очите. Официално - да не паднат, а иначе ние си знаем, ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАМЕ!
22
1
 
9
 
! Отговори
атакист преди 8 години
ха ха бсп продължава с мимикриите хем са леви хем десни хем русофили хем американо фили турко фили людоеди ще се кръстят само им гласуваите власт да папат