Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я

Заради думите си Даниела Велева може да лежи 2 г. в затвора
Обновена: 2 дек 2015 11:38 | 2 дек 2015 11:28, Веселина Йорданова
86
Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я
Снимка: bgonair.bg

Образувано е досъдебно производство за подадената невярна информация за наличие на взрив в белия бус от служителката на летище София.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в МС.

По думите му чл. 326 от НК е в тази връзка – за създаване на тревога в обществото чрез предоставяне на неверни знаци.

Още по темата

Точната формулировка на член 326 обаче е: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Костов обясни, че служителката е предоставила по собствена инициатива информация, че в буса, паркиран на Терминал 1, има взрив.

По-рано стана ясно, че Даниела Велева, която е експерт "Връзки с обществеността", ще бъде освободена от поста си.

Пред журналисти тя вчера обяви: "Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа... Това е което ми е казано да ви кажа".

Днес Георги Костов отново заяви, че няма данни в микробуса да е имало взривно устройство.

Подадената от МВР информация е за обект, за който има съмнение, че представлява терористична заплаха и е започната проверка по процедура в такива случаи, разясни още той.

Главният секретар на МВР коментира и че критиките на премиера Бойко Борисов за създадената паника са основателни.

Това е и една от темите, които двамата са обсъдили. Според Костов е необходимо обучение на състава на другите държавни структури, защото в момента основно се залага на обучение в МВР, а може други да нагнетят напрежение.

Той заяви още, че собственикът на микробуса е ясен, но не даде информация за самоличността му.

БНР вече обяви, че те са двама арменски граждани, които паркирали буса си около 1 часа през нощта на 1-ви декември, на платения паркинг пред Терминал 1.

Двамата слезли и излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта. Единият от тях е заминал със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Властите у нас ще направят необходимото, за да може двамата граждани на Армения да бъдат разпитани.

Чуйте изявлението за сигнала за бомба на Даниела Велева във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
Бим преди 8 години
И за какво ще я съдят? Нали някой и е казал това нещо да го съобщи на медиите. После някой е изцапал гащите от страх и ето я изкупителната жертва. Направила една грешка и я изхвърлят от работа без изобщо да се интересуват какъв човек е и как си е вършила работата дотогава а и искат да я съдят. Много мотивиращо - идеална среда за създаване на пасивни, незаинтересовани, бюрократи които се интересуват само да следват буквата на закона за да не могат да ги уволнят без стремежи и инициативност.
61
0
 
6
 
! Отговори
вм преди 8 години
Значи е съвсем нормално, да бъхтиш над хиляда километра път през Турция с някакъв скапан бус, да минеш и през летище Бургас за по-направо и накрая да го зарежеш пълен със стока на летище София и поемеш към Брюксел! Нещо прикриват властите
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега горката офца, ще я упекът и ще я изедът...
59
2
 
2
 
! Отговори
граничар преди 8 години
Господа направи ми голямо впечатление колко са *** господата сапьри правят контролиран взрив в населено място знаят ли че половин килограм тротил ще отнесе вичко край тях и всички прозорци ще изпочупят толкова малоумие никъде не съм виждал жалко че нямаме вече дори един грамотен в полиция и армия
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни ... ---------------- само по себе си това е безмислено, в крайна сметка няма значение как се предава. Но има значение, този дето ги пише тези безмислици да бъде освободен. Какви са тези малоумщини???
57
2
 
15
 
! Отговори
Горан преди 8 години
По-добре един разкъртен бус, отколкото недогледана реална заплаха и жертви! Голяма работа! Големи критики! Според мен, даже е похвално!
56
4
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Една суха тренировка е от полза за всички служби, какво толкова.
55
2
 
9
 
! Отговори
Питанкио преди 8 години
Навремето, кукувците си измислиха ядрена авария и никой не осъдиха, та Стефан Савов ходи да ги защитава. Сега за нещо, дет е нищо- хоп виновен да има.....
54
2
 
19
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Важното е да има напрежение в държавата и да не им гледаме кражбите...
53
3
 
16
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Алоооооо,къде сте бе полициятаааааааааааа.Шефа Ви дето претендира ад е бил ченге 1 дълги години,сега ви нарича-"банда некадърници".Да бе,същият дето искаше да ви ореже парите,ама вие понеже сте много демократични му клекнахте,вместо да направите преврат и да ги избесите всичките ***.Алооооо,къде сте бе,прокуратурата.Бай ти Христо Бисеров открадна парите на държавата,а го направихте медийна звезда,ама тая леля ше я заковете,веднага като звъне Боко The ***-I
52
1
 
13
 
! Отговори
Onzi преди 8 години
Само не мога да разбера защо ще ги разпитват тия двамата като няма нищо ?"Властите у нас ще направят необходимото, за да може двамата граждани на Армения да бъдат разпитани"
51
0
 
8
 
! Отговори
ха така преди 8 години
До МарияСрамно,много странно, а дали не е преднамерен заплахата за лишаване от свобода, защото у нас всичко,всяка дума казана от властниците е лицемерна и лъжлива, заради от страх от наказание, хората да си мълчат, когато видят нещо подозрително. Май "само" това ни е разликата с Лондон, където оше преди 30 години, на свяко по-оживено публично мястжо имаше надписи, които ПРИКАНВАХА ГРАЖДАНИТЕ НЕЗАБАВНО ДА СЪОБЩАВАТ, КОГАТО ВИДЯТ СЪМНИТЕЛЕН ПРЕДМЕТ. Е, да, но в Лондон!!!
50
0
 
10
 
! Отговори
NoName преди 8 години
Това не е ли същото деяние, като това, което "извърши" полския пасажер в самолета, за което се предвижда от три до петнадесет години затвор?
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% некой "отговорен", е подал информацията на офцaта!
48
0
 
23
 
! Отговори
ККК преди 8 години
охх джурналя, джурналя .... а вас кога за многото заблуждаващи информации дето ги пишете ?тази е поредната такава, защото има разлика между "съдят е" и досъдебно производство.та кво правим сега с подвеждащата информация дето сте е написали ?
47
0
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
До АнонименОсъдят и Оправи.....
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега заради лапсуса, жената ще я разчекнат. Добре, но удобно се пропуска, че единствените безгрешни участници в цялата случка бяха кучетата. Нещо за посипване на главите с пепел или оставки?!!В същото време, отново сме свидетели на поредната съдебна индулгенция за делата и придобитото от публични личности по време на прехода. Мигрантите спираме с показни акции... на Лъвов мост, а оградата ще се строи още поне 20 г.Е, как да не сме кокошкарска държава, ако изобщо се вписваме в определението!
45
9
 
9
 
! Отговори
Връзки с общественос преди 8 години
- Ало ДОТИ ли е? Тук има един бус с бомба.- А вие кой сте и кой ви каза че иам бомба?- Ами аз съм от летището и вътрешния ми глас подсказва че има бомба.- Ами добре идваме да я взривим , не пипайте нищо.
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са протестърите или протестират само по нареждане на вожда
43
0
 
34
 
! Отговори
ГАМЕНСКИ? преди 8 години
Драги журналисти, какъв е този уличен, гаменски език( жаргон?); или си мислите, че емнго "яко","куул", да казвате "бомбаджийката излита, сама си сложила бомбата в устата"??.КОгато прочетох заглавията, поне 5 пъти се връщах да прочета отново за КОГО и за КАКВО става дума.( а съм филолог, 50 г. библиотекар и НЕ ЧЕТА "ТРУДНО"!!!