Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президент и премиер поднесоха съболезнования за двете трагедии
31 окт 2015 19:25, Анисия Иванова
135
Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов поднесоха своите съболезнования на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на Русия - Владимир Путин, по повод двата трагични инцидента.

В нощен клуб в Букурещ при пожар загинаха 27 млади хора, а руски пътнически самолет с 224 души на борда се разби над Синайския полуостров.

„Дълбоко съм покрусен от новината за трагичния инцидент, който доведе до десетки жертви и стотици ранени в музикален клуб в Букурещ. Винаги е трудно да се намерят думи, които да изразят мъката и съпричастността ни, когато млади хора губят живота си. Преди години при подобни обстоятелства България също загуби невинни детски животи“, написа българският държавен глава до президента на Румъния.

Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев изразява солидарност с румънския народ и изразява увереност, че причините за трагедията бързо ще бъдат изяснени.

„Приемете, г-н Президент, искрените ми съболезнования за тежката загуба и пожелания за бързо възстановяване на ранените. Скърбим заедно с народа на Румъния и се прекланяме пред паметта на жертвите!“, се казва още в съболезнователната телеграма на президента Росен Плевнелиев до президента Клаус Йоханис.

По повод самолетната катастрофа над Синайския полуостров, при която загинаха стотици руски граждани, президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Руската федерация Владимир Путин.

„Никога не можем да бъдем подготвени за подобни трагични инциденти, при които живота си губят невинни граждани. В този трагичен за приятелския руски народ момент изразявам искрени съболезнования за жертвите на катастрофата и съм уверен, че най-скоро причините за тази тежка трагедия ще бъдат изяснени. Присъединявам се, г-н Президент, към мъката на руския народ и скърбим заедно с Вас“, написа президентът Росен Плевнелиев до президента Владимир Путин.

Съболезнования за самолетната катастрофа поднесе и премиерът Бойко Борисов.

"Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания “Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю“, пише Борисов в съболезнователни телеграми до президента и премиера на Русия Владимир Путин и Дмитрий Медведев.

Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

„Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, допълва министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Отговорете ми на тази задача: Триъгълник ABC има ъгъл C 90 , външен ъгъл A1 150. Ако AB е 16 см то колко е BC?ДА ВИ ВИДИМ ***, КОЛКО СТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ!!!
46
11
 
5
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
*** са превзели този сайт!!!
45
18
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
И руският народ скърби за нас, 450 евро за 1000 куб. метра газ, обир на К.Т.Б и източване на енергетиката!!!Агент Сам О Нийл!ЦРУ!!!
44
5
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До твърд полуидиотКато ти чета мозъчните пръдни, ти не само си ***, ами си *** по безкрайно х!!!
43
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Дори и под такава статия ли го обръщате само на политиканстване и мерене на опорни точки? Не ви ли стигат върволицата от статии за скандали, измами, провокации, некадърни политически решения, убийства и т.н., под които да псувате и да нареждате на воля? Нищо човешко ли не е останало у вас?
42
8
 
5
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До до твърдия гробВие *** не можете да измислите нищо оригинално!!! Това гробар е толкова тъпо, че умрях да ти се смея на тъпотията!!!
41
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Искал е да каже... - скърбим за Вас... - или още по-точно... - скърбим за теб...
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнята показва, чесе нагажда според момента
39
2
 
11
 
! Отговори
твърд полуидиот преди 8 години
Само Герб. Те ви обичат дори когато Б.Б. се обажда и спира митнически проверки или обсъжда съдебни въпроси с Н.Кокинов, или организира контрабанда, или усвояват средства с Л.Павлова. Или с идиотските оправдания за 6 апартамента, и нарушения на закона. Или смяната на мнение до 10 пъти само за ден. Но аз съм твърд *** и за това имам оправдание! А Вашето какво е? Няма такова. Ние всички сме твърди *** и за това живеем в идиотска държава с ниски доходи и неработещи държавни системи. Но аз съм твърд *** и не се отказвам от това дори и в тема засягаща огромна човешка трагедия. И за това с
38
7
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
Устите на комунистите се затварят по-трудно. Ако ги биеш - им харесва... Затова е необходимо да се изходиш в говорителя им. Тогава млъкват, поне докато преглътнат...
37
7
 
5
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 44Как ще го изритате бе ***??? Както завзехте властта през 44-та ли???
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твърд гербер е от трубадурите на Рапонкьо. Надуват тук свирката за големите успехи на гробарите които още никой не е видял. Пълно със шлякатарници в тази партия. Като видиш вожда им се хващаш за главата. Като прочетеш какво пишат глашатаите се тресеш от смях. Но както се тресе държавата така и гробарите треска ще ги тресе когато изритаме Рапонестия.
35
8
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До ало гербераКогато Герб ни оправят не знам как ще се чувстваш заради тези си думи! :-)Просто ще отидеш пред Бойко и ще му се извиниш задето си го плюл несправедливо!!!
34
3
 
8
 
! Отговори
ало гербера преди 8 години
Виж си комсомолското секретарче ,пожарникаря комунист , цвъки отроче на служител от ДС ,партизанската внучка и т.н. и после пиши врели не кипели . Колкото до това ,че някой ден ще се оправим си прав просто герберите ще бъдат изринати и нещата ще се оправят въпреки тях ,а не благодарение на тях.
33
7
 
8
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 31Ами *** разсипаха тотално тази държава и затова е трудно да се управлява!!! По време на другите правителства да не би да е било по-добре???
32
8
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 29Когато на някой не му изнасят истините на лесно е да каже, че този, който му ги казва е платен!!! И СПРИ ДА ПСУВАШ!!! :-)
31
2
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тия двамата по-добре да скърбят за българския народ вместо да плачат на чужди гробища!
30
15
 
5
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 27А ти да не би да си комунист??? А и Герб имат най-много гласоподаватели и те всички са читави и интелигентни хора като мен!!! Факт е, че животът ни се подобри след като Герб дойдоха на власт и вие не можете да го отречете! И спри да псуваш, защото аз като интелигентен човек не псувам и не обиждам, а споря без обиди за разлика от *** в този сайт!!!
29
6
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
Маминото комунистче седи и чака се някой да му дигне заплатката...
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До твърд герберДа, да, то е ясно, ***, как щяло да не се вдигнат... Още чакаме старите ви обещания, за благинките развитото социалистическо общество! Сега продавате евроатлантически скъпоценност....