РБ остава, ДСБ си заминава в опозиция

Министрите на обединението няма да подават оставки
Обновена: 15 дек 2015 12:48 | 15 дек 2015 12:38, Камелия Цветанова
65
РБ остава, ДСБ си заминава в опозиция
Снимка: РБ

Реформаторите остават в управлението, ДСБ ще е в опозиция, министрите на обединението няма да подават оставки.

Това стана ясно след продължило три часа заседание на лидерите на петте партии в блока.

Още по темата

Въпреки очакванията на репортерите, след драматичната среща от името на всички зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски просто изчете декларация, приета днес и отказа да отговаря на въпроси.

"Реформаторският блок потвърждава подкрепата си за правителството. ДСБ запазва вече изразената си позиция", зачете той.

Така потвърди очакванията, че единствената политическа сила, която ще мине в опозиция ще бъде ДСБ, след като пръв това направи лидерът й Радан Кънев.

СДС и ДБГ вече бяха заявили, че остават във властта, а тази сутрин заявка за това дадоха и представители на НПСД и БЗНС.

Все пак реформаторите са записали в декларацията си, че са обезпокоени от липсата на единодействие в рамките на управляващата коалиция за знакови реформи като съдебната и антикорупционното законодателство.

"От днес започваме разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение с ясен времеви график на ангажименти", каза Зеленогорски и добави, че РБ потвърждава доверието си в министрите си.

До днешната спешна сбирка в синята централа на "Раковски" 134 се стигна, след като през уикенда ДСБ решиха да се оттеглят от управлението, но Петър Москов остана начело на здравното министерство.

Партията на Радан Кънев призова и останалите формации в РБ да вземат решение за бъдещото на Блока в управлението на страната, което днес е факт – остават във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 56.Проблемът явно ви е, че трудно употребявате компютър и не можете да търсите в интернет.На сайта на ДСБ всичко си пише. Потърсете в гуглето "Радикална реформа във фундамента на държавата" от 17 ноември 2013 г.Между другото, как ще коментирате драги гербери оправдателните присъди на Емилия Масларова от БСП днес и оправдаването на Христо Бисеров от ДПС преди това. Доволни ли сте ? Благодарете за това на бат ви Бойко !
44
2
 
3
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Този случай може да влезне в учебниците как хем си в деформаторския блок който е във властта, хем си в опозиция защото така смята рамадан.
43
3
 
1
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 8 години
Поведението на ДСБ се илюстрира с една народна мъдрост"Хем к-ец в г-ец, хем душа в Рая"
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рамадан къневЕ какво направи Кънев .Нищо. Остава член на РБ.А РБ остава да крепи правителството. Следователно Рамадан е опозиция на самия себе си. То това си е направо диагноза - шизофрения. А иначе целият театър е за "матряла " и мераците на Кънев за президент.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КерановМожеш ли да ми посочиш къде мога да прочета концепцията за реформата на съдебната система. Искам да прочета нещо написано какво мислеше да прави министър Иванов и ДСБ. Защото досега слушам само лозунги.
40
1
 
1
 
! Отговори
рамадан кънев преди 8 години
Пуска ли се кокала, наречен власт подплатен с доста комисионни и облажки от всякъкъв тип, заради някъкъв си там морал по който се подведоха един бюлюк протестери,педестери и др. тестери? Ако наистена си морален и честен пред себе си ще постъпиш като Радан ама такива са единици.Кокалаааа това е истината..Вижте само леля Меги смени целия полит.спектър само и само да е навласт.Само в Атака не е била но и до там ще падне за кокала. Вижте и Москов- може да епсихо но нормалните не оцеляват у нас нали?
39
2
 
1
 
! Отговори
Керанов преди 8 години
До КаролевСъгласен съм, че няма как да стане изведнъж. "Историческият компромис" беше една такава малка крачка. Проблемът е, че бламираха дори тази малка стъпка и затвърдиха статуквото. Сега е моментът да се тръшкаме, защото след още 25 години блокиране на всякакви стъпки, не знам какво ще е останало от България.
38
1
 
2
 
! Отговори
мавър ик преди 8 години
браво ...вече целият политически спектър е зает от морални,красиви...някои плешиви ,други кривоусти ,някои в опозиция,други на влсаст и всичките те от "реформаторския" блок...кавичките не са случайни
37
0
 
0
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
До Керанов. По принцип си прав, бе пич. И аз искам всички мюсюлмани да се махнат от Европа, и то веднага, ама няма да стане. С тази конфигурация в парламента няма как, а мисля, че и голяма част от хората не са склонни на резки и бързи промени. Значи важи принципът на възможното, а не на утопичното желание. И по-добре упорито, бавно, стъпка по стъпка (след като не може иначе), отколкото да се тръшкаме като сърдити малки деца и да спрем всичко.
36
2
 
2
 
! Отговори
Керанов преди 8 години
До КаролевЕдинични случаи? В България няма нито един ефективно осъден министър. Причините за това могат да бъдат:1. Няма корумпирани политици.2. Съдебната система е неефективна.3. Съдебната система е корумпирана.Явно е, че съдебната система трябва да се реформира. Единствените хора, които се опитаха да направят нещо по въпроса бяха отритнати и подиграни.В България ще се живее добре, когато има работещ съд и прокуратура.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До червеноармееца. И после? Кой?
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ссДа отидат в пандиза където им е мястото.
33
2
 
2
 
! Отговори
сс преди 8 години
Не харесвате ГЕРБ пък плюете по другите. Какво искате?
32
1
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Хубаво ще е и ако цялото правителство си замине...
31
3
 
4
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
А бе, Керанов, какво се хващаш за някакви единични случаи? Да не би при управлението на другите нещата да са били наред? Ако ДСБ дойде на власт да не би да потекат реки от мед и масло - не сме забравили безумията на Костовото управление. Така че, по-кротко - в България няма обичан управляващ.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, този сайт на Костов ли е?
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това някакво сборище на травестити ли е ???
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ ОБЕДИНИТЕ С ГЕРБ,ДПС,БСП, И ДА СИ СЛОЖИТЕ НА ВЪРХА ДОГАН И ДА СИ СЕ ЗНАЕ КОЙ КОЙ Е.......АМА ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ МИЛИОНИ ЗА ИЗБОРИ, СЛЕД КАТО ЕДИН Е ЦЕНТЪРЪТ НА УПРАВЛЕНИЕТО. И В КРАЙНА СМЕТКА НЯМА ЛЯВИ ,НЯМА ДЕСНИ А ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е ВЛАСТ С НАТРУПАНИ МИЛИОНИ И ОСКОТЯЛ НАРОД ?
27
5
 
13
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Безпринципни, безкрупулни, крадливи мекотели. Това са РБ
26
3
 
13
 
! Отговори
Керанов преди 8 години
До КерановицаДа разбирам, че си доволен от "съдебната система" в България?Да разбирам, че вярваш, че ДПС, АБВ и Борисов ще поведат борбата за чиста съдебна система?Днес оправдаха Масларова, въпреки, че е откраднала 11 милиона от нашите пари. А колко са като нея? Кога ще има български министри в затвора? ГЕРБ, ДПС и АБВ ли ще реформират системата, за да видим това нещо да се случи най-накрая?Турци и еничари промениха конституцията на родината ми. Не знам до кога българите ще търпят.