Бъчварова призова: Търпение, търпение... търсим решение!

Тя предлага новите правила да важат само за новите служители
Обновена: 3 ное 2015 22:09 | 3 ное 2015 21:46,
288
Бъчварова призова: Търпение, търпение... търсим решение!
Снимка: Булфото

С цялото ми уважение към колегите и правото им да изрази своето мнение, искам да им кажа, че наистина работим и обсъждаме най-добрия вариант за тази ситуация.

По този начин министър Румяна Бъчварова коментира в ефира на bTV вълната на полицейско недоволство след премахването на обезщетението при пенсиониране.

Тя обясни, че именно за този най-болезнен аспект от реформите има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност".

Още по темата

"Моето лично предложение е да се въведат правила, които да важат оттук занапред, за да не накърняваме правата на нашите служители – въпреки че това ще утежни бюджета на МВР в момента", каза Бъчварова.

"Няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази", подчерта още тя.

"Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение", допълни силовият министър. 

По думите й има възможност "в много по-широк политически формат" да се обсъдят социалните промени в сектор "Сигурност", които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

"Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение", категорична беше Бъчварова.

"Предложението, което предизвика тяхната реакция, беше внесено без обсъждане и нямаше процедура, по която да се изрази различна позиция. Моите отговорности като министър са да балансирам между интересите на служителите, тези на институцията и разбира се финансовата стабилност", коментира министърът на вътрешните работи и пред Нова тв. 

"Ако не се стигне до решение, ще трябва да го преосмислим. Затова са необходими и преговори. Има възможност да отложим решението и то да бъде валидно само за хората, които оттук нататък ще постъпват на работа в МВР. Но това няма да реши проблемите в момента", коментира Румяна Бъчварова.

Междувременно след близо пет часа протестът на служителите на МВР в столицата приключи. Униформените се разотидоха малко след 20:30 часа. Движението при кръстовището на бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" е пуснато. 

Във Варна обаче полицаите продължиха своя протест до по-късно. Всички подстъпи в посока Бургас бяха блокирани, пише "Фокус".

На пътното платно в началото на Аспаруховия мост в посока Бургас беше паркирана хоризонтално полицейска кола. На въпрос каква е причината за спряното движение, служителите отговаряха, че трябва да се търси информация от пресцентъра на МВР.

На въпрос защо протестират, те заявиха, че са на работа. Към момента движението се осъществява нормално, като колите на градския транспорт и автомобилите се изтеглят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
gag преди 8 години
Preceneti kolko gi e strah tiq "upravlqvashti" (slagam kavichki shtoto da upravlqvah se iska dosta mozak) da ne taq stachka da stane po serozna che da ne mogat da grabqt naroda
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ще обърнат монетата. Те и без друго само това могат. Пък и ново заемче ги чака.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес е поредната сцена в театъра наречен България. Проба-грешка, проба-грешка и така докато мине. Колко време още трябва да изтече за да прозре народа, че го манипулира всеки един от мизерните ни и продажни политици, без изключение. Държавата е в батака и това няма, как да се промени с приказки за РЕФОРМИ. Само за РЕФОРМИ 25 г. слушам и чета, а само обедняване и озлобяване виждам, като резултат. Трябва да се поиска сметката и някой да я плати. Сетне на чисто. Защото следващия ще знае цената.
5
3
 
30
 
! Отговори
МАТА КОСМАТА преди 8 години
АБЕ КАКВО СТАНА С 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ? МВР БЮДЖЕТ БИЛ НА ЧЕРВЕНО! АМА ТАКА Е КАТО СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИ МНОГО ПАРИ ОТИВАТ ЗА РУШВЕТИ.СЕГА ЩЕ НИ ДИГНАТ И ВИНЕТКИТЕ И ТОКА И НАЕМ СГРАДИ НАЕМ СМЕТ А ВИЕ ГЛАСУВАЙТЕ ОЩЕ ЗА ТИКВУНЯ!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Моето лично предложение е да се въведат правила, които да важат оттук занапред"Интересно,кой ще започне от тук нататък работа в МВР?Дали това ще бъдат високо мотивирани служители или утайките,които никъде другаде не могат да си намерят работа ?
3
8
 
15
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Разрешете носенето на оръжие и свободната му продажба, и така ще спестим от полицаи.Всеки като ходи запасан с по един патлак на кръста ще видите как ще се спазват социалните норми, защото никой няма да смее да се прави *** мъжага.Таман ще спестим от заплати за полицаи.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шикалкавят. Закъсала го е държавата яко и се чудят как да се измъкнат.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСКАЙТЕ ОСТАВКАТА НА БУДАЛИСОВ!!!!!!!1ГОРАНОВЦИ, БЪЧВАРОВИЦИ СА НИКОЙ ЕДНИ МАРЬОНЕТКИ ОТ ХАРЕМА!