ДСБ твърдо в опозиция, иска нов кабинет на ГЕРБ

Ние министри нямаме, отсече лидерът на тъмносините Радан Кънев
15 дек 2015 13:44,
45
ДСБ твърдо в опозиция, иска нов кабинет на ГЕРБ
Снимка: БТА

ДСБ остава в опозиция и след решението на доскорошните си партньори в РБ да продължат да подкрепят правителството, обяви лидерът на тъмносините Радан Кънев.

Той обясни, че е предложил на колегите си изход от очертаващата се политическа криза - Бойко Борисов да подаде оставка на сегашното правителство и да сформира ново със същия мандат и коалиция с РБ без ДСБ.

Още по темата

"Предложих на колегите да имаме обща позиция, по силата на която Борисов да подаде оставка на това правителство и ГЕРБ да сформира нова дясна коалиция на базата на нови ценности, които явно досегашното управление не споделя и на гаранции, които досегашното не успя да оправдае", каза Кънев в парламента. Колегите му обаче отхвърлили този вариант. 

Кънев беше категоричен, че позицията на ДСБ остава непроменена. "Ние разглеждаме себе си като опозиция, както знаете повечето от представителите ни в изпълнителната власт са изтеглени", каза той. 

Тъмносиният лидер беше категоричен, че партията му няма министри. "Петър Москов се оттегли като зам.-председател, Дани Митов за съжаление отдавна не е от ДСБ, той е добър приятел и министър, но не е от ДСБ", каза Кънев. Той обясни и че зам.-здравният министър Ваньо Шарков също никога не е бил от ДСБ. 

Кънев обясни, че колегите му от РБ таяли надежди, че сегашната криза ще отпуши реформаторски дух в ГЕРБ. Според него обаче това няма да стане и през лятото всички ще са в опозиция. 

Лидерът на ДСБ обясни, че решението за излизането от властта ще се одобри окончателно от Националното събрание на партията през март. Тъмносините пък щели да бъдат истинска опозиция, каквато БСП не успели да бъдат.

Кънев се разграничи от думите на Бойко Борисов, че двамата били големи приятели. "В политиката приятелствата са голяма рядкост, айде чак първи плиятели да не се наричаме", коментира той. Лидерътлна ДСБ обясни и че решението за излизане от властта ще го раздели с истински приятели.

"Това е нещо нормално в политиката, тук става въпрос за идеи и ценности, а не за лични приятели", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прелъстени и изоставени! Тиквата ги изклати и ще продължава да клати, тези, които остават в управлението.Те така се и казват - партньори! За Тиквар бе важно да се афищира преди година уж дясно правителство и след това колко пъти отеба РБ при важни гласувания с ДПС. А забелязвате ли ,,патриотите'' колко смирени и тихи станаха.Варели С. го интересува да е гъст с властта, за да му върви бизнеса и толкова с патриотизма.
17
7
 
41
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
ПИК писачите дойдоха и тук с опорните си точки за Дълбоката. Колко е жалко да продаваш родината си жълти стотики.Каквото и да пишете, вашето време дойде. Хората вече осъзнават, че без работеща съдебна система, всичко друго губи смисъл.Икономика, пазари, социални услуги и благоденствие на нацията се градят върху основите на работещите съдебни институции.Малкото принципни политици, които осъзнават това, биват осмивани от мафията. Но народът вижда. Народът не е толкова глупав.
16
11
 
39
 
! Отговори
ХИ-ХИ-ХИ преди 8 години
Др. ХА-ХА-ХА , няма лошо, че си червен *** , ама си много елементарен . На изборите народа си каза думата , ГЕРБ е победител и то с двойно по голям резултат от твоята изчезваща партия БСП . Иначе можеш да се самодоволяваш като плюеш Борисов и ГЕРБ , но това никой не го интересува .
15
2
 
38
 
! Отговори
Какво прави преди 8 години
ДСБ в един РБ, който очевидно е съставен от алчни подлизурковци? Или излиза от РБ, или с оставането си показва, че е съставен от същата порода подлизурковци, независимо какво говорят.
14
10
 
43
 
! Отговори
Един преди 8 години
Излезе Радка - малка пиратка ...
13
15
 
54
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
ДСБ като най-интелигентни усетиха пълния провал на това правителство и бързат да се разграничат от него.Само с теглене на заеми не става !Още повече, че тези заеми потъват в бездънните джобове на коалиция БОСТАН, в която всеки се стреми да налапа повече.За по-малко от 2 години ГЕРБ и кликата около Бойко Борисов удвои външния дълг на България.КОЙ ще връща тези пари ?Днес Тиквата посреща неоосманиста Давутоглу. Човек, който трябва да е персона нон грата в България по принцип.
12
22
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов е ясен , той докато е жив ще мрази целия български народ и от това ще се храни. Сега като гледа , че Борисов пак е Премиер просто не може да спи от злоба. Неговите господари от ДС и КГБ го ръчкат да прави да струва да се отърват от Борисов . Интересно Радан Кънев защо му приглася и става за смях на цяла България.
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Единточно така - дръж здраво ОПОРНАТА ТОЧКА! :)
10
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индийския гърбав биволар е виден участник в авантюрата!
9
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня, черния човек от драгалевци дърпа конците на тея баламуряци!
8
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи отива в ДЪЛБОКА опозиция?
7
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан е стабилен като крик на пясък
6
14
 
46
 
! Отговори
Биволъ преди 8 години
Е най после Рада-дълбоката си каза какъв му е зора на него и на ментора му Иван Костов . Борисов да подаде оставка и после пак да гласуват ново правителство и той с ДПС и БСП да го бламират и хоп нови избори . Това е поредното доказателство , че ченгето от ДС-КГБ др. Иван Костов е активиран да свалят правителството на Борисов. Другари мъжко дупе един път се лъжи втори - НЕ . Оставка няма да видите и на изборите ще си го получите .
5
11
 
55
 
! Отговори
симпатяга преди 8 години
Абсолютно е прав, това е принципна позиция. ДСБ даде шанс на милиционерите от Гроб евентуално да са се поправили. Е, не са се поправили (веднъж милиционер, винаги си такъв). Няма смисъл да са в тази коалиция, щом няма да се правят реформи, само да са им за параван. Ако разберат това хората, добре, ако не - здраве да е, така или иначе интелигентните и мислещи хора сме малцинство и намаляваме. Съдба, народа си я заслужава. Поне е ясно, Гроб+АБВ+ДПС, това е управлението.
4
2
 
38
 
! Отговори
алекс преди 8 години
Ами то си е орел, рак и щука. Само дето орелът ще покани рака и щуката на вечеря, и кой ли ще е в менюто?
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РД-ката е твърд на фона на харибо!
2
2
 
38
 
! Отговори
Брей. Ей. преди 8 години
Всички вече са десни, у лево останаха сано БеСеПе-то и Атака (?) В центъра кой остаха - ДПС (?) Брей. Ей.
1
18
 
51
 
! Отговори
Един преди 8 години
Радане, спри с простотиите, батенце! Ти точно президент нема да станеш никогиш!