Антирекорд! Най-ниска активност на избори от 25 г. насам

ДПС трябва да се притесни, БСП пък е с грешна кампания
1 ное 2015 20:00,
34
Антирекорд! Най-ниска активност на избори от 25 г. насам
Снимка: БТА

На тези избори са гласували най-малко избиратели от историята на демокрацията досега, каза социологът Кольо Колев.

Това показва криза на демократичната институция, на традиционните политически партии, има търсене на алтернатива, допълни той. По думите му най-пазената тайна е колко избиратели са гласували.

Според Колев изборната активност е фалшива и вероятно под 50 на сто са гласувалите.

Още по темата

Той допълни, че на тези избори има пренареждане на политическият пъзел - резултатите ясно показват, че Реформаторският блок имат тази политическа тежест, която показа на първия тур.

"ДПС не си погледна собствените резултати - те се явяват трета политическа сили, но резултатите им са основание за сериозно премисляне на политическото им състояние", каза още Колев.

Социологът Антоанета Христова смята, че независимо, че има вътрешно напрежение в коалицията между ГЕРБ и РБ, независимо от страховете и конфликтите, то стратегическият интерес е те да довършат мандата.

"Социалистите имаха грешна политическа кампания и заложиха на грешните лица, нямат активни политики", допълни тя. По думите й БСП в момента не е тръгнала да излиза от кризата, в която беше попаднала. Според Христова не е имало кампания, тя е била технологична и свързана само с впечатления за купуване на вот.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
se преди 8 години
Тази подчиненост на една партия ще ни донесе доста беди в бъдеще.Трябва да има опозиция за да има коректив.Политиката на ГЕРБ в общините е свързана с теглене на много места на заеми.Пример е Пловдив.Данъците скочиха а задлъжнялостта на общината се увеличава с всеки мандат.Да строй се но какво.Лъска се имиджа и се реиновират остарели обекти за да може туристите да идват.Но къде ???В хотела на кмета и за интересите на малцина олигарси.А народа си чупи краката по тротоарите и псува градския транс.
19
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моя дядо пък комунистите го вкараха в затвора. Излезна и след година си замина.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда...очертава се диктатура...
17
2
 
35
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
След всеки проведени избори отвращението ми става все по-голямо и все по голямо...За кой да гласувам...крадец до крадеца, измамник до измамника и при това в комбинация с некадърност, неграмотност, простащина, нахалство и арогантност....пфууууууу... Иска ми се по закон всички избори с избирателна активност под 50% да са невалидни ex lege. И електронно гласуване да има и задължително, пак няма да гласувам, понеже ми е противно да избирам измежду двама или повече крадци, с отвращение също не мога .
16
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази демокрация която е в турция днес дойде с гръм и трясък и в българия.но то всъщност нали бб и ердоган са първи приятели и побратими.ще си помагат един други му.
15
2
 
20
 
! Отговори
бб преди 8 години
до 4 прав си брат така е;*** народ бедна държава и лесно се управлява;ЗАМИСЛЕТЕ СЕ народе български, защото една партия купе ли цялата власт/както е в момент/,става лошо ама МНОГО ЛОШО.тези като БСП+ДПС+НДСВ,или БСП+ДПС+АТАКА,ще ви се виждат като райски коалиции.
14
2
 
15
 
! Отговори
Раби преди 8 години
държавата ни трябва, население - НЕ. Да се разкарат
13
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
държавата я продадоха преди 26 години. Процесите са необратими. Това не е емиграция, това е евакуация. Посочете ми поне 1 акушеро гинекология в която новородените българчета да са повече - няма! Няма и да има.
12
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Тебе само генерал Пиночет(светла му памет) ще те оправи. Очисти Чили от червената зараза.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NARODA NE VIARVA NA POLITIZITE,NO NA TIAH NE IM PUKA--VAGNOTO E DA KRADAT I DA SE OBLAGODETELSTVAT SEBE SI I RODNINITE.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 13 с поста си уцели истината както левият прав на Кличко главата на Кобрата. Обаче да не забравяме, че и нашият вкара един много добър прав в брадата на Кличко и последният определено се разклати за момент. Жалко, че веднага след това Кобрата не успя да пласира добре втория удар.Ще попитате защо говоря за бокс? Ами тази изборна порнография у нас какво да я обсъждаш? Гледали сме записа - Тотев обяснява как да се манипулират изборите. Вместо в панделата, той пак ще бъде кмет. Боли, пичове!
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е - елктората на бсп и хатака заминаха в един посправедлив свят а съссела хвана последния влак за брюксел!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6:Абе гледай сега, така е, прав си, обаче ние и децата ни трябва и при тази ситуация да оцелеем някак си. Според мен човек трябва да се опита да подтисне чувствителността си и да се опита да живее малко по-арогантно. Иначе казано малко *** трябва да си, т.е. да те мислят за такъв, такъв вид да си даваш. Иначе жална ти майка - и на теб, и на семейството ти. От опит го казвам.Иначе си абсолютно прав. Гледай Германия, която уж за пример беше - Volkswagen-скандала - лъжат
7
3
 
18
 
! Отговори
Касирай преди 8 години
Ако изобщо някоя от загубилите партии иска да остане на сцената и да оправдае доверието на оредяващите си поддръжници - касирай! Заради справедливостта и честността към избирателя на ГЕРБ - касирай! Ако подминем това - следващият път партиите ще гласуват сами за себе си. Народът е отвратен!
6
4
 
7
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Дпс нищо не загуби тия грешно очитат ние просто гласуваме повече за парламент сега не е важно а където е важно резултат има на първи тур аиде със здраве а рб друг път парламент нема да видят така че сега да деформират какото сакат
5
7
 
22
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 8 години
Само диктатура ни оправя ... доказано!!!!! Строеше се "Завод за заводи", а сега само пътища се строят. Навремето дядо ми, кмет! ... ама с валяка и прави пътища!!!!! Той не открадна и стотинка ... Сегашните само парите гледат ... ЗАПЛЮВАМ ТАЗИ ГРОЗНА ДУМА - ПАРИ.
4
3
 
21
 
! Отговори
XaXa преди 8 години
Това е рекорд, не антирекорд :)
3
2
 
37
 
! Отговори
отвратен преди 8 години
То това е целта колкото по-малко гласуват толкова по-лесно се печелят избори . Има едно правило ,че когато отвратените си отидат остават отвратителните и с пълна сила важи в момента.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората станаха свидетели на грандиозната фалшификация, на изборите от страна на управляващите крадливи некадърници. Първо мълчаха месеци наред, като бити участници в прайд, да не би някой да разбере че ще има избори, после фалшифицираха резултатите. Народът обаче не е ***, а и кръвното на главоча е нестабилно. Касиране на изборите, лустрация за селските дскомунистически милиционерски мишки и наново.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то не останаха хората в тази държава, какво друго да очакват.