Гласуването за Катя Захариева – отложено за петък

Според Борисов тя ще успее да продължи започнатата съдебна реформа
18
Гласуването за Катя Захариева – отложено за петък
Снимка: БТА

Предложенията за съдебна реформа на Екатерина Захариева, която ще седне в овакантения стол на хвърлилия оставка правосъден министър Христо Иванов, ще бъдат разписани в коалиционното споразумение на управляващите партии.

Това е и причината парламентът да не гласува днес предложението тя да стане министър, а да го отложи за петък. Тава ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който дойде заедно със Захариева, за да се срещнат двамата с депутатите от ГЕРБ, ПФ, АБВ и тези от реформаторите, които останаха част от управляващото мнозинство.

Още по темата

На срещата присъства и здравния министър Петър Москов, който се отказа от ръководно място в ДСБ, след като партията, макар и все още част от РБ, мина в опозиция.

По думите на Борисов в коалиционното споразумение ще бъдат включени конкретни текстове и управляващите партии ще поемат гаранции, че това, което е записано включително и приемането на антикорупционния закон, ще бъде направено в най-скоро време.

Премиерът припомни, че в споразумението не беше разписана промяна в Конституцията, а поправката в основния закон е била бонус, нещо допълнително, което да се направи за съдебната реформа.

"По коалиционното споразумение ще работят хората, които го изготвяха, защото искаме някои от приоритетите на министрите да бъдат вкарани и там, за да може това, което гласува правителството, да се гласува и от парламента", обясни Борисов.

Той добави, че иска всички депутати да бъдат убедени в това, което Захариева предлага, за да няма след това в нейната работа каквито и да било спънки или недоразумения.

Иначе защо се е спрял точно на Захариева премиерът обясни: "Аз съм работил с нея, знам нейния административен опит и характера й. Заедно с колегите стигнахме избода, че тя би се справила".

Според него тя ще успее да продължи започната съдебна реформа, за която пръв заговори президентът Росен Плевнелиев през служебното правителство, а "след това и партиите в управлението я прегърнаха като своя и продължиха и до днешния ден, когато конституцията беше приета и на трето четене в голяма част от това, което се желаеше като промяна".

Борисов обяви, че е съгласувал избора си и с Патриотичния фронт и АБВ, които са я подкрепили, а днес е срещнал одобрението и на другите групи от мнозинството.

Той коментира и заканата на БСП да внесе вот на недоверие най-вероятно заради здравеопазването.

"Петър Москов направи много в здравеопазването и това не се харесва на много хора. Работа на опозицията е да използва всеки случай, всяка слабост на управлението, а с оставането на министрите на реформаторите и излизането на ДСБ в опозиция се създава прекрасна възможност за БСП", призна премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Teh преди 8 години
Techicheski problem - malko e bremenna....ta reformi, de...?! Bebe, maichinstvo, karmene...reformi...?!
14
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Колко лесно е да станеш министър.това понятие се обезмисли напълно.последе пример е Захариева.семейната приятелка и началник на кабинета на президента.какво от това,че не е практикувала професията си сериозно.важното е някой да те лансира и да разтягаш локуми.
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Така или иначе става все каквото каже премиерът, няма нищо лошо тази госпожа да бъде министър на правосъдието.
12
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Местенето от единия крачол в другия, каква реформа е , г-н Борисов ?!Тези ги разправяйте на вашия мат'риал !
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, тая снимка с телефон отпреди 10 години ли сте я правили? Прав е Български, все едно някой вече се е изцвъкал на очилата й.
10
1
 
2
 
! Отговори
Archi tek tor преди 8 години
Kadin efendi E. Zaharieva e kato universalen bg tampon "bash maistora". kadeto ima ogromni dupki v bg polumonarhicheskata darjava, partiinite mafioti vse neia slagat.:-):-):-):-):-)A exministarkata na bg pravosadie leji v bg prezidentstvoto za "osobeni zaslugi" kam partiinite mafii v bg.:-):-):-):-) Boy Co efendi, tarpenie, takt!:-):-):-):-)
9
1
 
3
 
! Отговори
Български преди 8 години
на тая искам да и се изхвърлям на очилата
8
2
 
0
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Г-н Борисов, стойте на щрек за да не си вкарате автогол. Не , че съм против. Да не стане като предишните министри на здравеопазването.
7
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
До ужасЕ те за това предлагам другите Министърки да ги взема направо от мис Плеймейт, там поне матРЯЛА е качествен. :)
6
1
 
4
 
! Отговори
ала бала преди 8 години
Тая ако направи реформи аз ще стана президент т. е. никогаааа
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Захариева бе подложена на унижение още в първия момент!Възпитаният мъж не стои пред жена с шапка, с ръце в джобовете, камо ли да е седнал!Борисов я представяше в МС седнал, с досада и типичното фамилиарничене и обръщение с малко име.Но Захариева може и да е мазохистка? Нейна си работа, но правосъдното министерство трябва да работи за всички българи, а не са щастието Боково!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес не се събраха 121 гласа. Трябва време за пазарлъците. Боко трябва да осигури поне 40 гласа. Никой няма да му ги даде без той ДА ДАДЕ, и то да даде МНОГО!До петък пропаганда и заклинания за стабилността и тем подобни небивалици. Щото сега една стабилност?!
3
1
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Това цайси Гуки (Gucci) ли са?
2
1
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Аха, разбрах я сега : Катето требва да си почине от "Подкрепите" до петък. Взе вече устния изпит пред Бащицата. Сега само трябва да внимава как сяда на бюрото пред Бащицата, та да не закачи кристалния полилей с токчето и да стане сакътлъка
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната фльорца ли бе Бочкоооо