ДСБ твърдо в опозиция, иска нов кабинет на ГЕРБ

Ние министри нямаме, отсече лидерът на тъмносините Радан Кънев
15 дек 2015 13:44,
45
ДСБ твърдо в опозиция, иска нов кабинет на ГЕРБ
Снимка: БТА

ДСБ остава в опозиция и след решението на доскорошните си партньори в РБ да продължат да подкрепят правителството, обяви лидерът на тъмносините Радан Кънев.

Той обясни, че е предложил на колегите си изход от очертаващата се политическа криза - Бойко Борисов да подаде оставка на сегашното правителство и да сформира ново със същия мандат и коалиция с РБ без ДСБ.

Още по темата

"Предложих на колегите да имаме обща позиция, по силата на която Борисов да подаде оставка на това правителство и ГЕРБ да сформира нова дясна коалиция на базата на нови ценности, които явно досегашното управление не споделя и на гаранции, които досегашното не успя да оправдае", каза Кънев в парламента. Колегите му обаче отхвърлили този вариант. 

Кънев беше категоричен, че позицията на ДСБ остава непроменена. "Ние разглеждаме себе си като опозиция, както знаете повечето от представителите ни в изпълнителната власт са изтеглени", каза той. 

Тъмносиният лидер беше категоричен, че партията му няма министри. "Петър Москов се оттегли като зам.-председател, Дани Митов за съжаление отдавна не е от ДСБ, той е добър приятел и министър, но не е от ДСБ", каза Кънев. Той обясни и че зам.-здравният министър Ваньо Шарков също никога не е бил от ДСБ. 

Кънев обясни, че колегите му от РБ таяли надежди, че сегашната криза ще отпуши реформаторски дух в ГЕРБ. Според него обаче това няма да стане и през лятото всички ще са в опозиция. 

Лидерът на ДСБ обясни, че решението за излизането от властта ще се одобри окончателно от Националното събрание на партията през март. Тъмносините пък щели да бъдат истинска опозиция, каквато БСП не успели да бъдат.

Кънев се разграничи от думите на Бойко Борисов, че двамата били големи приятели. "В политиката приятелствата са голяма рядкост, айде чак първи плиятели да не се наричаме", коментира той. Лидерътлна ДСБ обясни и че решението за излизане от властта ще го раздели с истински приятели.

"Това е нещо нормално в политиката, тук става въпрос за идеи и ценности, а не за лични приятели", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
36
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Както Волен се разкри със златния си пръст, че Атака е плод на генното инженерство на ДПС, сега Радан доказа, че ДСБ, е плод на геното инженерство на БСП.Мисията на Иван Костов да разбива дясното продължава, чрез пуделчето му Радан
37
0
 
34
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
ДСБ ги няма на картата... Това е едно политическо недоразумение, каквото всъщност е и ГЕРБ
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕТО ТОВА Е НАЙ ПРОТИВНОТО НЕЩО ПОЛИТИК ДА МИСЛИ И ДА СИ ВЯРВА ЧЕ НАРОДА СА ***.КАТО ИСКАШ ОПОЗИЦИЯ СВИКВАШ ТОВА НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ И ГО РЕШАВАШ НАЛИ СИ ЛИДЕР КАКВО ТИ ПРЕЧИ ТА ЩЕ ЧАКАШ ДО МАЙ ЗАЩО НЕ ИЗКЛЮЧИ МИНИСТРИТЕ И ЗАМ. МИНИСТРИТЕ ОТ ДСБ ТЕ СА ОЩЕ ЧЛЕНОВЕ НА ДСБ
35
1
 
37
 
! Отговори
Теменужка преди 8 години
Сърдитко Петко. Айде отивайте да поливате теменужките в Драгалевци.
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, ДеСееБе изтече в канала.
33
0
 
35
 
! Отговори
Излизам преди 8 години
Ха-ха-ха - лятото всички щели да са в опозиция. Ами ...... не позна - лятото правителството ще е същото, а за вас никой няма да си спомня.
32
0
 
32
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Ще ходиме накупонь на купонь,чак до сутринтаааа.............
31
4
 
39
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ами, тази Рада май че излезе най-големия мъж сред политиците...Другите докозоха категорично, че ги интересува единствено властта, за тях принципи и идеи няма.А Бойко е най-голямата к----. Оплете си работата с ДПС /ако изобщо някога я е разплитал/ и се изхрачи върху "историческия компромис"...Това, драги ми братя, е истината за нашата политическа действителност....
30
2
 
33
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 26. И колко сте нормалните българи? И как реши, че точно вие сте нормалните - те и джихадистите така мислят за другите.
29
1
 
36
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 25 анониммник. И какво ще стане след нови избори, бе ***? ГЕРБ победител с още по-голямо мнозинство, а ДСБ - подсмърчащи извън парламента. Това ви чака, да *** в сърдитите дечица.
28
5
 
36
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Радан Кънев - носител на 7 дан по харакири.
27
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твърдо в управление и в опозиция с меки няма шанс.
26
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рада явно иска нова субсидийка от американските фондации. Субсидията от данъкоплатците му се вижда малко. Отново изкара на улицата полу-пияните си протестърчета да думкат тъпани. Само че когато искаш оставки първо трябва да накараш всички мижитурки, които си назначил , да сиподадат оставките - В областни администрации, в агенции, в дирекции, в министрества.., навсякъде! Смешно е един анонимник, като министъра на правосъдието да подаде оставка и да твърдим, че вече сме в опозиция. Ами другите?!
25
5
 
41
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Рада дълбоката все по твърди си пада...
24
0
 
35
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Трябва да си на 85, за да твърдиш, че съдийката бе млада! Съвсем спретната бе, всичко с мярка и най важното точна в тезата си. Вместо такава, на най висок пост обикновено поставят някое същество с акъл, поведение, облекло и грим на магистралка. Кунето с каква поличка бе на старта на настоящия парламент.
23
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маските паднаха, всички партии Без ДСБ са КОЙ!!! Оставка и предсрочни избори веднага!!!
22
21
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъка... голяма мъка , а др. Костов . Това е истината , ченгето Иван Костов сън не го хваща , че Бойко Борисов е Премиер . Само , че такива като пудела Радан Кънев и да искат не могат да ти свършат работа . Засега се успокой ако можеш , а ако не можеш пий си хапчетата , защото Борисов и ГЕРБ още дълги години ще управляват България .
21
11
 
43
 
! Отговори
ист преди 8 години
Рамаданчо явно много е изперкал. Какво ново правителство. Бойко уволнява всички министри, зам министри, областни и зам областни и всички чиновници на високи позиции от ДСБ Това е новото правителство.Радан да не ходи с ръце в джобовте из парламента. Грозно и неприлично е.
20
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех, че ДСБ не са прави, но сутринта в БТВ слушах една млада съдийка . Същата обясни на *** език защо са прави. Не трябва да се прави равенство между прокурорска и съдийска квота. Прокурорите са страна по делото /т.е. те са към правителството/, а съдиите са независими. също така двамата големи ВАС и ВКС се избират по различен начин от съдийската квота. Оказва се , че 204 депутати ни правят на ***. Ясно е , че те не искат реформи. Искат още дълги години да си правят далаверите.
19
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смятайте какво задкулисие е, да накараш жадните за власт ДСБ да напуснат властта. Все едно гладен вълк да изостави крехко агне.В какъв случай може да се получи така? Ужаст!