Борисов возил Камерън с джипката, той пък правил снимки

Било забранено, но така можел да обяснява по-лесно
4 дек 2015 22:15,
142
Борисов возил Камерън с джипката, той пък правил снимки
Снимка: Facebook

С думите на Дейвид Камерън още веднъж се препотвърди това, което и преди година казахме - трябва да си поставим приоритетите, да сме по смирени, да се концентрираме върху работата и да спрем да се занимаваме само със себе си. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Оценките на Камерън са повече от добри. Возих го с джипката, за да разгледа планините по-хубаво. Забранено е, но ние можем да си го позволим, защото по-добре мога да му обяснявам", заяви Борисов. Той посочи, че Камерън си е отишъл с добри впечатления.

"Снощи постоянно пращаше на жена си и приятелите си снимки от България", допълни премиерът.

По думите му е видял в какви условия работят българските граничари, как се хранят, как живеят с кучетата, постовете, санитарните възли, с калта и тежите метеорологични условия.

"Той го почувства. Защото вятърът и калта са еднакви за всички", посочи още Борисов. Той благодари на британския премиер затова, че извън всякакви протоколи и мерки за сигурност е поел всички рискове. 

Още по темата

"Пресилени са изказванията, че срещу мен се готви преврат, защото само преди месец с резултатите, които постигнахме на местните избори, българите потвърдиха управлението, в което ГЕРБ участва", коментира още премиерът. По думите му е редно сега да е по-спокойно с повече концентрация в работата.

"Сега на 15 септември ще пуснем Северната тангента", подчерта министър-председателят.

"Днес излезе, че за третото тримесечие ръстът на икономиката ни е малко над 2,9 %. Това означава, че хората са по-спокойни, харчат повече, повече инвеститори са дошли. Тази стабилност трябва да я пазим", отбеляза Борисов.

Попитан какво е нашето място в конфликта между Русия и Турция Борисов коментира, че ние сме приели всички ценности на евроатлантическита общност. "Изпълняваме своите ангажименти и в същото време сме максимално внимателни, отчитайки ключовото си и географско положение и история, култура и взаимовръзки, които имаме и с Русия и с Турция. Ние не сме страна в този конфликт", подчерта Бойко Борисов.

По думите му от руска страна ние нямаме провокации, защото сме си свършили работата.

"Те разбраха, че ние сме сериозна държава, със сериозни ангажименти в НАТО и ЕС и не е редно да ни провокират". Премиерът Борисов бе категоричен, че с нашата много праволинейна, твърда и в същото време гъвкава и добронамерена политика,сме изключително добре поставени.

"Ние сега имаме възможност да си върнем руските туристи – те ще се върнат още тази година – това е сигурно. Имаме възможност да започнем да изнасяме наша продукция, защото това не касае санкциите. Така че с нашата праволинейна политика сме направили така, че и Европа и САЩ и съответно нашите съседи в Турция, в Русия да го признаят', допълни Борисов.

Премиерът изтъкна, че вижда рядък шанс за България в ситуацията между Русия и Турция. "Ние имаме голям шанс да направим газовия хъб в България. Сега след няколко дена в Министерски съвет гръцкият министър на енергетиката ще подпишем интерконектора с Гърция, сиреч ние ще гарантираме диверсификацията на българския пазар, а и ще можем да диструбитираме", каза още премиерът. 

"Нашите точки в Хан Аспарух, Терез, Силистар и Галата ще дават също достатъчно и много количество газ. Ако съумеем под егидата на ЕК да докараме и руски газ до нашите земи – Варна, от където ЕС или европейски консорциуми, ние тогава ще си дофинансираме нашите газови тръби, без да даваме изобщо собственост от тях и ще си взимаме транзитни такси, спазвайки третият либерализиционен пакет”, коментира Борисов. 

Премиерът изтъкна още, че очаква турския си колега Ахмет Давутоглу, с който да обсъдят допълнително поетите ангажименти по отношение на справяне с бежанската криза.

"Къде ми е претенцията за Христо Иванов? Когато излезеш и кажеш: "Аз съм единственият, който може да направи правосъдната реформа", това е обида към останалите парламентарни групи в парламента. Това не може да се случи така", коментира Борисов поведението на правосъдния министър.  

Но пък похвали други министри: "Москов обиколи всички парламентарни партии. Всички неща му се случват в здравната реформа – неговите хора го подкрепят, браншът също", посочи Борисов.

Той добави, че министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин също подхожда така.

Запитан дали е стабилна позицията на правосъдния министър Борисов посочи: "Стабилен му е столът на Христо Иванов, той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
34
 
! Отговори
А на горе с на доле преди 8 години
НА този ден през 1943г "братската" Америк страна бомбардира София и Кюстендил със 200 бомбардировача В-29 ,т.н. "летящи крепости" + 120 " братски" ЕНГЕЛИЗКИ изтребителя- "СПИТФАЙЪР" бомбите са от 250 и 500кг- София е в пламъци -след 8 "хуманни " бомбардировки в 1944г и на ПЛОВДИВ ,ПАЗАРДЖИК ,ДУПНИЦА, ПЕРНИК от "борците" за мир- САЩ И АНГЛИЯ -само в СОФИЯ са разрушени 12 000 сгради- 3(4 от града -и убити над 2000 души - и това са факти , а не "руска пропаганда " спусната от америка!
68
1
 
23
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
По тв ЕВРОПА чух следното: Преди викахме - Слушам другарю Полковник / генералите са за Полша/.Сега викаме - Слушам сър.П.П.Пак сме заели поза: Хвани се за пръстите на краката.С една малка разлика: Преди и народа си пийваше уиски и хапваше черен хайвер, а сега я кара само на ракийка и мас.
67
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа се топи и мре като мухи а тоз индивид си живее в страната на чудесата . Жална ни майка с такива управници , поне Господ да ни пази
66
0
 
13
 
! Отговори
Ади бе преди 8 години
До Доставка на газ ?От Русия бре брат!
65
0
 
35
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Ама три папи са ...го галили по тиквока...
64
4
 
34
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
КОЛЦИНА ЩЕ КАЖАТ СЛЕД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ЧЕ ТОЯ ТИП Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДЕТЕ В СЕДМИ КЛАС?ОСТАВКА ГОСПОДИН БОРИСОВ.ВИЕ НЕ СТЕ НИТО ДОСТОЕН БЪЛГАРИН,НИТО ОБРАЗОВАН И УМЕН ЧОВЕК.
63
1
 
20
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 8 години
До Една от МноготоКогато си болен-може да оздравееш...Когато си пиян-ще изтрезнееш...Но когато си *** -е за цял живот...Мадам...
62
1
 
24
 
! Отговори
кой кого преди 8 години
То хубаво го е повозил въпроса е обаче кой кого извози и да не се окажем ние както винаги с пръст в уста , че такива като тоя винаги си гонят техния интерес .
61
0
 
16
 
! Отговори
дебеллебед преди 8 години
Ха ха ха и факт, ха ха ха и факт, хаха, хахо и т. н. до безкрай...Този хахо е като навита пружина хаха, хахи и факт са дежурния му репертоар. Мноооооооо'о си *** Саше, мнооооооо'о, !
60
1
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Рапонът - в истинската си роля на бодигард и шофьор.(А може би и на теляк, както наскоро ни открехна г-жа Дончева).Но интересно, за трети ден гледам ББС - НИТО ДУМА за "историческото" посещение на министър председателя на Великобритания у нас.Очевидно частните разходки на премиера им не представляват интерес за британците.Докато ние сме залепнали на телевизорите да не пропуснем някоя от идиотщините на "управляващия" ни КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
59
1
 
19
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До Една от МноготоАз се чудя що още го търпим тоя. Както и такива като теб.... как може да гласуваш за неграмо.тник да те управлява. Това е бедствие за страната....
58
2
 
14
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Пример: Как се ядат парите на българския народа и канят пудели от различни сортове в БГ за да им се изфукат
57
0
 
11
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Нещо особено,най обикновено посещение.
56
2
 
15
 
! Отговори
BM преди 8 години
Не съм гледал, но като чета... Никой не може да ме убеди, че това нахално, необразовано и лъжливо недоразумение, с език на каруцар, е най-малкото политическо зло. И затова се налага да го търпим вече толкова години.
55
4
 
23
 
! Отговори
Ботев-символа на Пло преди 8 години
Те си скитаха в гората винаги двамата винаги.Англия исторически е най-големият враг на България.Заради Кобург Гота.Двамата сами в гората,интересно,пикантно.
54
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кавала надувал ли е сигурно са правили и голи селфита :)
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAGOVOR NIAMA,NO VSE PAK BOIKO BORISOV SHTE VLEZE V ZATVORA,ZA DA SI PISHE SPOMENITE.
52
4
 
20
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Този Камерън, ако беше видял как се охранява Държавната Граница на Народна Република България, как пиле не може да пехвръркне, сигурно щеше да събори статуята на адмирал Нелсън на Трафалгар скуеър!
51
3
 
23
 
! Отговори
аха преди 8 години
Мутрата да си гледа границата и да си затваря простия плювалник по теми, които не разбира или се прави, че не разбира, като не е мъж да се оправя с войни, да си трае и остави другите да ги водят, а не да прави нескопосани намеци и подмятания. Ама нали е селски бабаит и разбира само от мутренски взаимоотношения, а иначе пълна нула. И да не забравяме, с назначено прокурорче винаги има къде да се крие и гони враговете си, ама във война ще напълни гащите.
50
3
 
12
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Бочко ее -подлец-- добър приятел на всички, вози, *** се и зад гърба разправя, че не обича хората, които се занимават с войни (изцепката със съдебния министър). И добре, че Дейвид (нали така му казва) изобщо няма как да разбере това ден след като гласуваха там за атаки над ИД. Той е в неведение...