Затворените в "Арена Армеец" ще търсят справедливост в съда

НДК ще приема книжата от балотажа в неделя
Обновена: 30 окт 2015 07:07 | 30 окт 2015 07:00, Петя Славова
32
Затворените в "Арена Армеец" ще търсят справедливост в съда
Снимка: Булфото

Обсадата в зала "Арена Армеец" отива в съда. Недоволните граждани завеждат искове, заради хаоса и причинените вреди, съобщава Нова тв. От ЦИК обясниха, че вина за случилото се има Общинската избирателна комисия.
       
Председателят на Общинската избирателна комисия Диляна Иванова обаче отрича да е имало заключени врати на залата. Тя дори заподозря в симулация припадналите от изтощение хора.  "Аз лично не съм видяла нито един от припадналите хора. Не мога да отсея колко са реалните и колко нереалните сигнали, защото не съм медицинско лице”, заяви тя.

Още по темата

„Никой не знае какво е вътре, освен нас. Две жени и едно младо момиче припаднаха пред мен”, опонира я Чавдар Ташев,  председател на комисия в район „Витоша”. Държаните под ключ знаят как да защитят правата си.  „Инициирахме подписка срещу ОИК. Граждански иск ще се завежда”, обясни Ташев.

 „Много голяма част от хората, които бяха там, изобщо не са на мнение, че са преживели някакъв ужас Напротив, те  даже ни приветстваха и казаха, че добре сме си свършили работата”, коментира още Диляна Иванова.

 "Това е пълна глупост! Няма такова нещо! Тя самата беше вътре, много хора я нападаха! Едвам я изнесоха полицаите, я пазеха, което е супер смешно", коментира Чавдар Ташев. Вяра и Чавдар обаче прекарват в залата над 37 часа и описват обстановката там като потресаваща.

 „Аз съм успокоявала едно момиче, защото то се разплака заради самия хаос, от стрес”, разказа Вяра Стоянова.  А думите на председателят на ОИК, че в залата е имало удобни седалки, Вяра коментира така: "Няма как една седалка да ти е удобна, нито за седене, нито за спане”.

Очаква се гражданите, уволнени от работа, защото не са се явили, също да предявят искове, а в неделя НДК ще приеме книжата от балотажа.

Както Dnes.bg писа, няколко хиляди души останаха заключени 2 денонощия в "Арена Армеец" заради предаването на изборните протоколи. Няколко души бяха откарани за преглед и лечение в болница "Света Ана", а бременна жена дори загуби детето си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ОИКАрена Армеец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се как може да има хора който да оправдават случилото се в АА? Как приемате оправданието на Т. Дончев, че ЦИК наредила на полицията да затвори и не пуска хората на вън от залата? Да всички те доброволно са се съгласили да вършат тази работа на изборите но това не включва държането под ключ и насила. Аз доброволно посещавам даден МОЛ, но ако някой "безименен" даде заповед да го заключи и да държи всички посетители там 3 дни, аз виновен ли съм, че съм посетил мола.
17
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
имат право да се обърнат към съда, но с молба да се гледа бързо делото както при Волен Сидеров - най-бързо осъденият в БългарияПонеже са много да си наемат добър адвокат
16
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
имаше човек който беше там и не беше допуснат да си тръгне въпреки,че имаше призовка за дело във връзка със смъртта на синът и.И по този начин тя го пропусна,кажете ми каде е по добре да подаде жалба
15
0
 
5
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 8 години
На площада няма заключени врати! Избирайте политици пряко от площада!
14
0
 
12
 
! Отговори
do 21 преди 8 години
ти си типичен пример за българина *****. Онези си търсят правата, а ти почваш да им държиш сметка защо си търсят правата.
13
21
 
4
 
! Отговори
they call him skunka преди 8 години
Гледах ги току що по Нова ТВ - "усещането било като в затвор".Чакай бе,***, кой теб насила те заведе там? Отделно се отпуснаха еднократно 60лв. обезщетение,пак недоволстват. За тези пари, за които вие дремахте вътре и ви носеха кафенце,кроасанче,ЦИГАРКИ,някои хора бъхтат 15 дена!А пък единия нагъл типец разправя: "Не ни пуснаха навън..., да се видим с приятели..."- КВИ ПРИЯТЕЛИ бе, ХАРПУН!?!? Там на кафе ли си..., на мач ли си..?юБЪЛГАРИНА МРАЗИ ДА БАЧКА!
12
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв съд бе лалугери, малко ви беше там, продадохте си душиците за малко пари никой не ви е карал да сте там :)))))))))))))))))
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da prestruvaha se vsite--nadevat se sega da vzemat po nekoi lev tezi otrepki.
10
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TEZI HORA VATRE V ZALATA SE PRESTRUVAHA NA BOLNI,A SEGA ISKAT I PARI--NASHENSKA MU RABOTA.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дано сега хората пък решат, че не искат повече такъв тормоз, да ги видим оик, цик и всички
8
2
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
За да няма следващи такива изцепки, хора които са подготвени административно и подлежат на военна мобилизация да бъдат привиквани по време на избори.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато в България си търсиш правата гледат на теб с насмешка.
6
2
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Така и трябва. Съд до дупка !Ние българите не умеем да си търсим правата. Ако в залата бяха затворени 5 000 англичани сега щеше да има 5 000 иска срещу държавата за тази гавра с тях. Факт !
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващия път - избори 3в1, 4в1, 5в1, да е още по красива картинката. И стига са се оправдавали със закона. Според закона ИО трябва да осигури 20 компютъра, а осигури над 80! Щеше бая да се дигне печалбата, и всичко щеше да е по правилата пак! Всичко е до съобразяване. Бее ясно че ще са тежки избори, не знам защо никой не е обяснил на тези клети хора какво ги чака. Барем протоколите да бяха попълнени вярно, за да върви по-бързо опашката!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по закон именно, нямаше ли нещо, че човек не може да има повече от 8 часов работен ден, де да знам - едното противоречи на другото. То е ясно, че безработицата кара хората да търпят какво ли не, но всичко си има граници
3
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лигльовци! Като са подписвали договорите за възложената им работа защо не са чели какви са условията? И какви са тези писаници SOS?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седалките са удобни за 2 часа представлениеЗа 2 денонощия се осигурява другоНе гледат ли Биг БрадърНе гледат ли кризата с бежанцитеОбщинари ..?
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами нормално е, не е нормално някой да ги държи толкова време. Тези избори показват хаоса в държавата и безпомощността й