Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
КК преди 8 години
Може ли Бойко Б да е член на БКП и да работи в МВР ? До 1991г - да, след това - НЕ. И Боко е уволнен Така действа СОЦдържавата.Сега държавата е демократична а не СОЦ.Между държавата и всеки полицай ИМА ДОГОВОР. Договорът има силата на закон за страните по него.Може ли държавата едностранно да промени ДОГОВОРА(ЗАКОНА) с всеки полицай и със всичките.НЕКой нарушава правото - ДЪРЖАВАТАКак да се защитят полицаите от това нарушаване - няма законов начин.Правото е на полицаитеБойко е неграмотен
209
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 години
И ние учителите искаме уважение и достойно заплащане, но получаваме само презрение , никаква подкрепа от полицията и ... спирам до тук защото живеем в България и надежда вече ...
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любима ми е завистта и злобата на хорицата - за 25 г. демокрация сте на едно и също интелектуално ниво-само се плюете и затова всички в държавен или частен сектор сте еднакво зле.Защото приоритет винаги е чуждото нещастие или пък ако е щастие, то защо е такова.Никога няма угодия.А властта това и чака-настройва ви едни срещу други, и ви държи бедни и в мизерия.Но това е по-маловажно, важното е,че в този случай полицаите ще са зле, но утре и вие ще сте така,защо ли утре-то и днес сте така.
207
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 8 години
СПОРЕД МЕН ? КОЙ ? СИ ВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА .С ТИЯ ПРОТЕСТИ.
206
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ НЕ МУ ИЗНАСА ДА НАПУСНЕ МВР И ДА ОТИДЕ В ЧАСНИЯ СЕКТОР ТА ДА ВИДЯТ.ИМА МНОГО БЕЗРАБОТНИ КОИТО МОГАТ ДА РАБОТЯТ ТОЗИ АЙЛЯШКИ(НЕКФАЛИФИЦИРАН)ТРУД
205
2
 
7
 
! Отговори
То6 преди 8 години
Аз подкрепям полицаите и военните. Но е време и полицаите да се покажат хора на пътя. Първо попитай, помогни и т.н.
204
2
 
2
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименРАБОТА НА ЧЕРВЕНИТЕ!АМИ НАЛИ ВАШИТЕ ГЕРБЕРСКИ ДРУГАРИ СА ВСЕ БИВШИЧ ЕРВЕНИ,А БИВШИТЕ ЧЕРВЕНИ СА ПО-СТРАШНИ И ОТ ЕБОЛА
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е В УСЛУГА ЕДИНСТВЕНО НА ПОЛИТИЦИ И РОМИ ! НАПЪЛНО НЕЕФЕКТИВНИ ,ХОДЯТ НА ГРУПИЧКИ ,ЛЮПЯТ СЕМКИ ,РАЗКАЗВАТИ СИ ВИЦОВЕ И СТОЯТ КАТО НЕАДЕКВАТНИ КОГАТО НАТУПАТ НЯКОЕ ДЕТЕ, ИЛИ ГРАЖДАНИН ПРЕД ОЧИТЕ ИМ ,ИЛИ КОГАТО ПОКРАЙ ТЯХ МИНАВА ШОФЪОР КАРАЩ С 100 КМ. В ЧАС ,НЕ ОБРЪЩЪТ ВНИМАНИЕ НА БЕЗБРОЙ ПАРКИРАЛИТЕ КОЛИ ПО ТРОТОАРИТЕ И ЧЕ ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ДА МИНАТ ,СТАРЦИТЕ ГИ БИЯТ И УБИВАТ А ТЕ КЪДЕ СА ?И ЗА ВСИЧКО ТОВА СА НАЙ-ПРЕВИЛИГИРОВАНИТЕ СЛЕД ПОЛИТИЦИТЕ И СЪДИИТЕ ! НАЙ-КОРУМПИ
202
1
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименНА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ НЕ Е НУЖНО ДА МУ ПРЕДЛАГАШ ПОДКУП-ТОЙ САМ СИ ГО ИСКА.ДА,ПО-НАЗАПАД ОТ ТРЪН ,УВАЖАВАТ ПОЛИЦАИТЕ,НО ЗНАЯТ,ЧЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА ТЯХ ,ЗА ДА ГИ ЗАЩИТЯТ.НЕ СЪМ ЧУЛ ТАМ ДА КАЗВАТ:"И СЯ КО ПРАЙМ?!АМА НИЕ СМЕ ДВАМА!АМА НИЕ ОЩЕ НЕ СМЕ ОБЕВаъЛИ!"
201
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има паркинги, платени.Ама никой не иска да си бръкне в джоба и за какво ли като може да паркира по тротоара без пари.Всяко семейство с по 2-4 коли, в зависимост дали децата са над 18.Може да се репчиш на полицай, да му посягаш, ама той да стои и да те гледа, така ли?И после няма уважение.Ами това уважение към всеки се създава първо в семейството.Не може да говориш на дете тоя даскал, оня *** полицай и да очакваш на 18 да има уважение.Не може да слуша чалга и да очакваш да обича опера.
200
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ПРЕМИНАВА ГРАНИЦИТЕ. НАЙ-ОГРОМНАТА ПОЛИЦИЯ, НАЙ-НЕЕФЕКТИВНАТА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ С ТОЛКОВА МНОГО ПРЕВИЛЕГИИ ,КОИТО ГИ НЯМА ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ В ЧАСТНИТЕ СЕКТОРИ ,ДОРИ И В ДЪРЖАНИТЕ ИНСТИТУЦИИ -УЧИТЕЛИТЕ КОИТО СА УЧИЛИ ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ А ВЗЕМАТ ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ПАРИ ТЕ КАКВО ДА КАЖАТ. БЪЛГАРСКАПА ПОЛИЦИЯ Е В УСЛУГА ЕДИНСТВЕНО НА ПОЛИЦИЯТА И НА . И ДА НЕ ОЧАКВАТ ПОДКРЕПА ОТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА С КОЯТО ТЕ СЕ ГАВРЯТ !
199
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад има уважение,военни, учители и полицаи живеят в обособени квартали.Стои се на 1м от полицай, не му се посяга, не му се предлагат пари като подкуп, до военен не можеш да доближиш, освен ако той не те покани примерно на гости и т.н.А тук всеки си развява байрака на бял кон, защото ако е в нарушение всеки си предлага парите, за да не загуби точки, книжка и т.н. Хайде да видим, колко от пишещите тук не са го правили, за да се спасят.Скочиха за паркирането по тротарите, нямало къде.
198
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гербажиите са бандити,мошеници и обикновени нагли фалшификатори на избори
197
1
 
7
 
! Отговори
no comment преди 8 години
Те искали да се грижат за обществото. Милиционерска мъка
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи мотивацията на полицая е да се пенсионнира с 20 заплати на 45г и после такси . Ами така мотивиран човек неможе да хване риба в живарник пък камо ли престъпник.На тези цялата система им е сбъркана трябва да се започне от системата а после привилегийте . В МВР още има телефонистки !? , пазачи на бариери !? хигиенистки , деловодителки, и т.н забравени от Бога служби които отдавна трябваше да са аутсорсинг или изчезнали а щата на самото министерство всяка година ръсте -пълно е със скатавки
195
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОРГАНИЗИРАН ПРОТЕСТ ГЛЕДАХ ГИ ПО КАНАЛ 3 ЧЕНГЕТАТА НА СРЕДАТА НА ПЛАТНОТО А ШЕФОВЕТЕ НА ТРОТОАРА И ГИ БРОЙКАТ ЦЯЛАТА ПАТАРДИЯ Е ЗА ПАРИ НО ТИЯ ШЕБЕЦИ КОЙТО СА НА БЮРО И СЕ ВОДЯТ ШЕФОВЕ ТЯХ ГИ БОЛИ КОРЕМА ЩОТО ВЗЕМАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И БОНУСИТЕ ПРИ ПЕНСИЯ СА ОТ 50 ДО 150 ХИЛЯДИ .ПРЕДЛАГАМ НА МИНИСТАР ДА ОТИДЕ В ВСЯКО ЕДНО МВР СЪС СПИСЪК И ДА ПРОВЕРИ КОЙ КАКВО РАБОТИ МНОГО НЕНУЖНИ КАДРИ НИЩО НЕ РАБОТЕЩИ ЛЕНТЯЙ
194
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скочиха срещу миньорите, имаше протести и народа ги подигра. ..Скочиха на учителите, имаше протести иронизираха ги ...Скочиха срещу земеделците, имаше протести дори и техника бяха изкарали , взеха ги на подигравка. ..Скачат сега на полицайките , скоро и на лекарите?!... Е *** "български" овчедушен народе накъде без цел и посока ?...
193
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стане напечено в държавата догодина, Боко ще режисира нещо такова и ще се самосмъкне от власт. Ние ще останем да лапаме мухи и да плащаме заемите му, половината от които те откраднаха.
192
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
До АнонименКолко много?Можеш ли да ги изброиш по сектори?
191
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да се намери някакво средно решение, защото в тези размирни времена може да останем и без тези полицаи. Пък ако някой мисли, че само прибират рушвети и мързелуват, да дойде в полицията. Места бол !