60 лева отгоре за пленниците в "Арена Армеец"

Допълнителното възнаграждение ще е еднократно
29 окт 2015 10:20, Красимир Ангелов
23
60 лева отгоре за пленниците в "Арена Армеец"
Снимка: Булфото

ЦИК реши да се отпусне допълнително възнаграждение на членовете на СИК и на подвижните СИК , които са представили протоколите от изборите и другите изборни книжа в Столичната общинска избирателна комисия.

Размерът на допълнителното възнаграждение е в размер на 60 лева.

Още по темата

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му, посочиха от ЦИК.

Както е известно, няколко хиляди души останаха заключени 2 денонощия в "Арена Армеец" заради предаването на изборните протоколи. Няколко души бяха откарани за преглед и лечение в болница "Света Ана", а бременна жена дори загуби детето си.

Тази сутрин членове на Секционните избирателни комисии заявиха, че от ЦИК са били подготвени за хаоса в спортната зала и доказателството за това са ваучерите за храна.

"Донесоха ни купоните за храна и напитки още преди да отидем там", заяви пред bTV Светослава Шапарова, председател на СИК-Люлин. По думите й никой не им е дал информация кой купон за храна кога важи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Редно е по същия начин да се обезщетят и хората от ЦИК в същото положение и в другите градове на България! Ние във Варна изживяхме същия кошмар по земята в спортна зала без храна вода едва по обяд на следващия ден в задушна смрад и студ в борба да се доберем поне до стол в безкрайно чакане сред чували в неистови пози да се чуе завения номер.....снимаха от телевизии....видяха колко тежат чувалите и как се носят от жена....и ни питаха какво ще кажем за това което става в София?!...за бога, предавахме протоколи и след 20ч на следващия ден 26.10.2015г вечерта.......Та нима ние не сме ли граждани н
17
0
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 8 години
Егати мрънкащите софиянци. Само вие ли сте хора бе мушмули? И ние стояхме до 17 часа на 26, ама да сте чули някой да страда като вас. И легла даже ви бяха донесли, то само сватосване по легло не бяха ви уредили. Уф, че *** софиянска, пък сега и 60 лева им били малко. Тогава Пловдив иска барем по 30. Настоявам бременните да ги узаптят мъжете им в къщи, та да не им е виновна след това цяла България.
16
0
 
2
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Тези пари трябва да се вземат от личния джоб на мушмороците на нравителството и ЦИК не от данъкоплатците !
15
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
До Анонимен 10Така ли многознайко? Но нека те светна нещо, винаги до сега нещата са приключвали в най-лошият случай до сутринта на другия ден някъде около 6 часа. Никой не се е подписвал да бъде заложник! Замълчи като не можеш да кажеш нещо смислено и като не си бил там! аз бях там и имам право да говоря!
14
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
60 лв? Тия луди ли са? След тоя психически тормоз и 600 лева са малко!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лелеееее, другия път и аз отивам там. Ще си нося храна и вода за две недели.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с ГЕРБ, МЕРБ, БСП. РБ и др. Вижте, че не живеем в нормална правова държава. ДО КОГА ТАКА? Румъния се изстреляха вече със страшна сила и гонят Европейските стандарти, а ние пропадаме все по стремително и не мърдаме.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голямата част от тези хора са членове или фанатични подрръжници на ГЕРБ. Затова си замълчаха, иначе ако бяха обикновени хора щяха с право да вдигнат врява до небето.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което се случи в тази зала е нарушаване на човешките права и някой трябва да понесе съдебна отговорност за това. Какъв ЕС, каква демокрация, за какво говорим тук?
9
0
 
11
 
! Отговори
alf преди 8 години
tova sa smeshni pari 110 lv za 5 chasa subota + 60 chasa nedelq- vtornik non stop 4 dni rabota sa tova q se osuznaite
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато разберете, че цялата отговорност и организация по приемането на протоколите от СИК се организира от ОИК (в случая софийската), тогава може нещо да се промени. В момента удобната дъвка е ЦИК, за да бъде сменена с послушни на властта хора. Питайте ОИК защо отказа съдействие от ЦИК. Питайте ги защо заявиха, че ще се справят с всичко без допълнителна помощ. Според председателката на ОИК, те са се справили отлично. Браво, отличници на ГЕРБ. За пореден път показахте организационна немощ!
7
10
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Хайде стига с тази бременната. Като е бременна, редно е да си стои у дома, а не да се занимава с избори. Постъпила е глупаво и вината си е изцяло нейна.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На сила никой не е каран да става член на СИК. На всичко избори не можеш да си тръгнеш преди да си предал протоколите си. Не виждам как някой друг ще е виновен, всеки път се види. Защо и кой реши, че при таквиа тежки избори ще може да се прибере преди 12 през нощта????
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В българската политика нищо не става без знанието на султана. Радвай се, българино! Ти си го избра. Затова сега не се оплаквай, а аплодирай!
4
3
 
13
 
! Отговори
Just me преди 8 години
Егати цинизма - 60лв, нямам думи
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако беше в Сащ тези хора от залата щяха да станат богати заради нарушаването им на човешките им права.
2
3
 
8
 
! Отговори
Член на СИК преди 8 години
Айде пак, и в тази тема някой реве, че предаварително им дали купони, значи било нагласено. Тия журналисти са по - незапознати и от баба ми. ВСЕКИ ПЪТ, АМА ВСЕКИ ПЪТ се дават такива купони. Омръзна ми от невярни и измислени статии, писани от хора, които дори незнаят за какво пишат.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARITE IDVAT OT CERNATA KASA NA GROB.