Не импийчмънт – оставка иска АБВ от Плевнелиев

"Не може нашият юнак да каже, че сме в хибридна война"
Обновена: 23 ное 2015 09:21 | 23 ное 2015 09:12,
144
Не импийчмънт – оставка иска АБВ от Плевнелиев
Снимка: архив, Булфото

АБВ не е поставяла въпроса за импийчмънт, а за необходимостта от незабавна оставка на президента Росен Плевнелиев, обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод твърдението на говорителя на БСП Атанас Мерджанов, че партията на Георги Първанов е дала заден за импийчмънт на държавния глава.

"Не може при 130 загинали (жертвите на самолетната катастрофа с руския самолет в Египет) нашият юнак да каже, че Русия му сринала сайта и сме в хибридна война", коментира още Петков по повод интервюто на българския президент за "Индипендънт".

Още по темата

Относно оправданието на Плевнелиев, че е дал интервюто няколко дни преди самолетната катастрофа, зам.-председателят на АБВ обяви, че "за адекватността няма четни и нечетни дни, тя е константна величина".

По думите му поведението на Росен Плевнелиев не носи на страната ни нищо положително нито в отношенията ни с Европа, нито със САЩ.

Румен Петков обяви още, че Европа трябва да си даде сметка дали има ресурса, тежестта и авторитета, като един от трите стълба за борба с терора, да обедини усилията на САЩ и Русия и да се концентрира върху борбата с терора и ИД.

"В противен случай Европа минава в състояние на разпад", коментира той пред bTV.

Дясната ръка на Георги Първанов посочи като пример отсъствието на досегашните обичайни правила на Шенген.

"Вие виждате, че вече няма Шенгенско пространство, че всяка държава изгражда свои граници, възстановяват се гранично-пропускателни пунктове. Т.е., страхът взема връх над тази ценностна система, която иначе обединява Европа", каза той.

Румен Петков бе категоричен, че пространството на Шенген трябва да се разшири и България и Румъния трябва да станат част от него.

"Заявките за свиване на Шенген и идеята за допълнителни рестрикции само подхранват усещането за несъстоятелност на Европа и европейските институции в този им вид, каза той. „Когато страхът стане ежеминутно доминантен в твоето поведение, ти не просто показваш слабост, показваш липса на перспектива и всъщност ние виждаме, че нетрадиционната заплаха се оказа по-подготвена от институциите", коментира още зам.-председателят на ПП АБВ.

По спора за участието на България в сухопътна операция срещу тероризма и ИД, Румен Петков е на мнение, че това е въпрос, който трябва да бъде внимателно анализиран и път ще се намери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
14
 
! Отговори
Плевньо мамин преди 8 години
Няма значение дали харесвате Румен Петков или не. Важното е че президента ни е много зле. Такъв срам не сме брали никога. Тоя е абсолютна карикатура, охилен като *** в сладкарница.
64
3
 
11
 
! Отговори
Джона преди 8 години
до 15: "Я преброй стотиците руски трoлове само в този сайт..."Господа захласнати по всичко американско, сега да ви поясня, ако някой не е съгласен с американската външна политика, защото вътрешната им ми е през онова, и го каже ясно и високо, това се нарича демокрация. Ако сега вие ми налагате какво да мисля и ме отъждествявате с руски *** заради това, това се нарича диктатура, май против това за което протестирахме повечето преди 25 години.
63
6
 
7
 
! Отговори
Джона преди 8 години
До Луцифертипично съветски и комунистически методи, да си присвоява мнението на цялата българска общност. Ало, новоизлюпените демократчета със стари членски карти от БКП да си мълчат.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едни с малко акъл защитават този с най-малко !
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друите слуги на Москва отново изскочиха от ***.
60
2
 
11
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Оставка и на правителството...но там и вие участвате нещастници
59
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Ами кво правиш тука бе, бегом веднага в руската скотобойна където единствено сигурното е че ще те използват за пушечно месо я в Сирия, я в Украйна, я на някое друго място за което е научил стратега Путин случайно от научно-популярната литература.
58
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 79РУСИЯ СКОРО НА ВСИЧКИТЕ ЩЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО СИГУРНО ПРИСТАНИЩЕ ЗА ЧОВЕКА...ТАКА ЧЕ ДА НЕ ПЛЮЕМ В КЛАДЕНЕЦА ОТ КОЙТО ШЕ ПИЕМ ВОДА...Е АКО ОСТАНЕМ...
57
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не импийчмънт оставка иска АБВ от Плевнелиев"Аз пък искам незабавно изселване на двамата тъпака, Гоце Първанов и Румен Петков в Сибир.
56
6
 
11
 
! Отговори
333 преди 8 години
Румба,а наздраве ,брато -па на другото му е,,,,би майката !
55
24
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Поздравявам Ви господин президент Плевнелиев!!! Щом целокупната червено - путинска слуз се е надигнала, плюе и скърца със зъби значи вашите изяви са наистина, доказано БЪЛГАРСКИ! Продължавайте! Цялата истинска, българска общност е с Вас! Рублажиите са отмиращ вид - историята ги зачеркна. Вие сте моят ПРЕЗИДЕНТ!
54
13
 
27
 
! Отговори
До 74 преди 8 години
Плевнелиев няма глава!Той има куха лейка, в която наливат съмнително съдържание, менторите му от американското посолство в България и техните прислужници.Това безгръбначно мекотело, заедно с насадените от него *** - Нейчев и Митов, трябва час по-скоро да се махнат от постовете им, защото там само вредят на България.Такава позорна личност никога до сега не е била начело на България и за в бъдеще никога повече не бива да бъде.Тоя тип яде като дървояд дънера на родината, с цел да го изсуши.
53
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие не сте добре, честно! Екстра си Ви пасва Президентът, жалко че и аз съм част от Вас...
52
8
 
19
 
! Отговори
а преди 8 години
А на Бойко Борисов ,кога?
51
18
 
16
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До АнонименПриятелю, тези не са русофили, а путинофили /рублофили/. Те са още по-опасни
50
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЛЕВНЕВЛИЕВ ДУМА НЕ ОБЕЛИ ПО ВЪПРОСА СЛЕД КАТО ЩАТИТЕ СА ПРИЗНАЛИ ЗА РОЛЯТА ИМ В "РОЗОВИТЕ РЕВОЛЮЦИИ" НОСЕЩИ КРЪВ И РАЗРУХА- НО НАЛИ СА НЕГОВИТЕ "БОГОВЕ" ТА НЕ СМЕЕ... НО ОТКЪДЕ МУ РОДИ ГЛАВАТА ТАЗИ ГЛУПОСТ ЗА ХИБРИДНИ ВОЙНИ ??? ЕТО ФРАНЦИЯ " НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ОЛАНД ЗА СЪЮЗА НА ФРАНЦИЯ С РУСИЯ... ТОЗИ СЪЮЗ Е МНОГО ПО-ПРОДУКТИВЕН И ПО-ПОЛЕЗЕН ЗА ФРАНЦИЯ ОТКОЛКОТО ПРАЗНИ РЕЧИ НА АМЕРИКАНСКИ СТУДЕНТ-"ФИЛОСОФ" "... А ТОЗИ НАШ ГЛУПЧО НАКЪДЕ ГЛЕДА " СИГУРНО ЗА АМЕРИКАНСКАТА ВИЗА СЕ СТАРАЕ ТА МУ ДРЕМЕ ЗА
49
9
 
23
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
И също така имайте пред вид, че дори ГЕРБ разбра, че президента не е адекватен.Все пак това искане за смяна на президента не е дошло без одобрението на Бойко, защото е в коалиция с АБВ. Но Бойко е хитрец и няма да го направи директно, а ще използва ръкавицата АБВ за тест.Франция работи заедно с Русия, а ЕК одобри турски поток. Къде сте тръгнали вие голи към Еверест??
48
20
 
11
 
! Отговори
не преди 8 години
Не може по такъв гаменски начин да се обръща водач на партия( такъв език има само В.Сидеров!) към ПРЕЗИДЕНТА на РБългария!Срамота- уж,ВИЕ, Миков , сте водач на НАЙ-старата партия,с традици, УВАЖЕНИЕ към ближния, но явно нищо не сте научили, или ОМРАЗАТА към ЕС,САЩ ви заслепява.Разбира се, че Русия на ПУтин води ХИБРИДНА ВОЙНА:ВИЕ го знаете най-добре още с митингите за оставка на Борисов,правителството на Орешарски..Президентът Плевнелиев не е казал НИЩО НОВО.РБългария е член на ЕС, не на РФ
47
6
 
21
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Плевнелиев е опасен единствено за руските имперски амбиции и за петата колона на Москва - русофилите продажници----------------------------------------Господине, гледай примера със Саакашвили който загуби 30% от Грузия. Гледайте си европейските проекти, прегръщайте се със Брюкселските управници, правете си американски ТЕЦ-ове и не се бъзикайте с Русия.Това не е Албания. Изглежда, че отцепването на Македония от България по желание на СССР не ни е научило на нищо
46
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проруската сгaн пак се изказала.