"Арена"-та ли е новият Костинброд?

19 души обработват протоколи на повече от 1500 секции
27 окт 2015 08:56,
47
"Арена"-та ли е новият Костинброд?
Снимка: Булфото

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съзря "Костинброд 2" в неразбориите около предаването на изборните книжа в столичната ОИК, която се помещава в зала "Арена Армеец".

Според нея това, което се случва не е случайно, а е заложено в Изборния кодекс, писан от бившия депутат Мая Манолова - 19 души да обработват протоколи на повече от 1500 секции.

Още по темата

"Тази година, пак заради кодекса "Мая Манолова" избираме и кмет на кметство, районните кметове", коментира Атанасова пред Нова тв и настоя ЦИК моментално да подаде оставка.

На свой ред говорителят на ЦИК Цветозар Томов отхвърли искането за оставки, но се обяви за промени в Изборния кодекс, както и за съкращаваното на мандата на членовете на комисията.

"Най-разумно би било да бъде съкратен мандата на сегашната Централна избирателна комисия от 5 на 2 години, за да може в следващите 3 месеца да анализира своята дейност. Паралелно да бъдат обсъдени промени в Изборния кодекс, след което да приключи мандата им", настоя той.

По думите му ЦИК не са очаквали толкова време да отнеме отчитането на бюлетините в зала "Арена Армеец".

Той оправда наличието на 19 членове на ОИК, които описват и проверяват протоколите със записаното в закона.

"Нашият проблем е, че не беше взето решение да увеличим състава на ОИК в София, Пловдив и други големи градове. Това бе обсъдено и в комисията. Комисията не успя да се обедини да вземе тези решения да се увеличи броя на ОИК, дори нарушавайки закона", оправда се Цветозар Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38Ей тая Манолова.Като баба Ванга е. Знаяла че сега на власт ще са ГЕРБ и нарочно им е скроила този номер.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласуването за един въпрос на референдума, удължи времето за предаване на протоколите с 1/3 в София. Ако бяха и трите въпроса за референдума, предаването на протоколите щеше да изисква двойно повече време. Мая Манолова ли ви накара да провеждате референдум заедно с други избори?
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манолова няма право да се намесва в кашата в зала арена защото има конфликт на интереси. Хем е правила закона некадърно, хем се опитва некадърно да защитава недомислените алинеи. Омбудсмана трябва да помага на хората, а не да защитава един глупав изборен кодекс
32
0
 
5
 
! Отговори
До 38 <до> преди 8 години
Не те разбрах. Какво общо имат цифрите, които са 10 на брой: 0,1,2,3,...9, с това, което аз казвам? Даже и да не знаеш разликата между цифра и число, пак няма нищо общо между числата (кои), избирателната активност, която наистина ще е малко под 50% и написаното от мен. Това дали ще предадеш протокол за 100 гласували или за 1000 гласували, отнема едно и също време.
31
0
 
4
 
! Отговори
до преди 8 години
До Обективенне само. При под 50% избирателна активност- цифрите не казват това, което ти казваш.
30
3
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Голяма глу пост беше да се провежда референдум заедно с местните избори, но ГЕРБ искаха да си докарат по-прилична активност на референдума и въпреки че ги предупреждаваха да не го правят заедно с местните избори, защото това много ще утежни изборният процес, ГЕРБ се запънаха като магаре на мост и резултатът е този ад в зала Армеец.
29
3
 
3
 
! Отговори
До Пешко преди 8 години
Пешко днес печелиш наградата за най-безмислен коментар, както и за най-очевидно наричане на черното бяло и на бялото черно.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешко, каза ли нещо?Май още не си смлял спуснатите ти опорни точки.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако Сидеров се появи от Герб ще кажат, че е виновен
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво мъчат хората ,като още в седем часа казват резултатите по телевизията
25
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Да бе, Мая Манолова ви е заложила в Изборният кодекс да провеждате и референдум заедно с местните избори. Да бяхте сложили и референдуми и по другите два въпроса и щяхте да приемате бюлетините до края на ноември.
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За провала в Арена Армеец "виновен" е Сидеров. Не го ли видяхте вътре в Арената да БУЙСТВА И ДА РЕЖЕ ГЛАВИ" .ГЕРБ/ГРОБ/ никога не евиновна. Тя и за 23 милиарда заеми с лихвите не е виновна, а Сидеров. Бойко и за самозапалилите се и обесили българи в страната няма вина. Сидеров им е виновен за всичко, че им боде в очите. Фалшификациата на изборите и изключително печеливш бизнес за ГРОБ. Защо по нито една телевизия след края на изборите не показаха, че КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ работят за ГЕРБ/ГРОБ/.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърдете се на Мая Общата, нали изборния закон, в този му вид, е нейно дело.Ако Герб го бяха променили всички ще реват, че Герб си оправят изборите!Затова си мълчете и не се правете на умни!
22
1
 
6
 
! Отговори
asen преди 8 години
na kalpav boko kosmite na maia mu pre4at
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли кое е най-лошото? Това, че българските журналисти участват заедно с ГЕРБ в тоталната манипулация на обществото, в цензурата на всякакви новини, в представянето на събития по неверен начин и т.н. Бойко овладя медиите чрез големи финансови потоци, раздават се някакви невиждани хонорари и естествено от благодарност те му служат вярно. Това е в разрез с всички принципи на независимата журналистика и ролята и като коректив на властта.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА де, все всички други са виновни, то това си е традиция в ГЕРБ. По важното е защо не бяха изпратени още хора, след като се видя, че тия там от софийската община не се справят? Вероятно Жорж Ганчев е виновен или Яни Янев?
19
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Анонимен: Свидетели сме само на нечудовищната ти простотия, която ръси глупости, минаващи за коментар.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са фашисти
17
7
 
3
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Наблюдател: Може би не сте забелязали, но министър-председателятв РБ няма правомощия да съди когото и да било. ГЕРБ не промени закона защото точно умници като вас щяха да кажат че променят закона в своя полза. А ММ я "повишиха", за да се отърват от нея.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мрази колкото си искаш, но спазвай закона.