Рестарт от Доган, оставка от Местан... Дали?

Почетният председател с остри критики срещу лидера заради Су-24
21 дек 2015 16:30,
103
Рестарт от Доган, оставка от Местан... Дали?
Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган се готви да излезе от сянката, в която се бе потопил след атентата срещу него. Това е обявил самият той пред 100 души от елита на ДПС на тържество в Сараите в Бояна, съобщи БНР.

"Досега бях наблюдател, вече ставам участник. ДПС трябва да се преструктурира въз основа на новите геополитически реалности", били ключовите думи на Ахмед Доган, изречени пред избрани партийци на празненството, което се състоя на 17 декември.

Още по темата

Няколко часа по-рано официалният председател на партията Лютви Местан неочаквано съобщи пред Нова телевизия, че същата вечер депесарите ще се съберат на новогодишен купон при Ахмед Доган.

"Той е естественият лидер на ДПС, но не участва оперативно в политиката. Аз му благодаря, че мога да разчитам на неговата експертна оценка. Внушение е, че с него не сме в добри отношения. Това е мечтата на нашите политически опоненти, но няма дори предпоставка за подобно нещо", каза тогава лидерът на ДПС.

Един от гостите на тържеството, цитиран от rodopi24.blogspot.bg, разказва, че след като Местан говорил около 10 минути за успехите на ДПС през 2015 година, думата взел Доган и направил силно критичен анализ. В него като мега гаф посочил декларацията, прочетена от Лютви Местан след свалянето на руския изтребител Су 24 на 24 ноември т.г. по заповед на Анкара.

Тогава Местан обясни, че ДПС е последователна евроатлантическа партия на България. Според него нарушаването на въздушното пространство и суверенитета на която и да е държава, член на НАТО, е нарушаване на самия Атлантически съюз.

На празненството в Бояна Доган разкритикувал Местан, че бил категоричен в оценката си за случилото се още преди Пентагонът да се е произнесъл, като в същото време не съгласувал позицията си с народните представители от ДПС.

Почетният председател е говорил в критичен дух и за резултатите от местните избори, посочвайки, че били загубени ключови за ДПС общини като Хасково, където спечели ГЕРБ.

"Речта му беше много силна и въздействаща. Всички от партията поздравиха г-н Доган. Мнозина разтълкуваха думите му като завръщане в оперативното ръководство на партията, но той подчерта "не очаквайте да съм председател", заявяват източниците на информацията.

Депутати и кметове от ДПС, присъствали в залата, потвърдиха, че имало "реч на г-н Доган с историческо значение за партията", но отказаха коментари.

Според някои публикации, които тълкуват речта на Доган, той бил "отстрелял" Лютви Местан и на следващия конгрес щял да бъде избран нов председател на ДПС. Някои медии пишат и че предстои Местан сам да подаде оставка до 25 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия двамата на снимката са петно в политическата история на България направо ме е гнус да ги гледам.
37
4
 
16
 
! Отговори
hkasdasksjdajdasjdak преди 8 години
А нали занете при нови избори кой бори брои протоколите? ГЕРБ. ТАка,че и да галсуват за БСП още 100 000,това са 1000 протокола, нищо работа за герберсксата машина. Просто ще има голям брой невалидни бюлетини, които ще отдадат на сложното гласуване. То тези прийоми са ясни до 15 години ГЕРБ ще са на власт няма как. Като Станишев. Не сме загубили по-добре се представяме спрямо предните избори и т.н. наглост и жадност за пари му се вика на това
36
5
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА РАВНОПРАВНИ ГРАЖДАНИ НА СТРАНАТ НЕЗАВИСИМО, ЧЕ ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА НЯКОИ НАЦИОНАЛИСТИ. ЛОШОТО Е ЧЕ СЛЯПО СЛЕДВАТ ЛИДЕРИТЕ НА ДПС И ЧЕ НЯМАТ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, КОЕТО РАЗВЪРЗВА РЪЦЕТЕ ЗА НЕГЛАСНО КОАЛИРАНЕ В КОАЛИЦИЯТА "БОСТАН" И ОТТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ХОРА КАТО БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАЙ-БЛИЗКИТЕ ИМ ХОРА ЗА НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЯВАНЕ.
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган да се върне към битието си на нормален човек и да спре да се държи като някакво божество.
34
2
 
29
 
! Отговори
. преди 8 години
местан да подаде оставка на 25ти декември?Не че ще бъде голям подарък, но почти ще повярвам, че има дядо Коледа (или дядо Мраз в зависимост от "вярата")...ахмед, когато твоят Бог те призове, с пълни джобове ли възнамеряваш да се явиш пред Него?Хранените ти хора сега те гледат в очите, но точно те ще те разкъсат, когато усетят, че си слаб и си отиваш. Нещастен, алчен и грешен си, ахмед.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пич защо някой да вземе пистолетВземи ти пистолет и пакажи как става
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да се появи там с един пистолет, ама не газов и да си свърши работата....
31
3
 
17
 
! Отговори
ДО 36 преди 8 години
Щом не пишеш на кирилица ми си ясен.Значи следва че Доган ли е Местан ли е трябва да говорят речите си на български. Защото официалния език в България е български. А тези които на митинга не разбират български да им осигурят преводач.
30
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муслимански мислители отивайте си в туркиа
29
7
 
52
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да припомня само... ДПС е противо- конституционна организация на етническа основа, която трябва да бъде забранена.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dogan ne go puskat ot kapitan andreevo ottatuk,turskite policai direktno shte go arestuvat toy ne moje da stupva v Turcia
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така като гледам БСП ще спечели доста гласовеПросто хората не търпят БОйко не търпят подменения вот ...а и страха отдавна свърши.....
26
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм българин но ако се наложи ще гласувам за ДПСОт ГЕРБ какво виждам че да им дам доверие
25
18
 
19
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Ако се абстрахирам от омразата си към ДПС, то бих казал, че Местан е много по-добър политик от Доган , че и от много други от ГЕРБ, БСП и т.н. Господин Местан е интелигентен и много добър оратор, до като Доган е чист ****к , който с хитрост и лукавство се е добрал до тази си позиция не без помощта на ЦРУ и Турция....
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сте пропуснали новината да ви я кажаД.Пеевски купи цавод Юрий ГагаринЧестито на него и честито на целия български народ ***
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До цезарAmi po hartata na pravata na choveka v evropeyskiya parlament e zapisano,vseki grajdanin ako ne moje da govori ili razbira oficialniya ezik v stranata kadeto jivee, to tazi strana e dlujna da mu predostavi prevodach
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе много странно беше до сега - Пеевски евразиец, Местан - натовец... Явно Пеевски е човека в ДПС.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е вече никой не може да изтърпи простотиите на БокоДано само не свърши като Кадафи
20
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анкета: В коя сфера на сътрудничество предпочитате да участва България:Русия, Сърбия, Гърция - зеленоСАЩ, Турция, Израел - червено
19
5
 
13
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Защо? ДПС отричат че са турска партия. Щом не са защо на митингите си говорят на турски. Аз ако присъствам та митинга как да разбера какво говорят. Трябва да си водя преводач