Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я

Заради думите си Даниела Велева може да лежи 2 г. в затвора
Обновена: 2 дек 2015 11:38 | 2 дек 2015 11:28, Веселина Йорданова
86
Бомбаджийката сама си сложила бомбата в устата, съдят я
Снимка: bgonair.bg

Образувано е досъдебно производство за подадената невярна информация за наличие на взрив в белия бус от служителката на летище София.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в МС.

По думите му чл. 326 от НК е в тази връзка – за създаване на тревога в обществото чрез предоставяне на неверни знаци.

Още по темата

Точната формулировка на член 326 обаче е: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Костов обясни, че служителката е предоставила по собствена инициатива информация, че в буса, паркиран на Терминал 1, има взрив.

По-рано стана ясно, че Даниела Велева, която е експерт "Връзки с обществеността", ще бъде освободена от поста си.

Пред журналисти тя вчера обяви: "Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа... Това е което ми е казано да ви кажа".

Днес Георги Костов отново заяви, че няма данни в микробуса да е имало взривно устройство.

Подадената от МВР информация е за обект, за който има съмнение, че представлява терористична заплаха и е започната проверка по процедура в такива случаи, разясни още той.

Главният секретар на МВР коментира и че критиките на премиера Бойко Борисов за създадената паника са основателни.

Това е и една от темите, които двамата са обсъдили. Според Костов е необходимо обучение на състава на другите държавни структури, защото в момента основно се залага на обучение в МВР, а може други да нагнетят напрежение.

Той заяви още, че собственикът на микробуса е ясен, но не даде информация за самоличността му.

БНР вече обяви, че те са двама арменски граждани, които паркирали буса си около 1 часа през нощта на 1-ви декември, на платения паркинг пред Терминал 1.

Двамата слезли и излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта. Единият от тях е заминал със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Властите у нас ще направят необходимото, за да може двамата граждани на Армения да бъдат разпитани.

Чуйте изявлението за сигнала за бомба на Даниела Велева във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато службите мълчат ,следват импровизациите,това си стар проблем наречете го комуникационен,за мен си е интелектуален.
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой вече ще смее да подаде сигнал за подозрителен обект,щото може да разсърди величието?Всеки в тая нещастна държавица си пази хляба,доколкото и той му е оснанал,че нали бил вреден ....
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще усъдят държавата да плати обезщетение на заложниците в Арена Армеец. Тази държава скоро няма да се управи.
39
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега жената виновнаА онези дето гърмяха вратите на буса и размятаха цял ден куфарите с гащите на арменците по асфалта - невинни
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм съгласен, че тази е била уволнена. Това беше излишна паника. Кучето е реагирало, да но това не е 100% гаранция. Но директорката на летището да тръби такива клюки по официални каналии е недопустимо. Знаете ли колко десетки милиона струва да се отменят полети и да се пренасочват към друг терминал?!?!
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бомбата трябва да се пипне, изпробва.. и тогава дз се подаде сигнал за бомба.Затова гопожата е виновна.
36
0
 
44
 
! Отговори
111 преди 8 години
....без коментар...а Хр. Бисеров чист, невинен.....няма такава държава
35
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А когато следващият път наистина паркира бус пълен до горе с експлозиви, няма ли опасност след тези събития, всички да почнат да си правят пас, щот нали разбираш бат Бойко да не ги хока, че създават излишна тревога в обществото. Точно сега когато трябва да сме подозрителни към всичко, подобни атаки към хората, които отговарят за безопасността ни, в бъдеще могат да доведат до кръв и мръвки по асфалта. Тогава ония с квадратната кратуна пак ще ги хока че не са си свършили работата.
34
4
 
0
 
! Отговори
Hermann преди 8 години
Lichno shte pribera v trudov lager komentatorite v tozi sait ;) I shte go napravq za blagoto na chovechestvoto ;) Unizitelno e da imash takuva sygrajdani,naistina :(
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е набедиха я жената дори и без да е виновна някой й е наредил "върви кажи това, на журналистите" тя дори сама си казва "това ми е казано да ви кажа". Бойко да подава оставка и тия замесени в случая също.
32
1
 
30
 
! Отговори
Мари преди 8 години
По-добре ядосани и живи пътници, отколкото мъртви!!! Просто жената е нямала избор, такава информация е получила!
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се и съмнявам, че тя се е обадила да разбере за какво иде реч, все пак затварят летището, трябва някой да даде информация на пътници, медии, чакащи. Нашите служби са я навикали - "Какво искаш, не виждаш ли че се работи, има бомба в буса". Съответно след картко умуване от 30-40 мин тия от летището са изригнали с тоеа съобщение. И споле що така стана. Не вярвам да си хо е измислила сама да се прави на интересна.
30
1
 
17
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
некадърна държава, че трябва да има виновна жена.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е браво.И сега даже и някой да види нещо по-добре да се направи,че не е видял.Щото не се знае ушавите как могат да обърнат нещата срещу него.Ето така по-този начин се създава овчедушие от което властта има нужда. БРАВООООО.
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой е сърцатия прокурор, дето е образувал досъдебното по тоя текст? Пишете му името че да се посмеем.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ЕДНА СЕДМИЦА СЪМ СИ ДЪРЖАЛ БУСА В ПАРКИНГА НА ЛЕТИЩЕТО ВЪВ ФРАНКФУРТ БЕЗ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ. СЛЕД КАТО СИ СВЪРША РАБАТАТА ОТИВАМ ПЛАЩАМ СИ ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА ПРЕСТОЙ И СПОКОЙНО СИ ИЗЛИЗАМ ОТ ПАРКИНГА. ДА ОБАЧЕ ТАМ Е ГЕРМАНИЯ И НЯМА ТАКИВА КОИТО ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ.
26
1
 
26
 
! Отговори
Подвеждащо! преди 8 години
Супер скапано и подвеждащо заглавие !Сега ще изкарат жената виновна, за повсеместната глупост на десетките институции!
25
0
 
12
 
! Отговори
TNT преди 8 години
"...че в буса, паркиран на Терминал 1, има взрив." - ***, взив може да се случи, ама няма как да го има... с конкурс ли ви вземат за драскачи?!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така правят тези държавни хрантутници. Уволняват се,после осъждат държавата, възстановяват ги на работа и получават голямо обезщетение. Това са стари ченгеджийски номера.
23
0
 
21
 
! Отговори
честит преди 8 години
Сега да ви кажа кво ще се случи:1. Тая ще се огъне на заплахите за съд и ще си тръгне по взаимно съгласие. 2. Ще излезе костелива леля, ще се консултира с адвокат. Ще ги съди. Ще ги осъди. В Страсбург със сигурност. Ще забърше едни 10-15 хиляди обезщетение за уволнение + уронване на доброто име. РАЗБИРА СЕ, ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ МОЯ И ВАШИЯ ДЖОБ.