Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я

Заради думите си Даниела Велева може да лежи 2 г. в затвора
Обновена: 2 дек 2015 11:38 | 2 дек 2015 11:28, Веселина Йорданова
86
Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я
Снимка: bgonair.bg

Образувано е досъдебно производство за подадената невярна информация за наличие на взрив в белия бус от служителката на летище София.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в МС.

По думите му чл. 326 от НК е в тази връзка – за създаване на тревога в обществото чрез предоставяне на неверни знаци.

Още по темата

Точната формулировка на член 326 обаче е: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Костов обясни, че служителката е предоставила по собствена инициатива информация, че в буса, паркиран на Терминал 1, има взрив.

По-рано стана ясно, че Даниела Велева, която е експерт "Връзки с обществеността", ще бъде освободена от поста си.

Пред журналисти тя вчера обяви: "Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа... Това е което ми е казано да ви кажа".

Днес Георги Костов отново заяви, че няма данни в микробуса да е имало взривно устройство.

Подадената от МВР информация е за обект, за който има съмнение, че представлява терористична заплаха и е започната проверка по процедура в такива случаи, разясни още той.

Главният секретар на МВР коментира и че критиките на премиера Бойко Борисов за създадената паника са основателни.

Това е и една от темите, които двамата са обсъдили. Според Костов е необходимо обучение на състава на другите държавни структури, защото в момента основно се залага на обучение в МВР, а може други да нагнетят напрежение.

Той заяви още, че собственикът на микробуса е ясен, но не даде информация за самоличността му.

БНР вече обяви, че те са двама арменски граждани, които паркирали буса си около 1 часа през нощта на 1-ви декември, на платения паркинг пред Терминал 1.

Двамата слезли и излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта. Единият от тях е заминал със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Властите у нас ще направят необходимото, за да може двамата граждани на Армения да бъдат разпитани.

Чуйте изявлението за сигнала за бомба на Даниела Велева във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да кажат,че тя станала рано сутринта след като видяла съмнителен бус още от предния ден,тъй бе съобщено не от нея,след свършване на работния ден на пребиране минавайки около парка мислейки си-ако има бомба,вътре никой не шава,утре ще разкажа,ама на кого по напред,най-напред на специалистите,вдига телефона-по инструкция много,хайде тия,че най вдъхват доверие,ай,ай,ама сега лети,а спецовете пуснали искане за разпит защо хора-двама са оставили такъв опарфюмен багаж за контрол-допир-свръхбагаж
21
4
 
24
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Тази жена няма никаква полза да си измисля бомби. Много прибързано я уволняват. Че и ще я съдят. То по-добре, че наистина нямаше бомба. Какъв пример дават така на хората? Ако забележите нещо нередно, внимавайте на кого съобщавате, че да не ви осъдим накрая....
20
1
 
20
 
! Отговори
Гиньо преди 8 години
А журналята защо непрекъснато драскат и създават суматоха? Например:"Бомба! Христо Бисеров оправдан?" А? Това не е бомба.Това българската реалност!
19
0
 
11
 
! Отговори
Раби преди 8 години
Боко каза банда некъдърници и за спецслужбите. Щом Костов е съгласен с него службите са бандаСега да чакаме гражданин да подаде сигнал за съмнителен пакет.
18
1
 
13
 
! Отговори
честит преди 8 години
Тая леля като гледам каква ми.шка е, няам сама да вземе да прави такива изказвания. Явно, че някой й е дал тази информация, и или се е объркал и сега си слага тенекия на г.ъза или наистина са открили нещо, и не смеят да кажат. Така или иначе тая няма как да докаже и ще си го отнесе. Не могат да я осъдят, плашат я за да се навие да подпише, че тръгва по взаимно съгласие и да не й наплатат заплатите за уволнение. Това е всичко.
17
0
 
31
 
! Отговори
художника преди 8 години
Някой си изми ръцете с жената. Като и гледам възрастта, а вероятно и опита като експерт" връзки с обществеността", едва ли ще си прави свободни съчинения и то пред журналисти.Така е в БГ, винаги "гори" последния по веригата.
16
1
 
9
 
! Отговори
без преди 8 години
Мейд ин БГ! Айдуците дето завлякоха милиони все не могат да ги осъдят щото ланският сняг бил малко по-влажен от по-ланският. Последният пример от преди ден. Ама когато някой обикновен човек сгреши съдът решава да покаже цялата си твърдост. Ай сиктир.Ама народът нали си е ... и си трае. Как беше ..."наведена глава сабя не я сече" Е да ама от наведено положение пук болки в кръста и в неофициалното продължение на гърба.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този член от закона много ми харесва. Всички анонимки и пеевски сайтчета може да отидат по затворите.
14
1
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
МАЙ СА НАМЕРИЛИ НЕЩО....НО СЕ Е ОКАЗАЛО Я НА МОСАД Я НА ЦРУ...И ЗАТОВА Е ИЗГЪРМЯЛ БУШОНА...ИДЕЯТА Е БИЛА ДА НИ ВКАРАТ ВОЙНА И ДА ИМА ПРИЧИНА....НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ПУШЕНО МЕСО...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази страна има само една БОМБА, всички знаем коя е, къде цъка, какви ги цъка, но само не знаем кога най-после ще гръмне !? Другото е ясно !
12
1
 
17
 
! Отговори
123456 преди 8 години
Значи, ако имаш съвест и гражданска позиция и подадеш някакъв сигнал за нередности си виновен и обект на преследване. Затова много пъти хората бягат от местопроизшествия и не дават информация и показания, за да не излезнат после виновни. ДАНС се занимават кой с кого ял, пил и се..........а съмнителните неща са оставени за после.........Как този бус ще бъде махнат от там, след като пасажерите са отлетели в различни посоки?
11
0
 
12
 
! Отговори
те така те преди 8 години
Ама друг път и да види бомбата,да бяга надалеч и да си мълчи!Па като думне "големия бос" друга песен ще запее.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да отвлекат вниманието от случая Бисеров, който окраде 200 милиона под закрилата на Доганизмислиха че уж имало бомба и цял ден разхвърлят *** по асфалтахитро измисленомного хитро
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тотално некомпетентна кокошиновна е не само жената, а и този който е назначил толкова некомпетентен човек на такъв пост! Всяването на паника не е шега работа! Да и треснат една условна присъда за да се научи как се говори!
8
0
 
16
 
! Отговори
Ха, ха, ха, ха, .... преди 8 години
Ама така е бе ! Коя е тая та ще вдига кръвното на султана на *** ? Ами ако му се беше вдигнало ????
7
0
 
42
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Важното е, че вече втори ден говорим за "бомбата", а не за Бисеров и "службите на ДПС".
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдееееееее, изгоря и тази женица ! Замина като бай Петко "терориста" ......
5
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христо Бисеров открадна 20 милиона евро и е невинен, а тази женица ще лежи, Боже Боже!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кучето е виновно, десет дни на хляб и вода за наказание
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЯ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ОТ СЛУЖБИТЕ НИ СА И КАЗАЛИ, ЧЕ ИМА!!!ЩЕ ОСЪДИ И БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я ВЪЗСТАНОВЯТ НА РАБОТА И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЩЕ ПОЛУЧИ!!!!!