Няма да има други министерски оставки... засега*

И ГЕРБ може да предложи нов правосъден министър, разясни Бъчварова
Обновена: 9 дек 2015 19:23 | 9 дек 2015 18:31, Веселина Йорданова
95
Няма да има други министерски оставки... засега*
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви, че към момента няма никаква индикация, че ще има други министерски оставки.

Още по темата
След като стана ясно, че правосъдният министър Христо Иванов подава оставка, която премиерът Борисов веднага прие, Бъчварова се срещна с ПГ на Реформаторския блок в парламента.

На въпрос дали има проблеми в управляващата коалиция след днешното гласуване на промените в Конституцията, Бъчварова коментира, че те ще са само доколкото трябва да бъде намерен нов министър.

Вицепремиерът каза, че това е основната задача, а нейната била да информира коалиционните партньори, че премиерът се е срещнал с Христо Иванов.

"Срещата премина доста позитивно. Отчетени бяха и направените досега неща. Очерта се основната причина за несъгласието по разминаването в разпределението на квотите във ВСС. И премиерът, и министър Иванов говориха за това, че оттук нататък трябва да се продължи тази реформа и действия”, заяви Бъчварова.

По думите на Бъчварова, премиерът е казал, че очаква предложения от РБ за нов министър на правосъдието, но и ГЕРБ също може да предложи човек за поста. Към момента не са обсъждани имена.

Тя коментира, че на срещата с РБ днес не е усетила напрежение, а загриженост и желание за конструктивност.

Въпреки че днес Радан Кънев и Гроздан Караджов оттеглиха подкрепа за кабинета, Бъчварова коментира, че не очаква преформатиране на коалицията.

Още един опозиционен глас в повече, заедно с ДПС, БСП , "Атака" - така тя коментира как би повлияло решението на Радан Кънев да свали в лично качество подкрепата си за кабинета "Борисов".

Според Бъчварова такова мнозинство при гласуване на промени в Конституцията не е имало, а днес са били гласувани много нови неща.

Междувременно около стотина души блокираха за движение столичния бул. "Цар Освободител" на протест в подкрепа на правосъдния министър и срещу конституционните промени, гласувани на второ четене. Протестиращите носят запалени свещи, предаде "Фокус". Полицейското присъствие е засилено. След като запалиха символично свещ за съдебната реформа, те се насочиха към Орлов мост.

Информацията е обновена към 19.23 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О С Т А В К А
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, главните действащи лица са Герб, АБв, ДПС, - КУНЕВА (ДБГ) - СДС (Лукарски), и Цацаров.видяхме вече, че РБ не е единно понятие.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОЖАТА ДА СПРЕ ДА ОВЪРТА ,ЗАЩОТО САМО ТОВА ПРАВИ ОТКАКТО СЕ Е ПОЯВИЛА НА НЕБОСКЛОНА И ДА КАЖЕ В ПРАВ РЕД :МАФИОТСКАТА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ В БЪЛГАРИЯ Е НАД ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА !
59
0
 
8
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БЪЧВАРОВА,МНОГО СИ БЕЗОЧЛИВА И НАГЛА ГЕРБЕРСКА НЕГОДНИЦА.САМО ЗАРАДИ РЕГИСТРАЦИОНИТЕ НОМЕРА НА КОЛИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА И ОСЪДЕНА ЗА БЕЗХАБЕРИЕ.СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ВИНЕТКИТЕ.
58
0
 
2
 
! Отговори
[]_____+_____[] преди 8 години
2016 ni vinetki, ni ministri, ni ns. Sal nov asfalt... zakoni v magistralni "konteineri" i nov div jivot s izrezki ot tricolorni lentichki...
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управлява ДПС, под шапката на ГЕРБ. На тях пък Ердоган им дърпа конците.
56
3
 
3
 
! Отговори
+_+ преди 8 години
реформаторите реват .че герберските не са им дали процент ограбено от еврофондовете . Това е причината
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя тая нещо 6 волтова ми се вижда, не е добре жената. В тия времена да сложиш такава начело на сектор сигурност е меко казано несериозно.
54
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ми герб ми, кой друг може да предложи министър ако не е така щях да се очудя, *** мръсни.
53
0
 
9
 
! Отговори
baimangal преди 8 години
Достоен кадър на комунистическия обслужващ персонал. Компетентност и излъчване на лелка от пазара. Опс извинявам се на лелките от женския пазар, те поне работят.
52
1
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Народа е казал:"Всяко зло за добро"!Този фарс ще се окаже като лакмусова хартия за нашият политически живот. Сега ще стане безпределно ясно кой - кой е! На следващите избори едва ли с ловки и кръшни заднико въртения сганта мераклии за власт ще могат де се представят като десни(!?) демократи! Народа ни, че е простоват е вярно, но чак пък толкова! Този път лъже - народните представители си ритнаха канчето. За момента най интересно е какво ще направят останалите членове на РБ? Подозирам, че и там и
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес братя Пеевски, Делян и Сотир постигнаха блестяща победа над реформаторите. По този случай в сараите има голям купон и патроните им Боко и Доган вдигат наздравица след наздравица!
50
0
 
25
 
! Отговори
ончо преди 8 години
Тая Бъчварова е невероятно безполезна, неподготвена и вредна. А бе кой ги избира тези невероятно умни министри бе? То бива простотия и невежество ама бива ли такава ограничена сврака да я слагате на екран. Алоооо кукловодите, подбирайте си матрияла че ставате смешни. Ако искате печалба и власт си намерете кадри а не овцил
49
1
 
10
 
! Отговори
Крисо преди 8 години
Ама е сложна ситуацията, как да направим следващото гласуване да е истинско. Трябва да излезем вече навън!
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно се видя, че не е възможно сам човек да се бори с модела #КОЙ. Липсата на прозрачност тържествува. Цялата държава се управлява като КТБ.
47
0
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Реформаторският блок ако имат акъл и смелост би трябвало да оставят ГЕРБ да управлява с ДПС и АБВ.Пък тогава ще паднат маските , кой кой е .
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигнете тока след Нова година както се каните Тогава ще видите колко е стабилно правителството и колко линчувани министри ще има
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си падам бабичките, но с тая бих се гаврил от омраза
44
1
 
27
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Оставката е акт само на достойни хора, каквито вече няма в управлението на държавата. Бойко Борисов да назначи Пеевски за министър на правосъдието. Така и така се видя че той управлява съдебната система и прокуратурата. Нещата ще си дойдат на истинското място. Поне докато Европа не ни откачи от Румъния и не ни спре парите за усвояване.
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете ме г-жо , но вие сте пълно недоразумение за което плаща българския народ!!!