"Арена"-та ли е новият Костинброд?

19 души обработват протоколи на повече от 1500 секции
27 окт 2015 08:56,
47
"Арена"-та ли е новият Костинброд?
Снимка: Булфото

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съзря "Костинброд 2" в неразбориите около предаването на изборните книжа в столичната ОИК, която се помещава в зала "Арена Армеец".

Според нея това, което се случва не е случайно, а е заложено в Изборния кодекс, писан от бившия депутат Мая Манолова - 19 души да обработват протоколи на повече от 1500 секции.

Още по темата

"Тази година, пак заради кодекса "Мая Манолова" избираме и кмет на кметство, районните кметове", коментира Атанасова пред Нова тв и настоя ЦИК моментално да подаде оставка.

На свой ред говорителят на ЦИК Цветозар Томов отхвърли искането за оставки, но се обяви за промени в Изборния кодекс, както и за съкращаваното на мандата на членовете на комисията.

"Най-разумно би било да бъде съкратен мандата на сегашната Централна избирателна комисия от 5 на 2 години, за да може в следващите 3 месеца да анализира своята дейност. Паралелно да бъдат обсъдени промени в Изборния кодекс, след което да приключи мандата им", настоя той.

По думите му ЦИК не са очаквали толкова време да отнеме отчитането на бюлетините в зала "Арена Армеец".

Той оправда наличието на 19 членове на ОИК, които описват и проверяват протоколите със записаното в закона.

"Нашият проблем е, че не беше взето решение да увеличим състава на ОИК в София, Пловдив и други големи градове. Това бе обсъдено и в комисията. Комисията не успя да се обедини да вземе тези решения да се увеличи броя на ОИК, дори нарушавайки закона", оправда се Цветозар Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато закона е калпав е редно да се наруши в името на доброто за хората. Да поемеш тази отговорност се иска смелост и управленски качества.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и как да "ги оправят"? В концлагер ли да ги пратят, да ги избият ли, та да не им пречат да управляват както им харесва?
13
3
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Не сме платени, герберастки *** - МРАЗИМ ВИ БЕЗПЛАТНО !Защото сте лъжци, крадци, некадърници, страхливци и ФАЛШИФИКАТОРИ !Сега активирахте и дуловската мине*тчийка в пропагандата си.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да комунистите отново са виновни !Ти искат ГЕРБ да спечели
11
11
 
1
 
! Отговори
художника преди 8 години
До НаблюдателТи питаш защо ГЕРБ цяла година не са оправили недоносчето на БСП,ДПС и Атака.Ами кое недоносче да оправят по-напред, а и ако не са го оправили то е затова, за да разберат хората какво ги очаква ако последните три партии са на власт.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като оплескаш нещо - търсиш виновни, като не ти харесва някоя истина копи и пейст било. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИМ И ПРИКАЗВАМЕ ТА НА ТЯХ ДА ИМ Е ХУБАВО.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са кашите, които забърка онова чучола омбудсмана на Републиката, Мая костинбродскта.Цялата държава сърба попарата на позитанските ***.
8
5
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Трябва да се открие онзи супер компютър от времето на Живков който до 8 часа вечерта беше вече преброил гласовете и ни казваха как партията майка печели веднага с 99,9% Сега Бойко и компания да се погрижат да се намери тази уникална машина и веднага ще се реши проблема с изборите.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквото управлението на държавата, такива и изборите.
6
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Вайкането на ГЕРБ е фалшиво и лицемерно. Точно с тяхно участие бе избрано лицето Манолова на сегашната и позиция, а трябваше да е в затвора нарушила Конституцията при "Костинбродската" афера! А и къде бяха сегашните управляващи поне цяла година и не поправиха недоносчето на лицето Манолова, т.н. "Изборен закон"?! Сега откриха че " коня е зелен"!
5
10
 
3
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Еми изборният кодекс е дело на мая костинбродската и орешака, нищо чудно, че е пълна бъркотия.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета тук коментарите и ясно се вижда, че някои само дава копи и пейст из темите с едни и същи кометари. Да, мение 1 и 2 са написани същите из всички теми свързани с изборите. Аман от платени писачи и глупци.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАХ РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНО ОЩЕ ПРЕДИ ПРЕБРОЯВАНЕТО, А ДЪРЖАВАТА ХАРЧИ ПАРИ ЗА КОМИСИИ ЦИК МИК И Т.Н- ДЪРЖАВАТА ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ХОРАТА, А ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ В ИЗБОРИ И БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИ УЧАСТВАТ...
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшифицирани избори , Фалшифицирани резултати в които участват и " българската телевизия ".Лъжат ни за някакви преброявания !
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, свидетели сме на чудовищна манипулация на вота, в която участват и лакейските телевизии на Мутрата, наречени незнайно защо национални.Не случайно не бяха допуснати други независими телевизии да отразяват изборния ден и изборната нощ.Сервираха ни се някакви измислени проценти на някакви измислени, но верни на партията социолози, раздухаха се, измисли се скандалът с Волен за отвличане на вниманието ...НЯКОЙ НАЯСНО ЛИ Е КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА (ако въобще е държава) ?