Анализатори: ГЕРБ се окопава във властта

Реформаторите обаче не са ненужен партньор, твърдят те
30
Анализатори: ГЕРБ се окопава във властта
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ е най-голямата партия, мощно подкрепяна, но повечето общински съвети не са непременно с мнозинство от ГЕРБ, коментираха анализатори пред БНТ.

Още по темата

Политологът Даниел Смилов каза, че на национално ниво ГЕРБ контролира около една трета от населените места.

"Това е най-голямата партия, която излиза много мощно подкрепяна, но в почти всички общини Общинският съвет не е непременно с мнозинство от ГЕРБ", допълни Антоний Тодоров.

Според Огнян Минчев налице е убедителна концентрация на общинската власт в ръцете на партията на Бойко Борисов, което доизгражда пирамидата на властта.

По думите му има една по-мощна партия и няколко средни и по-малки, и ако това продължи да бъде тенденция, ще наблюдаваме по-голяма концентрация на властови ресурс в ръцете на ГЕРБ.

Политологът Първан Симеонов също коментира, че доминацията на ГЕРБ в местната власт се е затвърдила, но отбеляза възможностите, които не са се реализирали.

По думите му ДПС не е втора сила и Реформаторите не изглеждат ненужни в коалицията предвид резултатите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ ВСИЧКО ДО ТУК МИ СТАНА ЯСНО ЧЕ САМО С 10 % ОТ ОБЩОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТУРК-ТИКВЕНИСТАН МОЖЕШ ДА ЗАВЗЕМЕШ ЦЯЛАТА ВЛАСТ. ОТ ОБЩОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТУРК-ТИКВЕНИСТАН СА ГЛАСАВУЛИ НИ ПОВЕЧЕ НИ ПО МАЛКО ОТ 2 МИЛИОНА. НА ПЪРВИТЕ ИЗБОРИ. А НА ВТОРИТЕ ПОД 1 МИЛИОН. ЧЕСТИТО ТУР-ТИКВЕНИСТАНЦИ.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бсп починаа атака с микроскоп не можеш я откри