Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президент и премиер поднесоха съболезнования за двете трагедии
31 окт 2015 19:25, Анисия Иванова
135
Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов поднесоха своите съболезнования на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на Русия - Владимир Путин, по повод двата трагични инцидента.

В нощен клуб в Букурещ при пожар загинаха 27 млади хора, а руски пътнически самолет с 224 души на борда се разби над Синайския полуостров.

„Дълбоко съм покрусен от новината за трагичния инцидент, който доведе до десетки жертви и стотици ранени в музикален клуб в Букурещ. Винаги е трудно да се намерят думи, които да изразят мъката и съпричастността ни, когато млади хора губят живота си. Преди години при подобни обстоятелства България също загуби невинни детски животи“, написа българският държавен глава до президента на Румъния.

Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев изразява солидарност с румънския народ и изразява увереност, че причините за трагедията бързо ще бъдат изяснени.

„Приемете, г-н Президент, искрените ми съболезнования за тежката загуба и пожелания за бързо възстановяване на ранените. Скърбим заедно с народа на Румъния и се прекланяме пред паметта на жертвите!“, се казва още в съболезнователната телеграма на президента Росен Плевнелиев до президента Клаус Йоханис.

По повод самолетната катастрофа над Синайския полуостров, при която загинаха стотици руски граждани, президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Руската федерация Владимир Путин.

„Никога не можем да бъдем подготвени за подобни трагични инциденти, при които живота си губят невинни граждани. В този трагичен за приятелския руски народ момент изразявам искрени съболезнования за жертвите на катастрофата и съм уверен, че най-скоро причините за тази тежка трагедия ще бъдат изяснени. Присъединявам се, г-н Президент, към мъката на руския народ и скърбим заедно с Вас“, написа президентът Росен Плевнелиев до президента Владимир Путин.

Съболезнования за самолетната катастрофа поднесе и премиерът Бойко Борисов.

"Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания “Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю“, пише Борисов в съболезнователни телеграми до президента и премиера на Русия Владимир Путин и Дмитрий Медведев.

Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

„Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, допълва министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
tvard idiot преди 8 години
Без коментар.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До твърд герберЯсно,и ти си платен!Баси!
25
11
 
6
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Комунистите са от БСП, турците са от ДПС, психарите са от Атака, а хората, които искат да оправят тази държава са от Герб!!!
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 24С какво ги строи магистралите бе тъпанарино? С 16 милиарда заем и аз мога да управлявам държавата. Кой ще изплаща тия 27 милиарда с лихвите за 30 години напред? Кой? Ще ти се увеличат заплатите ли? Откъде ще стане като нямаме производство, бе *** герберастки?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До biko boА бе,човек,някога сме били над 100 милиона,втория народ след индусите,а сега сме около 7!Това с много акъл ли става,как мислиш!?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха-хаДьонмета, по- разбираемо!
21
16
 
3
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 15Да, но има много построени магистрали, а и започнаха да влизат неща от Запада!!! Заплатите с времето си ще се вдигнат!!! А и по време на другите правителства положението беше далеч по-зле!!!
20
9
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
Само тъпунгелите не са от герб!
19
3
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
До твърд или мек герберГерберските водачи са от най отвратителните комунисти викат им изменници ,а както винаги изменниците са по-страшни от политическия опонент.
18
1
 
6
 
! Отговори
biko bo преди 8 години
Чета коментарите и се учудвам до н-та степен. От къде се пръкна това малоумие, елементарна човещина и пълна липса на състрадание и също се чудя дали с тези наши съграждани България я очаква нещо друго освен катастрофа. Едва ли. Интересен народ сме ние. Ограничен и безкрайно нихилистичен. И безкрайно глупав. Това последното е неопровержимо и последните 26г. са доказателство.
17
12
 
6
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Забелязвам, че гласоподавателите на Герб са доста по-интелигентни от плюещите ги, защото те не обиждат с грозни термини и се съобразяват с чуждото мнение!!!
16
13
 
3
 
! Отговори
демокпат преди 8 години
Президента за пръв пат лъже..изобщо не скърбим за руските агресори...
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До твърд герберЯ пак! Това, къде са комунистите!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako tikvite beha pusnali ruskite samoleti da fr4at kakto im e nujno nemase da ima sakkoletni katastrofi
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във фацебок ли е поднесъл съболезнованията си, човекът с кръшната походка!????
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12, защото заплатите не са мръднали за 4 години и на йота бе, герберастки ***!
11
8
 
5
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 11Комунистите са от БСП!!! Герб не са комунисти!!!
10
18
 
6
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Бойко Борисов е велик човек!!! За пореденбпът го доказва!!! Преди да ми сложите минус, ми отговорете, защо го мразите толкова??? Просто питам! Странно ми е, че мразите човек подобрил качеството ни за живот толкова много!!! Ако ми сложите минус и не ми отговорите ще приема, че просто нямате какво да кажете!!!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До твърд герберАми, ваш ред е да мачкате!!! Сега е демокрацие и евроатлантически рай, значи вие мачкате! Не че една време не мачкахте, но тогава го правехте в името на светлото бъдеще и комунизъмъ... Вие мачкащите, не сте се сменили, едни и същи сте си!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
не им вярвам преди 8 години
Тия двамата просто се опитват да спазват етикета иначе хич не им ... особено на единия.