...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГанчоДреме ни на нас за Русия. Само се парчи. Никога не сме били и няма да бъдем близки. Те са за нас една страна която пъчи мускули но нищо не зависи от тях. Те никога не са били на нашата маса с приоритети. Никой не иска и не е искал да е с тях. Защо Русия мрънка срещу ембаргото на Запада, защото губи пари. А ние бяхме с нея заради едни слаби и зависими политици които ни караха насила да изнасяме за там. Жалко но е факт. за това мразим Русия.Какво ще кажеш а ?
117
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да караш Лада, да гледаш телевизор Рубин, да си ползваш Бирюсата и да ходиш само на нашето Черноморие и да си русофил - разбирам.Но да се чудиш Опел или Фолксваген, да гледаш Филипс и да следиш промоциите в Технополис за нови уреди и да ходиш на море в Гърция / Испания и да плюеш Запада - това не ми се връзва.
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога този екземпляр ще е на свобода ? Той трябва да бъде съден за това , че дядо му е участвал в избиването децата от Ястребино. Този плондер предизвиква само отвращение. Направете си сметката господа дясно ориентирани за какви народни престъпници гласувате и тези ви учат на демокрация и гей ценности. Този *** е толкова ***, че не разбира , че Русия единствена се бори с ислямистите , а запада ги подкрепят и въоръжават
115
2
 
15
 
! Отговори
Младенов преди 8 години
До 188 Интересно ми е какви блага ползваме от Европа ? - ровене по конвейрите,безработица,ниско възнаграждение в т.ч. и на хората с висше образование и много други .БЛАГОДАРЯ !
114
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Хищническата имперска политика на Кремъл не е толкова омерзителна, колкото меркантилното предателско поведение на българските комунисти и техния антураж ! Ползват благата на Запада, а служат раболепно единствено и само на Кремъл против интересите на собствения им народ. Без грам морал. РУБЛАДЖИЙСКИ *** ! Защо не пращат децата си в любимата им необятна руска степ, а в пренаселения див Запад ?
113
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Далече от пияните варвари.
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До юбералесПолша е в поговорката, не България.
111
0
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
''Kурица не птица и Болгария не зад граница'' - това е пълния текст на поговорката.
110
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко да сме братски, походът на Светослав дестабилизира България и тя е завладяна по-лесно от Византия после. През 1885 г. окуражават сърбите да ни нападнат, в Балканските войни пак повече тях подбутват, 1944 г. е ясно къде ни връщат. С такива братя, по-добре да си едно дете.
109
1
 
7
 
! Отговори
незабавно преди 8 години
Забрана за НБУ - университетът вече е подобие на Сорбоната ,продуцира ислямизъм ежечасно .
108
1
 
14
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Виж ти - от умрял писмо :))) На тоя политически труп му е доскучало в отвъдното, но на живите не им е доскучало за него и братлетата му от СДС - точно те на дело доказаха, че смятат България за руска, като им подариха Нефтохим - Бургас и т.н. ...Седнал да ми говори за цената на петрола после.Ако има малко справедливост - тоя и Костов трябва да пукнат в мъки от някоя гадна "хибридна" болест
107
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 8 години
Европа покани тези хора Саше.Това е опасното .А то бе дело на тия дето изпиха умовете ни ,че правата на човека изискват унищожението на религията.И после същите тия сатани ,убивайки християнството ,поканиха мирния ислям .
106
10
 
4
 
! Отговори
Айдеее преди 8 години
Бързо платените Руски тролчета са вдигнати на всеоръжие !!!Руснаците съвсем са изпаднали проводник на тяхната политика в България да бъде това недоразумение Сидеров. Пардон, не руснаците а Путин!!!
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОРЕД ВСИЧКИ ПРАВЕНИ ДО СЕГА СОНДАЖИ И ПРОУЧВАНИЯ, МЕЖДУ 60 И 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И ТЕСНИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ. КАКВО ПОВЕЧЕ ИМА ДА СЕ ПИШЕ И КОМЕНТИРА???? А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА "БИВШИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ" И НАСТОЯЩОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НЕИЗМЕННО В КЛОАКАТА НА ИСТОРИЯТА.
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е тяхна и Русия е наша - всеки руснак е добре дошъл в България и всеки българин е добре дошъл в Русия. Така е било и така ще бъде. Руснаците са единствените хора, които, като разберат че си от България ти говорят на "брат". На някои политици това не им харесва. Американците, французите, германците говорят ли ни на "брат"? Та те не знаят къде се намираме. Не че имам нещо против тях - просто не са ни братя.
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА в България за 26 години евроатлантизъм с америка стигна до там пенсионерите да ровят в кофите за бо.клука, 80% от работещоте са на 390 лева заплата а 40% нищо не работят и са щастливи ако някой ги наеме на минималната. Евроатлантическа България внася домати и не може да произведе дори копче.- - - -Благодарение на комунистическите си новобогаташи отгледани под крилото на Русия и мутренския икономически модел внесен отново от Русия !!!
102
1
 
10
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Дреме и на Русия за България. Само се перчим. От отдавна вече в Русия не ни смятат за приятели и близки. Ние сме за тях една страна която пъчи мускули но нищо не зависи от нас. Нас ни няма вече на тяхната маса за приоритети. Точно тези които ни насъскваха вече са на наше място. Защо западняците искат и мрънкат за ембаргото на Путин, защото губят много пари. А ние бяхме там и заради едни слаби и зависими политици си изгубихме позициите и пазарите. Жалко но е факт. За това няма хибридна война.
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия=изостаналостВодката е единственото нужно на Русия,колкото може повече руснаци да са зависими
100
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 8 години
Василев, замени Русия, с която и да е европейска държава и дай отговор. Харесвай и не харесвай, която искаш държава, но малко обективност няма да е зле.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И слава Богу!