Рестарт от Доган, оставка от Местан... Дали?

Почетният председател с остри критики срещу лидера заради Су-24
21 дек 2015 16:30,
103
Рестарт от Доган, оставка от Местан... Дали?
Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган се готви да излезе от сянката, в която се бе потопил след атентата срещу него. Това е обявил самият той пред 100 души от елита на ДПС на тържество в Сараите в Бояна, съобщи БНР.

"Досега бях наблюдател, вече ставам участник. ДПС трябва да се преструктурира въз основа на новите геополитически реалности", били ключовите думи на Ахмед Доган, изречени пред избрани партийци на празненството, което се състоя на 17 декември.

Още по темата

Няколко часа по-рано официалният председател на партията Лютви Местан неочаквано съобщи пред Нова телевизия, че същата вечер депесарите ще се съберат на новогодишен купон при Ахмед Доган.

"Той е естественият лидер на ДПС, но не участва оперативно в политиката. Аз му благодаря, че мога да разчитам на неговата експертна оценка. Внушение е, че с него не сме в добри отношения. Това е мечтата на нашите политически опоненти, но няма дори предпоставка за подобно нещо", каза тогава лидерът на ДПС.

Един от гостите на тържеството, цитиран от rodopi24.blogspot.bg, разказва, че след като Местан говорил около 10 минути за успехите на ДПС през 2015 година, думата взел Доган и направил силно критичен анализ. В него като мега гаф посочил декларацията, прочетена от Лютви Местан след свалянето на руския изтребител Су 24 на 24 ноември т.г. по заповед на Анкара.

Тогава Местан обясни, че ДПС е последователна евроатлантическа партия на България. Според него нарушаването на въздушното пространство и суверенитета на която и да е държава, член на НАТО, е нарушаване на самия Атлантически съюз.

На празненството в Бояна Доган разкритикувал Местан, че бил категоричен в оценката си за случилото се още преди Пентагонът да се е произнесъл, като в същото време не съгласувал позицията си с народните представители от ДПС.

Почетният председател е говорил в критичен дух и за резултатите от местните избори, посочвайки, че били загубени ключови за ДПС общини като Хасково, където спечели ГЕРБ.

"Речта му беше много силна и въздействаща. Всички от партията поздравиха г-н Доган. Мнозина разтълкуваха думите му като завръщане в оперативното ръководство на партията, но той подчерта "не очаквайте да съм председател", заявяват източниците на информацията.

Депутати и кметове от ДПС, присъствали в залата, потвърдиха, че имало "реч на г-н Доган с историческо значение за партията", но отказаха коментари.

Според някои публикации, които тълкуват речта на Доган, той бил "отстрелял" Лютви Местан и на следващия конгрес щял да бъде избран нов председател на ДПС. Някои медии пишат и че предстои Местан сам да подаде оставка до 25 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
1
 
! Отговори
Дълбоката Рада преди 8 години
Браво на Ахмед Доган. САмо ДПС!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много
56
0
 
5
 
! Отговори
CIA преди 8 години
Доган - Министър Пресседател на РБ , типично за своите деди Османците
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До като се делим на ДПС-та, СДС-та, ГЕРБ, БСП-та, и т.н. така ще е !!! Щом се работи за себе си а не за родината - така ще е !!!
54
2
 
4
 
! Отговори
Болен преди 8 години
Ако трябва аз пак ще помагам!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААпорови се да видиш какви неща са установили учените за троловет, тъжно явление сте, да не дава господ.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В НАВЕЧЕРИЕТО СМЕ НА НАЙ-СВЕТЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК-РОЖДЕСТВОТО НА НАШИЯ СПАСИТЕЛ ИСУС. КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ГНУСНИТЕ БОРИЧКАНИЯ НА ТЕЗИ ДВАМА ПОКВАРЕНИ ВАРВАРИ?!!! ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМ И СМИРЕНИЕ ПРЕД БОГА!!!
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган показа кой командва в ДПС , а и в България! Скоро ,както върви ,ще станем турска провинция!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан и Пеевски - ибрикчиите на Доган. Въпроса е кога някой от тях ще си помисли, че има силата да се противопостави и дали ще видим някой мъртъв.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депесарски , десарски, агентурни подживотни! Докато съществуват, няма да ни се подобри положението, колкото и да се стараем.
48
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще се върне Доган в политиката това ще го реши Дилян.
47
9
 
9
 
! Отговори
Ха-ха хаааааааааааа преди 8 години
По Здрави от Исперих и Кубрат, братя от ДПС. Не се лъжем вечееееее Другарииииии........ на всеки километър.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увяхнало цвете , ще цъфне и ще завърже , хайде одмън!!!
45
2
 
39
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
ДПС е еднаква мащеха и на българи и турци. Тя не е направила нищо особено за обикновения турчин. И българи и турци сме равни в мизерията, но поне българите имат шанс за наказателен вот , докато ДПС са несменяеми. От една страна това показва колко е лоялен турчина и как се градят империи , но от друга и как се управлява деспотично. Спекулира се със страха на турците и те гласуват за дпс, но реално няма от какво да се страхуват. Правата на всички са гарантирани и никой не е сегрегиран в бг.
44
3
 
18
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
Чакай хей сега ще повърна
43
4
 
10
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
възможно е да въскресне и у нас тази партия ислям под подрепата на терористике и турция всичко се очаква от тази партия дпс това са наследници на османската империя.да с забрани ази партия
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най крадливата фирма...няма ли някой прокурор свестен човек а след това съдия да тикни тия хора в затвора
41
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И двамата са агенти-доносници от най-долна проба, и двамата са за затвора!
40
4
 
21
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
сега сигурно ще се радикализират и ще станат от обикновенна мафия ислямска групировка действаща на Балканите. в тези времена подобна етническа партия е опасна. понеже си говорят на турски и тайно никой неможе да бъде сигурен какво замислят. ами ако...
39
1
 
24
 
! Отговори
Шлосер преди 8 години
Гледам, че Мъпет Шоу отново излиза на мода, особено двамата старци в ложата - снимката към статията. Разликата е че куклите вече са други, а и "Силата се пробужда".Иначе, като цяло нищо ново.