Анализатори: ГЕРБ се окопава във властта

Реформаторите обаче не са ненужен партньор, твърдят те
30
Анализатори: ГЕРБ се окопава във властта
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ е най-голямата партия, мощно подкрепяна, но повечето общински съвети не са непременно с мнозинство от ГЕРБ, коментираха анализатори пред БНТ.

Още по темата

Политологът Даниел Смилов каза, че на национално ниво ГЕРБ контролира около една трета от населените места.

"Това е най-голямата партия, която излиза много мощно подкрепяна, но в почти всички общини Общинският съвет не е непременно с мнозинство от ГЕРБ", допълни Антоний Тодоров.

Според Огнян Минчев налице е убедителна концентрация на общинската власт в ръцете на партията на Бойко Борисов, което доизгражда пирамидата на властта.

По думите му има една по-мощна партия и няколко средни и по-малки, и ако това продължи да бъде тенденция, ще наблюдаваме по-голяма концентрация на властови ресурс в ръцете на ГЕРБ.

Политологът Първан Симеонов също коментира, че доминацията на ГЕРБ в местната власт се е затвърдила, но отбеляза възможностите, които не са се реализирали.

По думите му ДПС не е втора сила и Реформаторите не изглеждат ненужни в коалицията предвид резултатите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елементарно Уотсън.Просто ГЕРБ откраднаха милиони от еврофондовете и част от тях наляха в партийните каси.От сутрин до вечер по медиите се говореше за пари и купуване на гласове.Голяма част от избирателите,отвратени не гласуваха,останалите взеха парите и се продадоха.Изключително ниска избирателна активност.Използвайки селските номера на Живков,следвайки неговият маниер и поведение,баламосвайки простолюдието Борисов се окопа за дълго във властта.Докато от Козяк не решат да го сменят.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито един от въпросните анализатори не казва, че ГЕРБ се "окопава" във властта. Изразът е журналистическа измислица. Просто мнозинството избиратели безспорно предпочетоха кандидатите на ГЕРБ.Така че не толкова ГЕРБ се окопа, колкото БСП се закопа, ДПС губи в традиционно негови общини, а Атака просто се стопи.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб с дпс
19
3
 
3
 
! Отговори
456 преди 8 години
До АнонименДо 456 русия ще я има ама НЪЦТова "нъц" членоразделно ли е?Или толкова ти е капацитета??Малоумието е неличимо заболяване, не ходи на лекар ,няма спасение!
18
3
 
10
 
! Отговори
До Герберите преди 8 години
Със срам плащам по 1500 лв данък на месец. С кеф се изнасям от БГ при 1ва възможност вместо да храня комунисти и още по големи крадци - гербери. Дори започвам да се радвам, че гроб победи, така ще изпукате по - бързо.
17
5
 
6
 
! Отговори
другаря Котев преди 8 години
Уважаеми другари ***,Днес столетницата изпадна в предсмъртна агония. Днес ви беше последния работен ден. От утре Пусия прекратява финансирането на хибридната война. Запишете се на борсата, намерете си работа и бъдете здрави! Ако отново имаме нужда от вас, ще проведем необходимия кастинг, но този път с много по-завишени изисквания. Очевидно е, че сте некадърни и не успяхте да оплюете ГЕРБ!
16
5
 
7
 
! Отговори
КОНДУКТОРА: преди 8 години
Моля пътниците от Позитано -20,за експреса за Москва и Чукотка,да заемат местата си!Не се редете на гишетата---БИЛЕТИТЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ Москва и във всяко купе има безплатни кирки и лопати.Групата на Болен --ДА ЗАПОЧНЕ ТОВАРЕНЕТО НА БАГАЖА!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма толкова *** и толкова беден народ. След година - две когато се усети менгемето на грабежа, разрухата, цига????ни Зацията и вълната бежанци, ми се иска да попитам победителите и вожда Тиква, накъде вървим???
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УЖАС за КГБ клона в БГ КОЛКО ЛИ *** им заминаха звездите по пагоните след такова мизерно представяне Путинчо няма да е доволен в Черна гора митинги това онова а тук 80 души и 2-3 руски парцала в подкрепа на Болен НАГЛЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО че ИЗБОРИТЕ СА СИ АБСОЛЮТНО ЧЕСТНИ
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам Борисов бесен. Нормално, загуби Плевен, на 99% губи Добрич, а ако изяде дървото и в Пловдив не ми се мисли....
12
3
 
13
 
! Отговори
до Загрижен преди 8 години
Много сте прав!!! Жалко за България. Тези нещастници крадливи я разнитиха.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме болен народ да позволим на тези питекантропуси да ни лъжат и крадат. Много болен! Честито!!!
10
4
 
14
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Защо се радвате, скъпи сънародници ? Оцветяването на държавата ни в един единствен цвят е съвсем близо. Чак тогава ще отрезвеете и ще осъзнаете , че не живеете в БГ, а в "Беларус". И ще сте съучастници в собственото си заробване и това на децата ви. И няма на кого да се жалвате, за заплахи, тормоз и *** преследване. Вчера беше БКП, днес е ГЕРБ - каква е разликата. Жал ми е за вас. Аз ли ? Аз съм на кон, пардон, на 3000 км.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 456 русия ще я има ама НЪЦ
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пазар който направи Рапона и комунистите не можаха да го направят. Тази "победа" и пир по време на чума. Когато обедняването продължи и удари още хората ще ми е интересно какво ще бъде обяснено. МВР са без пари и са започнали да спират всеки и ако нямаш лична карта глобата е 50 лева. По 20 лева данък на хората по селата, че имат градинка?!?
7
8
 
6
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен$когато падне Путин Бойко ОЩЕ ЩЕ Е НА ВЛАСТ запомнете го ушковци$Няма да е на власт,щото вече няма да има България,заради продажници като теб,дето за скапани центове и майките си ще продадете!!А Русия ще я има!И външната и политика ще е СЪЩАТА!!!
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато падне Путин Бойко ОЩЕ ЩЕ Е НА ВЛАСТ запомнете го ушковци
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тежко и горко на България с тези крадльовци и много прости хора. Успяха да купят всичко но хората ще усетят сладостта от "голямата победа" след време, когато лъжците стегнат колана и вдигнат цените. Слушам го сега Тикваров, такава наглост и толкова празнословие рядко се срещат. Но овчедушието и примиреността ни му дават основание да празнослови и се хвали, а България се предава на ислямизацията. Всеки народ залужава управниците си.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е поздравил Борисов с победата
3
1
 
11
 
! Отговори
спомних си преди 8 години
Някой беше казал ,че властта развращава ,а абсолютната власт развращава абсолютно трябва да бил много препатил и мъдър човек.