Нов правосъден министър? До края на седмицата!

Реформатори и ГЕРБ с отделни кандидатури за поста
10 дек 2015 08:44,
6
Нов правосъден министър? До края на седмицата!
Снимка: архив Булфото

Една оставка винаги създава проблеми, но коалицията е стабилна. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Позицията на Караянчева бе по повод подадената и впоследствие приета оставка на правосъдния министър Христо Иванов. Както Dnes.bg писа, Иванов подаде оставка, след като мнозинството в парламента отхвърли предложението на Реформаторския блок за разпределение на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

"Коалицията е скрепена с подписите на 5 съпредседатели на Реформаторския блок. Няма абсолютно никакво движение в тази посока", коментира Караянчева.

По думите й до края на седмицата ще има предложение за нов министър на правосъдието. Караянчева заяви още, че от и от ГЕРБ, и от РБ, ще направят своето предложение за поста, но ако премиерът Бойко Борисов подкрепи кандидатура на Меглена Кунева за поста, всички ще го направят.

"След като се знаеше, че това е исторически компромис и реформа на Христо Иванов, защо г-н Кънев не прекара тези два месеца в убеждаване на останалите политически сили в правотата на тази идея. Всичко е въпрос на диалог. След като това ти е кауза, трябва да направиш всичко възможно, за да убедиш АБВ да си оттеглят предложението, както и Патриотите да се откажат да ги подкрепят", попита Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Наименованието на това министерство не съответства на дейността му.
4
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Даниел вълчев направи всичко възможно да бутне Христо иванов за да му седне на стола. Сега дори ДСБ да напуснат заедно с НДПЦ, хората на Кунева и Лукарски ще се уредят, а РБ ще се разцепи. 5 души от РБ щели да са в опозиция. Защо само 5? защото ДБГ и СДС са зад Герб. А Бойко- нали до последно бил зад Х.ИВанов, защо Герб не го подкрепи?
3
0
 
9
 
! Отговори
работник преди 8 години
Уж съдебната реформа е най-важна за страната,а правителството отсъстваше при обсъждането на промените.Е тогава как да се вярва на управляващите?Самото им поведение показва пълно неглижиране на случващото се.Най-голямата грешка на ДСБ е,че се съюзиха веднъж с Кунева и Лукарски,втори път-с мутрите.Нима очакваха от ЦЦ и ББ да има истинско правосъдие? Как нямат сетива да усетят истинските желания на хората?Каквото и да направят ДСБ,ще ги обвиняват,че са се провалили.Мутрата цели пълното им съсичане.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агент Гоце е бил по-убедителен за герберите и затова те приеха предложението на АБВ. А зад това предложение надничат братя Пеевски, Делян и Сотир!
1
3
 
16
 
! Отговори
Реално погледнато преди 8 години
Съвсем ясно се видя, че единствената партия в България, която иска положителна промяна се казва ДСБ.