Емилия Масларова невинна, СГС я оправда

Тя бе обвинена в присвояване на колосалните 11 млн. лева
15 дек 2015 13:52,
107
Емилия Масларова невинна, СГС я оправда
Снимка: Булфото, ахрив

Софийският градски съд оправда бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Тя бе обвинена, че като министър, с още няколко човека, е присвоила 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на министерството в Стара Загора.

Присвоената сума е в особено големи размери, тъй като надвишава повече от 45 000 пъти размера на минималната работна заплата за страната.

Още по темата

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Софийския апелативен съд, съобщи БТА.

Само преди дни от прокуратурата поискаха тя да лежи 10 години зад решетките, защото според обвинителния акт тя, семейният й приятел Венцислав Драганов и още четирима души, сред които и някогашният гл. секретар на социалното министерство Иван Пенев, прибрали парите от отпуснати близо 19 млн. лв. за реконструкция на сградата.

Делото влезе в съда още през 2010 г., но бе "замразено" заради отпуск по майчинство на съдия Димитрина Ангелова. По-късно отново спря, тъй като подсъдимият Пенев получи инсулт.

"Съдебният процес срещу мен е една цинична лъжа", бяха последните думи на Емилия Масларова, преди да чуе каква присъда и отсъждат.

Прокуратурата веднага бяви, че не е съгласна с оправдателната присъда и коментира, че ще я протестира пред по-горната инстанция.

Обвинителят Калин Софиянски не е съгласен с довода на съда, че няма извършено никакво престъпление. Според него може да се коментира по-лека правна квалификация.

С оправдателната присъда съдът вдигна всички обезпечения, наложени на подсъдимите. Ще им бъдат върнати и всички средства, които те са внесли като парична гаранция до момента.

Прокуратурата има двуседмичен срок, за да протестира оправдателната присъда пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво правихте толкова години,че не можахте да докажете,че 11милиона ги няма,как невена бе,къде са парите мухлювци такива.
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли, преди години имаше една история с една Ася Инджова, сестра на Силвия Инджова, как точили европари... Афера Кака май се казваше... та и ония двете крадли тогава, всички си знаеха, че са големи крадли, и свидетели, и документи имаше, и всичко, ама си пак ги оправдаха... как все се измъкват тия, направо невероятно!
86
0
 
2
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
През последните 25 години беше осъден само Митьо Очите от Бургас. Даже лежа известно време.Предлагам да бъде обявен за Светец, защото като Спасителя прие сам вината на този Преход! Господи, защо го наказа, той ли е най-виновният?
85
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 8 години
Каква самодоволна и подигравателна усмивка на една оправдана крадла!
84
0
 
10
 
! Отговори
боц преди 8 години
Сефте комендатски!Нищо ново!Всички престъпници от 1989 г. досега са невинни!Те са управляващи!
83
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Гнилите ябълки в действие!
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинете от съдийската *** всекидневно ни напомнят ,че вече не ги е страх и са "независими" но искат още по-голяма "свобода на духа"!Простият народ да го духа и да се включи в "протеста" !!!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименOOOOOOO,КООООЛКООО СТЕЕЕ ТЪПИИИИИОПГ ПРОКИ И ТЕ ЗА ВРЕДИИИИИИИ
80
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Ако имам проблем, няма да потърся справедливост от съда и държавата, ще си купя калашник с кутия патрони и четири пълнителя.С половината ще отсъдя справедливо, а другата половина ще запазя за съда.
79
0
 
9
 
! Отговори
Браво. преди 8 години
България е една от малкото държави където престъпниците са доволни от съдебната система. Колкото по голям мафиота и престъплението, толкова по малка вероятност за ефективна присъда. А пък за римляните изобщо няма закони. Те са оставени да си берат на спокойствие.(това е тяхно право, и не може да ги дискриминираме) Даже редовно убиват пенсионери за 5-10 лева.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
заради корупцията в съдебната система на България, която действа по принцип противозаконно в полза на свързани лица като по комунистическо време, вместо безпристрастно и законосъобразно осъден не означава непременно виновен, нито оправдан от такъв съд не означава невинен. Но може би едва пред Божия съд ше има истинско правосъдие и тогава не само престъпниците, които са прикрити, и жертвите им които са несправедниво осъдени , но и съдиите , които са виновни за това ще бъдат осъдени.
77
0
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 8 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ...На Смехурко се пукна смешката.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СГС пак ни изненада
75
0
 
2
 
! Отговори
С тази презумпция... преди 8 години
За да бъде осъден наш политик за корупция,съдът иска нотариално заверена декларация-признание,че ...И тъй като няма ***,който да подаде такава,всички по презумпция саневинни.Средствата са прахосани,липсват,облагодетелствани има,виновни няма.В Румъния смениха презумпцията и вкараха маса политици в затвора ефективно.Нашитеса хора с граждански права,от които не може да бъдат лишавани.Румъния е лоша,убива ивкарва в затвора цвета на нацията си.Ние сме добри,чест,слава и много пари за политици.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигар е весталка -девственица?
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква изненада!
72
0
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Някой да е чувал за виновен и осъден комунист?
71
1
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Балон след балон се пукат скалъпените обвинения на политическата репресивна машина наречена ГЕРБ !И защо главните виновници си траят като наакани ?Защо никой не подава оставка , а само един пишман министър , който се закопа с голямата си уста!А шефовете на мафиотската машина -ГЕРБ?Кога ще дойде техния ред ?
70
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че кой е очаквал друго комунист виновен няма
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СГС ,ОСТАВКИ ЗАРАДИ МАСЛАРОВА,БАТКО,БИСЕРОВ,КОВАШКИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ