...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
10
 
! Отговори
на 20 декември преди 8 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, *** народ са тва българите, да ревът, че тогава, при СССР живеели по-добре, имали сигурност, работа, здравеопазване и образование.Да, ама не те били свободни, бе.А сега сте членове на ЕС, нищо, че всеки джихадист, влязъл нелегално в Европа му дават жилище и 1000 евро на месец, а на теб държавата ти гарантира 30 евро на месец, нищо, че ромите ни грабят и убиват, нищо, че децата ни бягат в чужбина, старците умират в мизерия, а малкото работещи са оскотели, важното е , че сте европейци, ДЕПЛ.
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалко *** е този Александър Йорданов, и са му много дойни стандартите! според него руснаците искат да ни използват, но американците -не, така ли. За такива като него американската политика на заграбване на държавите е прекрасна- американците винаги раздават пари на лекетата в съответните държави, за да убеждават хората, че политиката им е правилна. Изяснихме си вече откъде се храни г-н Йорданов, въпросът е кой му дава думата- другите *** на хранилка, явно
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ МИЗИЯ ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ !!!
74
1
 
2
 
! Отговори
ехооо новинарите... преди 8 години
Турция е свалила неидентифициран военен самолет в Сирия, който е нарушил въздушното й пространство, предаде Би Би Си.Говорител на турските сили е заявил, че изтребители Ф-16 са открили огън по самолета, след като са го предупредили, че нарушава турското въздушно пространство.Турски медии разпространиха кадри на самолет, който се е разбил в планините близо до границата на турската провинция Хатай.Според източниците на CNN-Turk пилотите са успели да катапултират.
73
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички европейски държави от бившия соц блок мразят руснаците и в червата си заради това, което са им причинили за толкова години. Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия и поголямата част от народа на Унгария за разлика от продажния им президент) като чуят Русия и бягат далече. Само България и Сърбия все още са в хватката на кааците, ама и май им е добре - то затова сме на тоя хал. Който е скъсал с руснаците - все е процуфтял. Време е и ние да го направим. Вън вмирисания казашки ботуш!
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 108Ако Русия не ни беше освободила от ТУРСКО РОБСТВО, сега щеше да пишеш на друг език.- - - - - ХА, ХА, ХА, ХА, ХА,,ХА, ХА, ...................... още една заблудена овца !!! ХА, ХА, ХА, ХА, ........
71
3
 
15
 
! Отговори
ОТВРАЩЕНИЕ преди 8 години
Само това изпитвам когато го видя тоя ............. Изключвам веднага телевизора, че ми се повдига от такива като него
70
1
 
7
 
! Отговори
ЕХОООО преди 8 години
НИКОЙ ЛИ НЯМА ДА КАЖЕ ЧЕ ТУРЦИЯ Е СВАЛИЛА ВОЕНЕН САМОЛЕТ!!! нарушил е въздушното пространство и са го свалили, не е потвърдено чий е самолета. Пилотите са катапултирали....
69
6
 
31
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Ако Русия ни смяташе за своя територия сега щяхме да имаме сигурни граници, а не зграден двор, през който минава всеки.Ако усия ни смяташе за своя територия сега щяхме да имаме не една, а цели две АЕЦ-а и щяхме да плащаме ток с жълти стотинки.Ако Русия ни имаше за своя територия Путин щеше да е вкарал в затвора цялата политическа мафия.Никой нямаше дори да посмее да помисли нещо лошо на България ...Ех, мечтииии !Де да беше така !
68
5
 
25
 
! Отговори
От Русия- с любов преди 8 години
Русия винаги е била приятел на България, и би искала да запази приятелството завинаги. Днес България не иска Русия, защото е намерила нови приятели. Добре, това е неин избор. Ако е така- Сбогом, мила България. Но Русия не враг за вас. Ние сме братя и не може да се променя. Времето ще покаже истината.
67
4
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 8 години
До Анонимен 90. Не се напъвай толкова - ще те тресне някой инсулт.И се огледай - кой направи от България картофено поле. Да не би руснаци? Ама мозък като цикъл на жената , ако не е дошел навреме - по добре да не го чакаш.
66
5
 
13
 
! Отговори
Бившият .. преди 8 години
председател на Народното събрание Александър Йорданов .... е получил скромно дарение явно и бе срам говори като мижитурката ...... голям срам ... няма ли някой да говори как да се възроди България .. ред спокойствие .. икономика .... образование .... полиция ... и т.н. както е редно !! ааааа ???
65
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Александър Йорданов много лошо го е забол под опашките на ***-национални предатели. Тези неща трябва да се казват ясно и открито, за да знаят най-вече в Кремъл, че българите са наясно какво се случва. Васил Левски излезе прав както винаги - който ни освободи, той ще ни пороби! Да, те ни освободиха, но и ни поробиха и ни направиха държава от третия свят, изолирана и усмивана. Сега сме на прав път, макар, че все още не можем да се освободим напълно - белене, юп, лукойл - голямо точене.
64
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кольчо каква цена плащаш за газ сега ? Нали матушката ти сибирска милее за теб ? НИЕ СМЕ ИМ ДАЛИ НА УШАНКИТЕ ПИСМЕННОСТ И КУЛТУРА И ТЕ ТРЯБВА ДА НИ ДАВАТ ВЕЧНО,А НЕ ДА НИ ГРАБЯТ !!!ЗАПОМНЕТЕ ГО !!!!!
63
4
 
20
 
! Отговори
РУСИЯ СЕ ВЪЗРАЖДА преди 8 години
и това в БЪЛГАРИТЕ поражда РАДОСТ, НАДЕЖДА и ЖЕЛАНИЕ за МЪСТ към ПРЕДАТЕЛИТЕ и ПОРОБИТЕЛИТЕ от САЩ. А такива ........... не заслужават друго освен ПРЕЗРЕНИЕ. ЗАСЕГА...
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той. Ще препоръчам на другаря Йорданов да не се изказва неподготвен. Това, което той твърди е вярно отчасти. От вдигане цената на петрола печели САЩ индиректно. По/високият петрол затруднява Китай (стари мощности) и по--този начин разходите за отбрана на САЩ се намаляват.
61
2
 
24
 
! Отговори
Кольчо преди 8 години
Тоа само глупости говори,Нима Саудитска арабия няма интерес от повишаване на цените на петрола или Катар или Кувейт .Дай сега за всичкото зло в света да е виновна само Русия .Спри се бе Йорданов,спри се и повече не се показвай по ТВ-то ,че ме е срам ,че има такива българи .И сега като вземем да внасяме втечнен газ от братския САЩ сигурно Обамите ще ни го харизват само за усмивката на БАт,Бойко Интереса клати феса .А в интерес на България е да подържа добри отн.не само с ЕС но и с Русия .
60
7
 
1
 
! Отговори
иронизатор преди 8 години
До АнонименА ти от висотата на кое свое качество забраняваш да обсъжда Русия?
59
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Москва им набиват в кратуните на галошите в България, че са "освободители",че Ванга била казала нещо и русия им била майка ,а същевременно ни дерът кожите и грабят.Болен носталгичен народ без интерес сме !!